Hopp til innhold

– Kan bli det viktigste partiet

Forfatter Aage Sivertsen tror det psykologiske spillet i sjakk-VM kan endre seg om Vishy Anand tar et nytt poeng onsdag.

– Hvis de spiller remis vil det være en seier for Anand, og selvsagt kolossalt viktig hvis han vinner, sier han til NTB.

Carlsen_Anand
Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Sportsnyheter

gLcod8jQhBs

Sendte rørende hilsen til sin avdøde datter: – Det ble en spesiell dag

27. november er en dato Luis Enrique aldri glemmer. Søndagens kamp mot Tyskland fikk derfor en svært spesiell ramme for Spania-treneren.

Siste nytt

 • AFP: Kameruns førstekeeper straffes internt – må stå over VM-kampen mot Serbia

  André Onana (26) får ikke vokte Kamerun-målet i dagens VM-oppgjør mot Serbia. Inter-keeperen holdes utenfor på grunn av disiplinære årsaker, erfarer AFP.

  Det franske nyhetsbyrået får opplyst om saken av en kilde i Kameruns fotballforbund i timene før avspark. Hva som ligger bak den interne straffen, er ikke kjent.

  Onana blir erstattet av Devis Epassy. Han spiller klubbfotball i saudiarabiske Abha.

  I alt har Onana stått 34 kamper for Kamerun. Han tok del i lagets 0-1-tap for Sveits i VM-åpningen. Foran sesongen sluttet han seg til Inter i italiensk Serie A på fri overgang etter flere år i Ajax i Nederland.

  Kamerun ryker ut av VM-sluttspillet i Qatar hvis det blir tap for Serbia og Brasil unngår nederlag mot Sveits senere i dag.

  (©NTB)

  Andre Onana
  Foto: ODD ANDERSEN / AFP
 • Skotsk fotball setter begrensninger for hodestøt

  Profesjonelle fotballspillere i Skottland har fått et forbud mot å heade ballen på trening dagen før og dagen etter kamp. I tillegg har klubber fått beskjed om å begrense øvelser i øktene som involverer hodestøt. Det skriver BBC.

  De nye retningslinjene kommer etter at Glasgow universitet publiserte sin undersøkelse som viste at tidligere fotballspillere har en tre og en halv større sjanse for å dø av hjernesykdom. Ekspertene mener det har en sammenheng med heading.

  Champions League - Group F - Real Madrid v Celtic
  Foto: SUSANA VERA / Reuters
 • Skandalescener i tyrkisk fotball: Ble angrepet med hjørneflagg

  Et brennhett derby mellom Göztepe og Altay i den tyrkiske andredivisjonen i fotball søndag, ble stoppet etter bare 20 minutter.

  Det skjedde etter at fyrverkeri ble skutt mot den ene langsiden, og en supporter skal ha fått brannskader som følge av det.

  En annen supporter hadde lyktes i å ta seg inn på banen, for å deretter gå løs mot Altays keeper Evrim Özenç med et hjørneflagg. Video fra kampen viser at han ble slått i hodet.

  Både supporteren og keeper Özenç fikk umiddelbart hjelp av helsepersonell, før de ble ført fra stadion i ambulanse.

  – Det er flaut. Jeg kan ikke si noe annet, sier Altays klubbpresident om scenene, ifølge Sabah.

  Kampen ble avbrutt, og vil spilles fra 20 minutter på et seinere tidspunkt.

  Göztepe og Altay. Keeper angrepet med hjørneflagg
  Foto: Skjermdump @gchahal / Twitter

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste