NRK Meny
Normal

– John Terry er den største idioten

Rio Ferdinand skriver om rasismeskandalen som invoverte John Terry og broren Anton i en kommende selvbiografi.

Ferdinand og Terry

Rio Ferdinand og John Terry har spilt med og mot hverandre i mange år.

Foto: ANDREW YATES / Afp

I oktober kommer Rio Ferdinands selvbiografi #2sides ut, og i den sammenheng har han latt avisa The Sun trykke deler av det han skriver om kontroversene rundt John Terry og broren, Anton Ferdinand.

– For meg kommer den største idioten alltid til å være John Terry, skriver han i boka.

John Terry fikk fire kampers karantene for å ha kommet med en rasistisk ytring mot Anton Ferdinand i en kamp mellom Chelsea og QPR i oktober 2011.

Rio Ferdinand forteller at han angrer på at han ikke sa mer på den tiden da kontroversen pågikk, men skylder på at rettslige følger gjorde det umulig.

Burde unnskyldt seg

Nå mener han imidlertid at tiden er kommet for å fortelle alt, og han forteller at han først og fremst er skuffet over måten Terry reagerte på da skandalen var et faktum.

– Som Englands kaptein, og min tidligere midtstopper-partner kunne han spart alle for mye smerte ved å innrømme at han sa det han sa i opphetet øyeblikk, men at han ikke mente det rasistisk, skriver Rio i boka ifølge The Telegraph.

– Jeg tror det var det som skjedde, og Anton og jeg kunne akseptert det, men han ga oss aldri den muligheten. Isteden forsøkte han å løpe fra det han hadde gjort. Det var det verste sviket, skriver han.

Kan aldri tilgi

Rio Ferdinand forteller om en meget tøff tid, der han fikk kuler tilsendt i posten, og der moren hans fikk vinduene i huset sitt slått istykker, og endte opp på sykehus på grunn av stress.

– Jeg har faktisk aldri snakket med John om det. Jeg snakker ikke med han lenger, men selv nå, tre år etter er det umulig å tilgi eller glemme all den smerten han dro oss inn i, mener Ferdinand.

Hans tidligere barndomsvenn Ashley Cole er også en Rio Ferdinand er skuffet over.

– Vi hadde kjent hverandre siden vi var barn, men det endte den dagen han gikk i retten og forsvarte John Terry, skriver Ferdinand i boka.

Rio Ferdinand fikk selv en bot på 450 000 kroner for å ha beskrevet Ashley Cole som «Choc Ice», en type is som en svart utenpå, men hvit inni.

Siste nytt

 • Rød med brudd i hånden

  Magnus Abelvik Rød står i fare for å miste håndball-EM i Kroatia i januar etter å gjennomgått en operasjon for et brudd i hånden. 20-åringen er ute i åtte uker.

  Firenasjonersturnering i håndball for menn
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Weng står over Beito-sprinten

  Heidi Weng starter ikke lørdagens sprint på Beitostølen, og vil heller konsentrere seg om søndagens 10-kilometer, opplyser skiforbundet lørdag morgen.

  Weng
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • To mål av Zahid

  Ghayas Zahid scora to mål då Apoel slo Ominia 3-1 i lokaloppgjeret i Nikosia på Kypros i kveld.

  Apoel ligg på fjerdeplass, 6 poeng bak leiande AEK Larnaca men med to kampar til gode.

  Ghayas Zahid
  Foto: FLORIAN CHOBLET / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Cupfinale G19, Molde – Rosenborg
Cupfinale: G19: Molde - Rosenborg
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint, kvinner og menn
Langrenn: Klassisk sprint
Sesongstart skiskyting: Sprint menn
Sesongstart skiskyting: Sprint menn
Sesongstart skiskyting: Sprint menn
V-cup skøyter: 500 m kvinner
V-cup skøyter
NM kombinert: Langrenn