NRK Meny
Normal

– Tabbe å ikke ta meg ut til OL-stafetten

RUHPOLDING (NRK.no): Johnannes Thingnes Bø skjønte ingen verdens ting etter katastrofeskytingen på stafetten, og mener det er en tabbe om han droppes på OL-laget. - Han har fremdeles sjansen, sier idrettsjef Per Arne Botnan.

Johannes og Tarjei Bø

Johannes Thingnes Bø (t.h.)mener han er i god form selv om han bommet fem ganger på rad på stafetten i Ruhpolding torsdag. Her er han sammen med storebror Tarjei Bø (t.v.) etter torsdagens stafett der Norge endte på 9.-plass.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg håper de ser bak selve resultatet i dag, er beskjeden fra Johannes Thingnes Bø til trenerne som skal ta ut stafettlaget i OL.

Torsdag opplevde han enhver skiskytters marerittda han bommet hele fem ganger på rad på 1. etappen i stafetten i Ruhpolding. Skytingen ødela stafetten for Norge som til slutt endte på 9.-plass. Østerrike vant.

Per Arne Botnan er idrettssjef i skiskytterforbundet og med på å ta ut stafettlaget under OL. Han svartmaler ikke situasjonen til Thingnes Bø, tross elendig skyting.

– Han har fortsatt sjansen til å gå OL-stafetten. Jeg tror ikke vi skal legge så mye vekt på dette, det virket som det var en teknisk feil og det kan rettes.

– Nå må han få tilbake selvtilliten på trening i morgen og så tipper jeg han er rimelig revansjesugen på å gjøre det bra på 20-kilometeren til lørdag, sier Botnan.

Det har han helt rett, skal vi tro Thingnes Bø selv. Han er ikke i tvil om at han er god nok for OL-stafetten.

–Vil det være en tabbe å la dette gå utover din plass på OL-stafetten i Sotsji, Johannes?

– Jeg føler det.

Generalprøven

Stafetten i Ruhpolding var generalprøven før OL-stafetten. Fra før er Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjørndalen og Tarjei Bø sikre på laget. Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen kjemper om den siste plassen.

Sjåstad Christiansen gikk en god etappe torsdag, men føler seg likevel ikke trygg på at plassen er hans.

– Jeg føler det er 50-50 rundt hvem av oss som får gå. Jeg prøver å lure noe ut av trenerne, men de er så hemmelighetsfulle, sier Sjåstad Christiansen og legger til:

– Johannes har gått veldig mange bra løp i det siste og det her var kun ett dårlig. Han er fortsatt med. Jeg tipper han revansjerer seg allerde på lørdag kjenner jeg han rett.

Se video: Fem bom på rad av Thingnes Bø

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Johannes Thingnes Bø gikk første etappe av mennenes stafett i Ruhpolding. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde.

SE VIDEO: Her bommer Johannes Thingnes Bø hele fem ganger på rad. Norge endte til slutt på 9.-plass på stafetten i Ruhpolding.

Dropper neste stafett

Thingnes Bø tok før jul karrierens to første verdenscupseire. Gjennombruddet var så sterkt at han fikk prisen «Årets nykommer» på Idrettsgallen forrige helg.

Unggutten er så sikker på at tidligere prestasjoner taler for seg at han ikke går den siste verdenscupstafetten før OL for å rette opp igjen inntrykket fra Ruhpolding.

Stafetten går i Anterselva neste uke, men det har hele tiden vært planen at OL-troppen (bortsett fra Bjørndalen) ikke skal gå der.

Tarjei: – Ikke vits å trøste

Storebror Tarjei Bø varmet opp mens lillebror skjøt seg bort torsdag ettermiddag, men Tarjei fikk etter hvert med seg hva som hadde skjedd.

– Det er kjedelig å se sånne ting skje, både som bror og lagkamerat fordi du vet hvor forferdelig det er å stå der å bomme. Det er det verste som finnes, sier han.

Storebror Bø er imidlertid sikker på at broren slår tilbake. Noen trøst er i hvert fall ikke veien å gå, mener han.

– Det er ikke så mye mer å gjøre enn et klapp på skulderen. Han er en harding og vil ikke ha trøst. Jeg er helt sikker på at han går stafetten i OL hvis han er i god form.

Siste nytt

 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Real Madrid-tungt «årets lag»

  Årets lag ble ikke overraskende svært Real Madrid-tungt. Forrige sesongs mesterligavinnere var representert med seks spillere: Gianluigi Buffon - Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo - Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

  Britain The Best FIFA Awards
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal