– Jeg tenkte hvem? Usain Bolt?

Da Kristine Eikrem Engeset (23) ble introdusert for Usain Bolt i 2007, var han en nesten ukjent sprinter. Det synes hun er morsomt å tenke på i dag.

Usain Bolt Kristine Eikrem Engeset

Utstyrsprodusenten brakte Usain Bolt og Kristine Eikrem Engeset sammen i 2007. Etter det har karrieren deres tatt en ganske ulik retning.

Foto: Privat

– Usain er veldig morsom, og en type som har bena godt planet på bakken. Han er en super fyr, sier Kristine Eikrem Engeset.

For fem år siden var hun et av Norges definitivt største løpetalenter. Takket være sølv i junior-EM på 3000 meter hinder og et løp på Bislett som var bare fire sekunder bak juniorverdensrekorden, ble hun tatt ut til senior-VM i Osaka i 2007.

Selv om den da 19 år gamle sunnmøringen ikke nådde helt opp blant de store, fikk utstyrsprodusenten Puma øynene opp for henne.

Egeset ble plukket ut til å delta i en stor reklamekampanje for Puma.

– Har hatt noen opplevelser

Der skulle hun være den lille, lyse kontrasten til den 196 centimeter høye og mørke jamaicaneren Usain Bolt.

– Da de spurte tenkte jeg hvem? Usain Bolt? sier Engeset i dag.

For selv om den da 21 år gamle Bolt fikk med seg VM-sølv på 200 meter i 2007, var han ukjent for de aller fleste. Likevel endte det med at den norske tenåringen og Bolt traff hverandre ved flere anledninger i tiden etter VM.

De to tilbrakte en del tid sammen i Los Angeles da bildene skulle bli tatt, og dermed ble de kjent med hverandre. Etter dette hadde de flere opptredener sammen det kommende året, blant annet under en moteuke i London.

– Det er ikke sånn at vi er kjempe-close. Men vi har hatt noen opplevelser sammen, sier hun.

Karrieren tok av

Kristine Eikrem Engeset har hatt en trøblete karriere etter Osaka-VM. Hun har de siste årene studert i USA og nettopp fullført graden i Sports Management. Hun har imidlertid konkurrert lite på internasjonalt nivå ettersom hun har vært mye skadeplaget.

Siden hun ikke har reist verden rundt med de beste, har det heller ikke vært mange naturlige treffpunkter mellom henne og Bolt de siste årene.

Og mens det for Eikrem Engeset har vært vel så mye studier som løping de siste årene, har karrieren til Bolt til de grader skutt fart.

Bolt satte tre utrolige verdensrekorder i Beijing i 2008, og året etter senket han rekordene sine ytterligere under VM i Berlin.

Bolt har blitt friidrettsverdenes soleklart største stjerne gjennom sine prestasjoner på banen og sin personlighet utenfor banen.

– Det er helt utrolig å tenke på prestasjonene hans når jeg vet at han er så utrolig «chill», jordnær, morsom og snill og «normal» gutt. Samtidig vet jeg at han er veldig dedikert og jobber hardt. Veien til topps er ikke enkel, og det er mye som skal klaffe, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet

Usain Bolt Kristine Eikrem Engeset

- Han er en veldig jordnær fyr, sier Engeset om Bolt.

Foto: Privat

En av 56 på Twitter

Selv om ikke Engeset har kontakt med verdens raskeste mann for tiden, er hun neppe helt borte fra livet til Usain Bolt.

For mens drøyt en halv million mennesker følger Usain Bolts oppdateringer på Twitter, er han svært sparsommelig med hvem han selv vil følge.

På listen over 56 personer, er det to nordmenn: John Carew og Kristine Eikrem Engeset.

Nå som den norske friidrettsutøveren er ferdig med studiene og endelig er skadefri, er målet å komme tilbake til godt gammelt slag igjen. Hun har nemlig langt fra lagt opp.

– Nå er jeg 100 prosent skadefri og motivert for et nytt kapittel. Løping kan endelig bli min førsteprioritet igjen. Jeg gleder meg, sier Engeset.

PS: Selv om ikke Kristine Eikrem Engeset har satset for fullt den siste tiden, står hun registrert med de to beste tidene på 5000 meter i Norge i år. Tiden er imidlertid langt bak EM-kravet.

Siste nytt

 • Dyrhaug dropper sesongåpningen

  Niklas Dyrhaug har bestemt seg for å stå over rennene under sesongåpningen på Beitostølen. Det bekrefter landslagstrener Eirik Myhr Nossum til NRK.

  Langrenn Beitostølen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Rangers tapte i Zucca-comeback

  Mats Zuccarello var endelig tilbake på isen etter skade i fredagens målrike New York-derby, men han og Rangers måtte til slutt se seg slått 7–5 av byrivalene Islanders. Nordmannen har stått over tre kamper på grunn av lyskestrekk.

  Predators Rangers Hockey
  Foto: Frank Franklin II / AP
 • Kroatia slo Spania

  Kroatia var avhengig av poeng for ikke å falle helt av i gruppespillet i nasjonsligaen torsdag. Etter en god andreomgang avgjorde Tin Jedvaj til 3-2 på overtid. Spania topper tabellen med seks poeng, mens både England og Kroatia står med fire.

  Croatia Spain Nations League Soccer
  Foto: Darko Bandic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter: Lagtempo og 500 m, kvinner og menn
V-cup skøyter
V-cup skøyter: Lagtempo menn
V-cup skøyter: 500 m kvinner
V-cup skøyter: 500 m menn
Sesongstart langrenn: 10 km klassisk, kvinner
Vinterstudio
Sesongstart langrenn
Sesongstart langrenn: 10 km klassisk, kvinner
Vinterstudio
NRK Sport Live: 15 km klassisk, menn