NRK Meny
Normal

– Jeg tenker minst mulig på fotball

Når Brann i kveld serieåpner borte mot Sarpsborg, stiller Vadim Demidov (27) forhåpentligvis fullt skjerpet. Ellers gir han stort sett blaffen i sporten som er levebrødet hans.

Vadim Demidov

Det var egentlig håndballspiller han skulle bli. Men han angrer nok ikke på veivalget i dag. Med landskamper, seriegull, og utenlandske proffklubber på CV-en, skal Vadim Demidov (27) nå forsøke å ta Brann til topps i Norge.

Her forventer folk at man skal gjøre noe bra, og det passer meg perfekt.

Vadim Demidov

– Å vinne noe, å vinne gull. Det skal være ambisjonen til Brann hvert eneste år, synes jeg, sier Demidov.

NRK er med ham når han kjører til aller siste trening før seriestart, i sin splitter nye Range Rover.

– Jeg er veldig glad i å kjøre bil, sier 27-åringen.

– Presset passer meg perfekt

Brann har fått en trener i Rikard Norling som ikke er redd for å skape forventninger til seg selv og laget.

Selv om de fleste tipper Brann utenfor medaljeplass, sier Norling at Brann har ambisjoner om gull. Det er en filosofi Demidov trives med.

– Jeg blir veldig mye bedre av forventningspress. Det var derfor jeg kom til Brann også. Jeg visste at her forventer folk at man skal gjøre noe bra, og det passer meg perfekt, sier 27-åringen.

Sammen med Stabæks Anders Trondsen (18) var Demidov lørdagsgjest i Lørdagsrevyen på NRK i går. Se reportasjen i toppen av artikkelen.

Må tette igjen bak

Rikard Norling

SER PÅ DEMIDOV SOM LEDER: – Han er vant til å spille med forutsetninger om at du må vinne. Sånn er det i Brann, sier trener Rikard Norling.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Demidov påstår han er «folkesky», og snakker lite om livet med kjendisforloveden Christina Vukicevic, som var med kjæresten til Brann stadion da Demidov forhandlet om kontrakt med klubben.

I fjor slapp brann i 46 mål i Eliteserien. Det må bedres dersom Brann skal ha forhåpninger om å klatre på tabellen, og det er den jobben Demidov er hentet for å gjøre.

27-åringen er tiltenkt en sentral rolle i Brann-laget som klokken 19 i kveld spiller sine første minutter med eliteseriefotball for året.

– Han har lederinstinkter. Han er vant til å spille med forutsetninger om at du må vinne. Sånn er det i Brann, sier trener Rikard Norling.

– Jeg vil være en bærebjelke og en ledertype, sier Demidov.

Tenker ikke på fotball

Bergen er kjent som byen der engasjementet rundt fotballaget er størst, både i medgang og motgang.

Selv om Demidov trives med forventningene, deler han på ingen måte den samme lidenskapen for fotball.

– Det er egentlig kun på trening og kamper at jeg er mentalt til stede når det gjelder fotball. Ellers så tenker jeg minst mulig på fotball, og ser veldig sjelden på fotball hjemme, forteller han.

NRKs Arne Scheie og Tom Nordlie tipper Brann på 6. plass i årets eliteserie. Hvor tror du klubben havner på tabellen?

Siste nytt

 • Ruud-seier i Italia

  Casper Ruud vant 2-1 (7-5, 2-6, 6-1) over belgiske Arthur De Greef, og er klar for andre runde i ATP-turneringen i Francavilla, Italia.

  I neste runde venter Felix Auger Aliassime.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08