NRK Meny
Normal

Svømmetalentet Christiansen: – Jeg svømte over evne

DRAMMEN/OSLO (NRK.no): Henrik Christiansen (17) svømte inn til 4.23.18 på 400 meter medley i NM i Drammen i dag, og slo dermed Gard Kvales 7 år gamle rekord med to sekunder.

Henrik Christiansen feirer

Henrik Christiansen satte nok en ny norsk rekord lørdag.

Foto: Carl Groth

Unggutten har dermed satt fire norske seniorrekorder de siste åtte dagene. Først satte han rekorder på 400m fri, 800m fri og 1500m fri i junior-EM i Nederland forrige helg.

Henrik Christiansen

Christiansen satser på å være i god form til ungdoms-OL om en måned.

Foto: Carl Groth

I dag kom rekorden på 400m medley. Christiansen hadde som mål om å sette rekord også på denne øvelsen i forrige helgs europamesterskap. Sykdom satte dessverre en stopper for det, men i dag slo han tilbake.

– Det var mye bedre enn jeg hadde forventet. Dette løpet var virkelig over evne., sier Christiansen.

– Måtte grave dypt

Han har svømt en rekke øvelser på få dager. Finalen på 400m medley var det trettende løpet på tre dager.

– Jeg visste det var mulig, men måtte grave virkelig dypt for å hente krefter til det her. Jeg gikk i meg selv før start og sa at jeg skulle klare å slå rekorden.

Også landslagstrener Petter Løvberg er fornøyd med dagens prestasjon av unggutten.

– Det viser at gutten er i veldig god form. Rekorden har stått i mange år, og det viser at gutten er i veldig god utivkling. Han har utviklet seg veldig godt på medley i det siste.

Spesielt imponert var landslagssjefen over brystetappen på dagens medley.

– Løpet i seg selv er ikke noen internasjonal god tid. Men brystetappen er det høy klasse over. Han har trent mye medley, så får vi se om vi skal satse på denne øvelsen også i internasjonale mesterskap.

Nytt gull 40 minutter senere

Christiansen svømte ikke bare 400m medley på kveldens finaler i Drammen. Kun 40 minutter etter hans norske rekord svømte han inn til gull på 200m fri. Det ble stortalentets 3 seniorgull denne helgen. I tillegg har han et sølv. Med det ligger Christansen an til å bli mesterskapskonge og å ta med seg en ny kongepokal hjem til gutterommet. Men noe hviling på laurbærene før siste dag av NM i morgen blir det ikke.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Henrik Christiansen i aksjon

Christiansen tok også gull på 200 meter fri lørdag.

Foto: Carl Groth

Jeg har svømt mange løp nå. Jeg har hvertfall tre løp igjen, og er klar for å gjøre en god innsats. Jeg har lyst til å svømme fort der også.

Blant annet skal Christiansen svømme 800m fri. En øvelse han tok bronse på i forrige helgs Europamesterskap.

– Jeg har gode muligheter for å gjøre en god tid der også, så det er bare å gi det jeg har igjen, sier Christiansen.

Forbereder seg til ungdoms-OL

Christiansens store mål for sesongen er ungdoms-OL som går i Kina i slutten av august. Junioren fra Lørenskog har derfor trent tøft siden han kom hjem fra junior-EM på mandag. En trening mandag, to treninger på tirsdag og en trening på onsdag var det han rakk før han dro videre til Drammen. Nå gleder han seg til OL.

- Vi prøver virkelig å toppe formen 100 % til ungdoms-OL. Til EM var jeg bare i 90% form, så nå skal vi virkelig sette inn støtet, sier supertalentet.

Han legger til at det kan bli vanskelig å sette ny rekord på alle øvelser i OL, men at han uansett skal gjøre det han kan for å svømme fort også der.

- 400m fri i EM var ekstremt bra. Det blir vanskelig å svømme noe fortere der, men jeg skal hvertfall svømme fortere på 200m og 800m fri. Jeg skal gjøre det jeg kan for å ta medalje, avslutter Christiansen.

Siste nytt

 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • Norges J19-lag til semifinale

  Norges J19-lag tok seg til semifinale i EM-sluttspillet med å ta sin annen seier i gruppespillet. Lørdag ble Frankrike slått 1-0. Sophie Haug scoret Norges eneste mål.

  UEFA European kvinner U-19
  Foto: Urs Flueeler/keystone / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale