NRK Meny
Normal

– Jeg skal holde kjeft og trå

ALPE D'HUEZ (NRK): En småsyk Alexander Kristoff var bekymret for tidfristen på dagens etappe. Nå drømmer han om å gå først over målstreken på selveste Champs-Élysées.

Syk Kristoff drømmer om seier på Champs-Élysées

– Det går greit nå. Men jeg hadde feber før start i dag, og kjente det allerede i går, forteller Alexander Kristoff til NRK inne på Katjusja-hotellet lørdag kveld.

Siden han merket antydning til sykdommen allerede på fredag, ble Kristoff vekket ekstra tidlig av team-personellet for å ta blodprøver.

– Jeg hadde vondt i hodet og hadde feber. Det føltes som mye på en gang, forklarer sykkelrytteren.

Hadde tunge bein

Den norske Tour de France-favoritten fikk det dermed ekstra tøft med å gjennomføre harde Alpe d'Huez - hvor Froome sikret den gule trøya i dag - innen tidsfristen. Men det gikk.

– Jeg var tung i beina og bekymret, men kom meg likevel greit gjennom. Nå er beina slitne etter tre uker, innrømmer han.

Nordmannen med 18 seiere på sykkelsetet denne sesongen har flere ganger hatt stang ut i løpet av årets Tour de France - han har mistet flere av hjelperytterne og vært enten uheldig eller udyktig i det siste opptrekket til spurtene.

– Drømmer om seier

Men i morgen venter siste store mulighet til å vinne en etappe - og det på selveste Champs-Élysées.

– Jeg drømmer så klart om å vinne. Jeg ser for meg Jacopo (Guarnieri) først inn på oppløpet med meg på hjul. Da går jeg til med 250 meter igjen, og ingen passerer meg, sier Kristoff.

– Hvordan er formen før morgendagen?

– Jeg er sliten, men ikke mer enn de andre sprinterne. Jeg har imidlertid ikke spurtet på ganske lenge.

– Det er ikke halsen du sprinter med?

– Nei. Jeg kan bare holde kjeft og trå, sier Kristoff med et smil.

– Redder Tour de France med seier

Dag Erik Pedersen

NRKs SYKKELEKSPERT: Dag Erik Pedersen.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

NRKs sykkelekspert, Dag Erik Pedersen, er spent på hvordan en småsyk Kristoff vil stå fram på Champs-Élysées.

– Vi får se om han klarer å restituere seg, komme trygt til Paris og får en god natts søvn, sier Pedersen.

– Han redder hele Tour de Frace om han kommer først over der i morgen. Det har han mulighet til, om han timer det ordentlig.

– Må ha motorsykkel om Katjusja ikke gjør jobben

Den tidligere topprytteren mener Katjusja må gjøre en bedre jobb for Kristoff enn tidligere om nordmannen skal ha en sjanse.

– Må Kristoff vente foran (i feltet) og bli overrasket bakfra av Greipel (i spurten) blir han i bestefall nummer tre. Han må i så fall ha motorsykkel for å tette den luka som da oppstår.

– Kristoff må komme inn med én, to eller tre mann foran seg. De må gi han makshastigheten i det han går fram. Da må de andre innhente han, og da har han en fair sjanse til å vinne, slår Pedersen fast.

Siste nytt

 • Rooney sentral i Everton-seier

  Wayne Rooney var involvert i samtlige av Evertons mål i 3-1-seieren mot Swansea mandag. Først bommet han på straffen, som Calvert-Lewin satt i mål på returen. Så assisterte han Gylfi Sigurdsson, før han selv satte inn 3-1 fra krittmerket.

  Rooney
  Foto: Martin Rickett / AP
 • Avis: Gatlin i ny dopingskandale

  Ifølge britiske Telegraph er den tidligere dopingtatte sprinteren Justin Gatlin og det amerikanske støtteapparatet under etterforskning. Avisen skriver at medlemmer av støtteapparatet skal ha tilbudt stoffer i brudd med idrettens antidopingregler.

  gull
  Foto: Jewel Samad / AFP
 • Ny russisk bobfører OL-utestengt

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har utestengt bobfører Aleksej Voevoda fra OL på livstid for å være en del av Russlands statsstøttede dopingprogram, skriver NTB. Voevoda (37) tok gull i toer- og firerbob under Sotsji-OL i 2014.

  ol
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal