– Jeg lovet meg selv at jeg ikke skulle la meg knekke

KONTIOLAHTI/OSLO (NRK): Anton Sjipulin tok OL-utestengelsen svært tungt, men slo knallhardt tilbake på første forsøk. Seieren føles ikke som en revansje, mener russeren.

Anton Shipulin

UTESTENGT: Anton Sjipulin var en av utøverne fra Russland som ikke fikk still til start i OL i Pyeongchang.

Foto: Robert F. Bukaty / AP

– For en triumf dette er for Sjipulin. Det viser at han har brukt tiden og trent godt, sa kommentator Andreas Stabrun Smith da russeren gikk i mål.

Sjipulin var av de 47 utøverne og lederne fra Russland som ble utestengt og nektet deltakelse av IOC i Pyeongchang. Under gårsdagens sprint i Kontiolahti sikret han russisk seier i første verdenscup etter OL.

– Det var veldig viktig for meg. Null bom – det hjalp meg å vinne, sier Sjipulin.

IBU Biathlon World Cup

FULLT HUS: Skjøt feilfritt på sprinten i Finland. Det sikret han seieren.

Foto: Lehtikuva / Reuters

Prøvde ikke å tenke på OL

Gårsdagens seier ble sesongens første verdenscupseier, og Sjipulins første sprintseier siden desember 2014.

– Det er sjelden han lykkes på sprint, men dette var en perfekt gjennomkjøring, sier NRK-ekspert Ola Lunde.

– Det var veldig hardt, men mitt mål var å vise hva jeg kan etter OL, sier Sjipulin som prøver å ikke tenke på de vonde dagene og vonde nyhetene som OL dro med seg.

Topp motivert og uthvilt

Verken Lars Helge Birkeland eller Erlend Bjøntegaard er overrasket over at det er Anton Sjipulin som tar seieren.

– Han har jo vært god før i vinter, og har sikkert trent veldig bra hjemme i Russland. Han har sikkert lyst til å vise seg fram her, så det er jo ikke så rart at han stiller opp topp motivert og uthvilt, og tar seieren her, sier Birkeland.

Lars Helge Birkeland

IKKE OVERRASKET: Lars Helge Birkeland.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det er klart det kribler sikkert i hele kroppen hans etter å konkurrere igjen, så at han kommer hit og gjør en god konkurranse er sikkert ikke så overraskende, sier han.

Nå håper russeren å levere i sporet i sesongavslutningen, men han innrømmer at det har vært tungt at verdenseliten kjempet om OL-gull, mens han satt hjemme som tilskuer.

– Jeg kan ikke ta tilbake tiden, men jeg lovet meg selv at jeg ikke skulle la meg knekke. Jeg håper slutten av sesongen avsluttes på en god måte, sier han.

Siste nytt

 • Avsluttet med tap

  Real Madrid rundet av en svært skuffende sesong med 0–2-tap for Betis på Santiago Bernabéu. Publikum pep og buet mot Zinedine Zidanes lag ved kampslutt. Laget ender på tredjeplass i La Liga. 68 poeng er Real Madrids dårligste fangst på 17 år. (NTB)

  Zinedine Zidane
  Foto: Pierre-philippe Marcou / AFP
 • Målløst i toppkamp

  Til tross for mange målsjanser begge veier, ble det 0–0 da Kolbotn og Klepp møttes i Toppserien søndag ettermiddag. Begge lag kunne ha vunnet oppgjøret, men ingen fikk hull på byllen. Det er sannsynligvis LSK Kvinner og Sandviken mest fornøyd med.

  Kolbotn og Klepp
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Kompany forlater City

  Manchester Citys lagkaptein Vincent Kompany forlater klubben etter elleve sesonger. Lørdagens FA-cuptriumf ble hans siste kamp i lyseblått, skriver han på Facebook. Kompany varsler at et nytt innlegg om kort tid vil fortelle hvor framtiden ligger.

  Kompany
  Foto: David Klein / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal