NRK Meny
Normal

– Jeg klarte ikke fortsette i Barcelona

Titi Vilanova måtte gi seg som trener i Barcelona i går etter lengre tids sykdom. Nå takker han for støtten i et åpent brev.

Villa1

Tito Vilanova gir seg som Barcelona og takker for støtten i et åpent brev.

Foto: LLUIS GENE / Afp

I går annonserte Barcelona at Vilanova slutter som lagets manager etter bare ett år i stillingen. 44-åringen har slitt med kreft siden 2011 og et tilbakeslag hindret han i å fortsette hos de regjerende mesterne.

Vila1

Spillerne på pressekonferansen fredag. Blant annet Lionel Messi var på plass.

Foto: QUIQUE GARCIA / Afp

Nå uttaler Vilanova seg i et åpent brev publisert på klubbens hjemmeside.

– Etter fem fantastiske år og del av et lag som har fått drømmer til å bli virkelighet, så trengs det endringer i livet mitt, skriver Vilanova.

- Takk for støtten

Vilanova var assistent under Pep Guardiola fra 2008 til 2012.

– Nå må jeg bruke energien på å kjempe mot sykdommen som jeg fikk for halvannet år siden, fortsetter han.

Barcelona-president Sandro Rosell fortalte fredag kveld at Barcelona tidlig i neste uke vil komme tilbake med hvem som overtar etter Vilanova.

– Jeg vil takke spillere, ledere og trenere. Slik det er nå klarer jeg ikke å fokusere hundre prosent på jobben som hovedtrener i Barcelona, men jeg vil fortsatt ha tette bånd til klubben, skriver Vilanova.

– Alle som har støttet meg fortjener en takk, ikke bare nå, men gjennom de siste månedene. Nå må jeg bruke kreftene mine på å bli kvitt sykdommen.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

 Puyol and Messi

En preget assistenttrener Jordi Roure og spillerne Carles Puyol og Lionel Messi.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

Operasjon i New York

Vilanova ble manager for førstelaget til Barcelona i fjor sommer etter at Pep Guardiola valgte å gi seg. Vilanova ledet Barcelona til seriegull i første forsøk.

Fra 2008 til 2012 var han assistent under Guardiola.

I desember i fjor ble Vilanova operert for kreft - og han var borte fra Barcelona til mars i år. I mellomtiden var Jordi Roura lagets hovedtrener.

Vilanova tilbragte to måneder i New York tidligere i år, der han gjennomgikk behandling av sykdommen.

Vilanova spilte selv i Barcelonas ungdomsakademi på 1980-tallet. Han spilte også på Barcelonas B-lag fra 1988 til1990 for han spilte i en rekke andre spanske klubber. Blant annet Celta Vigo (92-95) og Mallorca (96-97).

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal