NRK Meny
Normal

– Jeg kan risikere mer enn de andre

BEITOSTØLEN (NRK): Etter en perfekt sesong, føler Martin Johnsrud Sundby han har et klart fortrinn på konkurrentene før VM-sesongen.

Martin Johnsrud Sundby

VERDENS BESTE: Martin Johnsrud Sundby har vært i en klasse for seg i internasjonalt herrelangrenn denne vinteren.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg tenker mye på hvordan jeg skal vinne de gullene, sier Martin Johnsrud Sundby.

Han fortsetter å imponere, og tok et nytt NM-gull på Beitostølen fredag. Etter en sesong som har vært en sammenhengende suksesshistorie, er nå alle tanker rettet mot VM i Lahti. For nå skal Sundby ta det etterlengtede VM-gullet.

Oppkjøringsplanen er snart klar. Den innebærer for det første at han kommer til å trene litt mindre. Det henger sammen med at han snart blir far for andre gang i nær framtid.

Trolig blir det også færre reisedøgn – som en konsekvens av det samme.

Med over 600 løpere på startstreken ble det satt deltakerrekord i NM og det er liten grunn til å være bekymret for rekrutteringen.

Skal tette hull

Til gjengjeld skal det bli enda mer kvalitet på treninga. Og utviklingsmålet er tindrende klart.

– Jeg er nødt til å spesialtrene på det som er mine svake sider. Og det er min styrke, jeg tetter hullene fra sesong til sesong. Det er jeg flink til, fastslår Sundby.

At han hele tida klarer å utvikle seg på nye områder, takker han sin bunnsolide grunnfysikk for. Sundby er så gjennomtrent at selv bunnivået er skyhøyt.

– Jeg kan risikere mer, og sjonglere mer med treninga, enn andre kan. Da tør jeg også å gjøre det. Det gir meg trygghet, sier han til NRK.

Martin Johnsrud Sundby vant Ski Tour Canada.

– Må bli bedre

Derfor kommer han også til å teste nye ting denne sommeren – uten at han vil avsløre hva. Men målet er alt annet enn hemmelig: Sundby skal bli enda bedre i sluttfasen av fellesstarter hvis det kommer et samlet felt mot mål.

– Jeg må forberede meg på at det i verste fall er igjen 15 mann når det er tre kilometer til mål i tremila og femmila. Da er for eksempel ikke Dario Cologna en mann å skubbe seg på. Han har et bra rykk. Så der må jeg bli bedre, fastslår Sundby.

Til uka setter han seg ned med landslagstrener Tor Arne Hetland – og spikrer opplegget som skal sette en stopper for gulltørken i internasjonale mesterskap.

Siste nytt

 • Pellegrino har signert for Godset

  Amahl Pellegrino (27) har signert en toårsavtale med Strømsgodset. Det melder klubben på sine nettsider mandag. Han kommer vederlagsfritt fra Mjøndalen.

  – Det har vært en drøm for meg i mange år å spille for Strømsgodset, sier han.

  Amahl William D'Vaz Pellegrino
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Stengel klar for Strømsgodset

  Herman Stengel (22) bytter Valle og Vålerenga med Marienlyst og Strømsgodset, bekrefter Drammen-klubben på sine nettsider. Avtalen trer i kraft fra 1 januar 2018, og 22-åringen har signert en treårskontrakt.

  Stengel
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Pulis ferdig i West Bromwich Albion

  Kontrakten til Tony Pulis, hovedtrener i West Bromiwich Albion, ble i dag avsluttet. Det melder klubben selv på sin hjemmeside. Assistenttrener Gary Megson tar over foreløpig.

  FBL-ENG-PR-WEST BROM-CHELSEA
  Foto: ROLAND HARRISON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal