NRK Meny
Normal

– Jeg har vært veldig, veldig langt nede

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK): Kathrine Harsem var så langt nede etter å bli vraket til Ski Tour Canada at hun vurderte å legge opp. Torsdagens gull på lagsprinten var derfor et gedigent lyspunkt.

Harsem

NM-GULL: Kathrine Harsem kunne smile fornøyd etter torsdagens lagsprint.

– Jeg ble veldig skuffet over å ikke bli tatt ut til Ski Tour Canada, sier Harsem etter å ha tatt gull på lagsprinten sammen med Marthe Kristoffersen for Varden i NM torsdag.

Årets sesong har imidlertid vært vanskelig for langrennsløperen.

– Jeg har vært veldig nær å pakke sammen og å gi opp hele greia. Det har vært tungt å motivere seg gang på gang. Jeg var i veldig god form i høst, men fikk et fall i begynnelsen av sesongen. Da ble det trøblete etter det.

– Betyr veldig mye

Harsem forteller derfor at torsdagens NM-gull betyr svært mye for henne.

– Det betyr veldig mye. For noen er det ikke så stort, men for oss som er nest best er det veldig stort. Spesielt etter at sesongen har vært som den har vært.

Varden-løperen forteller at det har vært svært vanskelig å mobilisere ny motivasjon etter motgangen.

– Jeg har vært veldig, veldig langt nede og motivasjonen har vært på bånn. Jeg har ikke hatt lyst til noen ting. Det har vært tungt mentalt, men jeg satser videre, understreker hun.

– Tok ut det jeg hadde av krefter

BUL med Martine Ek Hagen og Heidi Weng ble henvist til sølvet på lagsprinten etter at Harsem slo Weng i spurten. Søstrene Tiril og Lotta Udnes Weng tok bronsen for Nes.

– I finalen måtte jeg bare finne frem alt jeg hadde av krefter. Jeg hadde veldig gode ski og hadde dermed en fordel av å ha litt bedre gli enn Heidi.

– Det var veldig stort å slå Heidi i en stakespurt, sier hun.

– Følte du at du hadde kontroll?

– Absolutt ikke, smiler hun.

Les også: Kristoffersen vurderer å legge opp

Marthe Kristoffersen

GULLJENTER: Kathrine Harsem og Marthe Kristoffersen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal