Normal

– Jeg har vært veldig, veldig langt nede

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK): Kathrine Harsem var så langt nede etter å bli vraket til Ski Tour Canada at hun vurderte å legge opp. Torsdagens gull på lagsprinten var derfor et gedigent lyspunkt.

Harsem

NM-GULL: Kathrine Harsem kunne smile fornøyd etter torsdagens lagsprint.

– Jeg ble veldig skuffet over å ikke bli tatt ut til Ski Tour Canada, sier Harsem etter å ha tatt gull på lagsprinten sammen med Marthe Kristoffersen for Varden i NM torsdag.

Årets sesong har imidlertid vært vanskelig for langrennsløperen.

– Jeg har vært veldig nær å pakke sammen og å gi opp hele greia. Det har vært tungt å motivere seg gang på gang. Jeg var i veldig god form i høst, men fikk et fall i begynnelsen av sesongen. Da ble det trøblete etter det.

– Betyr veldig mye

Harsem forteller derfor at torsdagens NM-gull betyr svært mye for henne.

– Det betyr veldig mye. For noen er det ikke så stort, men for oss som er nest best er det veldig stort. Spesielt etter at sesongen har vært som den har vært.

Varden-løperen forteller at det har vært svært vanskelig å mobilisere ny motivasjon etter motgangen.

– Jeg har vært veldig, veldig langt nede og motivasjonen har vært på bånn. Jeg har ikke hatt lyst til noen ting. Det har vært tungt mentalt, men jeg satser videre, understreker hun.

– Tok ut det jeg hadde av krefter

BUL med Martine Ek Hagen og Heidi Weng ble henvist til sølvet på lagsprinten etter at Harsem slo Weng i spurten. Søstrene Tiril og Lotta Udnes Weng tok bronsen for Nes.

– I finalen måtte jeg bare finne frem alt jeg hadde av krefter. Jeg hadde veldig gode ski og hadde dermed en fordel av å ha litt bedre gli enn Heidi.

– Det var veldig stort å slå Heidi i en stakespurt, sier hun.

– Følte du at du hadde kontroll?

– Absolutt ikke, smiler hun.

Les også: Kristoffersen vurderer å legge opp

Marthe Kristoffersen

GULLJENTER: Kathrine Harsem og Marthe Kristoffersen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Siste nytt

 • Mjøndalen vant toppkampen

  Tony Brochmann og Quint Jansen scoret da Mjøndalen slo Aalesund 2-0 i toppkampen i 1. divisjon. Aalesund, Mjøndalen og Viking står dermed alle med 49 poeng i opprykkskampen. To lag rykker rett opp i eliteserien.

  Mjøndalen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Jarstein skadet, Hertha tapte

  Hertha Berlin måtte tåle sitt første serietap for sesongen da Werder Bremen vant 3-1 i tirsdagens toppkamp i Bundesliga. Hertha-keeper Rune Almenning Jarstein måtte byttes ut i pausen etter at han fikk en støtskade i låret, melder NTB.

  A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • RBK-stevning sendt til retten

  Rosenborg Ballklub skal nå offisielt være stevnet for retten, ifølge advokaten til Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun: – Begge stevningene er nå sendt til retten, bekrefter Andreas Messelt Ekker overfor NRK. Organisasjonssjef i RBK, Trond Alstad, sier de ikke har mottatt stevningen. Utover det vil verken han eller styreleder Ivar Koteng kommentere saken.

Sendeplan

Kl. Program Kanal