NRK Meny
Normal

– Jeg har sykt vondt i magen

Alexander Kristoff er usikker på om han klarer å fullføre morgendagens etappe.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff sliter med mageproblemer i Tour de France.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Alexander Kristoff har slitt med mageproblemer, og klarte ikke å henge med på den niende etappen i Tour de France. Etter mål hadde fortalte Kristoff at mageproblene hemmer han kraftig.

– Jeg har sykt vondt i magen, jeg hang med en stund, men etter 100 kilometer hadde jeg så vondt at jeg holdt på å falle av sykkelen, sa Kristoff til TV2.

Kristoff klarte å komme i mål på dagens etappe, men da NRK snakket med ham etter etappen var han usikker på om han kan klare det samme i morgen.

– Hvis det er sånn i hele morgen så tror jeg ikke jeg kan fullføre touren. Jeg får spise lettfordøyelig mat og se om doktoren har noen smarte ting han kan gjøre. Jes ser litt mørkt på det, det var verre i dag enn det var i går, sa Kristoff til NRK.

Intervju med Alexander Kristoff og sportsdirektør Torsten Schmidt.

Alexander Kristoff slet med mageproblemer under søndagens etappe.

Martin med maktdemonstrasjon

Tony Martin er kjent for å være en av de beste temporytterne i verden, men det var på den kuperte niende etappen Martin tok sin første etappeseier i årets Tour de France

Og det var en imponerende seier av Martin. 60 kilometer fra mål rykket han fra Alessandro de Marchi, og satte fart helt alene over førstekategoristigningen Le Markstein.

Martin holdt unna og kom helt alene til mål, litt over to minutter foran en større gruppe som blant inneholdt Fabian Cancellara, som vant spurten om andreplassen.

– Det var en utolig følelse. Jeg visste at det var en stor gruppe bak oss som jeg ville unngå, så jeg satte bare full gass, sa Martin etter etappen. Han tok også over klatretrøya etter dagens etappe.

Nibali mistet ledertrøya

I gruppa til Cancellara satt også Tony Gallopin. Den franske Lotto-Belisol-rytteren tok over den gule trøya fra Vincenzo Nibali, og får dermed æren av å kjøre i gult på Frankrikes nasjonaldag i morgen, den 14. juli.

Nibali kom i mål med hovedfeltet, nesten åtte minutter bak Martin. Dermed er Nibali på andreplass i sammendraget, 1.34 bak Gallopin.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
VM-kveld
4-4-2 Eliteserien fotball: Vålerenga - Brann