NRK Meny
Normal

– Jeg har ligget litt mer på sofaen

Vetle Sjåstad Christiansen gikk på en smell etter en tung sesongoppkjøring i fjor. Nå har unggutten tatt vertikale grep for å holde på formen.

22 år gamle Vetle Sjåstad Christiansen har vært best på landslagets to siste testløp. Nå mener unggutten han har knekt koden for å lykkes internasjonalt. Dét tror også Ole Einar Bjørndalen - som kjenner seg igjen i unggutten.Reporter: Anders Rove Bentsen, foto/redigering: Harald Christian Eiken

Sjåstad Christiansen mener han er i god form før sesongstart, og gleder seg til å komme igang.

Nå har 22-åringen vunnet to testløp på rad, det siste på Beitostølen for en uke siden.

– Det gikk veldig bra, men det deles ikke ut medaljer og verdenscuppoeng på testløp. Det er en bekreftelse på at ting går bra, sier Sjåstad Christiansen til NRK.

Mer tid på sofaen

Unggutten mener selv at han har fasiten på hvorfor det har gått mye bedre i år.

Jeg har vært litt slappere med treningen. Jeg har trent litt mindre hardøkter og mindre av de harde konkurranse-øktene. Jeg har ligget litt mer på sofaen, og trent litt mindre, sier skiskyttertalentet.

Per dags dato mener han at formen ligger på 85, i en skala mellom 0 og 100. Samtidig sier han at tallet kanskje var høyere i fjor, men da ble formen etterfulgt av en kraftig nedangående kurve.

– Det startet i fjor på sommeren med at jeg trente litt hardt og hang på de beste litt for lenge. Da gikk jeg på en smell. Jeg satser på at den kurven er allerede på vei oppover i år.

Bjørndalen har stor tro på unggutten

«Skiskytterkongen» Ole Einar Bjørndalen ble også beskyldt for å trene for mye da han var yngre, men han mener ikke at mengden er et stort problem for Sjåstad Christiansen.

Jeg var barnestjerne jeg også. Jeg trente alt for mye, jeg skulle bli overtrent og jeg hadde ikke sjans som senior. Det er ikke farlig å trene mye om drivkraften kommer fra deg selv, og ikke de rundt deg.

Selv påpeker Bjørndalen at han alltid hatt troa på Sjåstad Christiansen, og er ikke bekymret for at han skal trene for mye.

– Det er mange som har sagt at han ikke har hatt en sjanse, men jeg har alltid hatt trua på Vetle. Han har trent smart, og han veldig intelligent selv også. Det er ikke en far som presser han til noe som helst. Han er drivkraften, og det er han som presser treningen sin for å bli best i verden.

Siste nytt

 • NM-sølvvinner funnet død

  Ronny Fredrik Ansnes ble mandag funnet død. Han ble 29 år gammel. I 2012 tok Ansnes NM-sølv på 15 kilometer i langrenn på Voss. Han gikk for Klæbu IL.

  Ronny Fredrik Ansnes
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Chamberlain kan miste neste sesong

  Liverpools Alex Oxlade-Chamberlain måtte operere kneet etter en skade han pådro seg mot Roma i vår. Dermed gikk han glipp av VM for England. Nå sier manager Jürgen Klopp at midtbanespilleren også står i fare for å miste store deler av neste sesong.

  Alex Oxlade-Chamberlain
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Thomas ny mann i gul trøye

  Geraint Thomas vant den ellevte etappen av årets Tour de France og tar også over den gule ledertrøyen fra Greg Van Avermaet. På siste stigning stakk briten ifra. Lagkamerat Chris Froome kom i mål 20 sekunder bak Thomas, sammen med Tom Dumoulin.

  Geraint Thomas
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering