NRK Meny
Normal

– Jeg har ligget litt mer på sofaen

Vetle Sjåstad Christiansen gikk på en smell etter en tung sesongoppkjøring i fjor. Nå har unggutten tatt vertikale grep for å holde på formen.

22 år gamle Vetle Sjåstad Christiansen har vært best på landslagets to siste testløp. Nå mener unggutten han har knekt koden for å lykkes internasjonalt. Dét tror også Ole Einar Bjørndalen - som kjenner seg igjen i unggutten.Reporter: Anders Rove Bentsen, foto/redigering: Harald Christian Eiken

Sjåstad Christiansen mener han er i god form før sesongstart, og gleder seg til å komme igang.

Nå har 22-åringen vunnet to testløp på rad, det siste på Beitostølen for en uke siden.

– Det gikk veldig bra, men det deles ikke ut medaljer og verdenscuppoeng på testløp. Det er en bekreftelse på at ting går bra, sier Sjåstad Christiansen til NRK.

Mer tid på sofaen

Unggutten mener selv at han har fasiten på hvorfor det har gått mye bedre i år.

Jeg har vært litt slappere med treningen. Jeg har trent litt mindre hardøkter og mindre av de harde konkurranse-øktene. Jeg har ligget litt mer på sofaen, og trent litt mindre, sier skiskyttertalentet.

Per dags dato mener han at formen ligger på 85, i en skala mellom 0 og 100. Samtidig sier han at tallet kanskje var høyere i fjor, men da ble formen etterfulgt av en kraftig nedangående kurve.

– Det startet i fjor på sommeren med at jeg trente litt hardt og hang på de beste litt for lenge. Da gikk jeg på en smell. Jeg satser på at den kurven er allerede på vei oppover i år.

Bjørndalen har stor tro på unggutten

«Skiskytterkongen» Ole Einar Bjørndalen ble også beskyldt for å trene for mye da han var yngre, men han mener ikke at mengden er et stort problem for Sjåstad Christiansen.

Jeg var barnestjerne jeg også. Jeg trente alt for mye, jeg skulle bli overtrent og jeg hadde ikke sjans som senior. Det er ikke farlig å trene mye om drivkraften kommer fra deg selv, og ikke de rundt deg.

Selv påpeker Bjørndalen at han alltid hatt troa på Sjåstad Christiansen, og er ikke bekymret for at han skal trene for mye.

– Det er mange som har sagt at han ikke har hatt en sjanse, men jeg har alltid hatt trua på Vetle. Han har trent smart, og han veldig intelligent selv også. Det er ikke en far som presser han til noe som helst. Han er drivkraften, og det er han som presser treningen sin for å bli best i verden.

Siste nytt

 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Buick fortsetter å levere i Dubai

  Den norske jockeyen William Buick vant torsdag to nye galoppløp i Dubai. Med det håvet han inn over 18,6 millioner kroner til fornøyde hesteeiere. 28-åringen tok sine to siste seirer med hestene Folkswood og Walton Street.

  Video Norsk jockey gjør kometkarriere i England
  Foto: Nyhetsspiller
 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skicross finaler kvinner
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Curling og ishockey
OL i Pyeongchang: Skøyter 1000 m menn