NRK Meny
Normal

Kramer: – Jeg gjør kanskje skøyter litt kjedelig

Sven Kramer er så dominerende på skøyter at selv hans egne landsmenn av og til ønsker han ikke var med for spenningens skyld.

Vi snakket med Sven Kramer før VM. Kramer sier,- De mener jeg vinner for mye".

Sven Kramer vedgår at han kanskje gjør skøytesporten litt kjedeligere med sin dominans, men sier han ikke føler det slik selv. 26-åringen er fortsatt nervøs før konkurranse.

Sven Kramer

Sven Kramer får enorm støtte fra de oransjekledde på tribunen. Her er nederlenderen sammen med tilskuerne etter 5000 metere i OL i Vancouver.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Sven Kramer

Sven Kramer har for vane å havne øverst på pallen i allround-mesterskap. Det tror han også han har sjansen til i år, selv om mesterskap i enkeltdistanser og verdenscupen sammenlagt på de lengste distansene er hovedmålet for sesongen.

Foto: BERNADETT SZABO / Reuters
– Noen ganger gjør jeg kanskje skøytesporten litt kjedelig, sier Sven Kramer til NRK med et glis, før han skynder seg å legge til:

– Men for meg føles det ikke slik. Jeg er fortsatt nervøs før hver konkurranse. Jeg forsøker bare å gjøre mitt beste.

«Uønsket» av sine egne

Kramer har vært kongen av skøyteisen de siste årene. Faktisk er 26-åringen en så stor gullgrossist at hjemmepublikummet av og til skulle ønske han ikke deltok.

– Noen ganger sier de at «det er bedre og mer moro uten Sven, for han vinner for mye», sier Kramer lattermildt.

Nederlendernes uttalelser om en «uønsket» Kramer må tas med en klype salt. Kramers suksess har gjort ham til en idrettsyndling i Nederland.

– Skøyter er en av de mest populære idrettene der. Alle ser på allround-mesterskap. Det er stort i Nederland, sier Kramer.

Økt motivasjon

Kommende helg venter allround-VM i Vikingskipet i Hamar. Kramer har fem gull fra tidligere allround-VM, fire i perioden 2007-2010 og ett i 2012.

I 2011 deltok han ikke på grunn av et skadeavbrekk.

– Det var vanskelig da det skjedde, men hvileåret ga meg mye også. Det ga meg mer enn om jeg hadde fortsatt å konkurrere, sier Kramer.

– Skaden hjalp meg til å bli komme meg på flere områder, ikke bare fra skaden. Jeg var sliten i muskulaturen og hadde ikke alltid topp motivasjon, sier 26-åringen.

Med økt appetitt på gull og glitter har 26-åringen åpnet for to nye OL-deltagelser i 2014 og 2018. Men først venter VM på Hamar.

– Dette mesterskapet er på en god andreplass i år bak fokuset på 5000 og 10 000-meter (mesterskap i enkeltdistanser og verdenscup), men det er fortsatt viktig for meg. Jeg tror likevel jeg har sjansen til å bli verdensmester, men vi får se, sier Kramer.

Siste nytt

 • Han kan smile for siste plassen

  FC København slo AGF 4-1 og tok Danmarks siste plass i kvalifiseringa til europaligaen neste sesong.

  Ståle Solbakkens klubb redda dermed årets sesong frå nærmast katastrofe, og kan framleis skryte av å ha vore i europa-kvalifisering kvart år sidan 2001.

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal