NRK Meny
Normal

– Jeg frykter ikke Kristoff i en spurtdell

Etter at tyske John Degenkolb slo Alexander Kristoff i spurten i Sanremo er han blitt en av de få som ikke frykter Alexander Kristoff i en spurtduell i Paris-Roubaix.

Italy Cycling Milan San Remo

SPURT: Her slår John Degenkolb Alexander Kristoff (til venstre) i spurten i Sanremo.

Foto: Luca Zennaro / Ap

Kristoff er utropt som favoritt av de fleste før søndagens brusteinsklassiker, Paris-Roubaix. Til og med Tour de France-vinner Bradley Wiggins mener nordmannen er best akkurat nå.

Men i rettferdighetens navn: Det finnes flere favoritter til å stikke av med seieren i det som så prosaisk har fått kallenavnet «helvetet i nord».

En av disse er den tyske sprinteren John Degenkolb fra Team Giant-Alpecin. Og han frykter ikke Alexander Kristoff.

Degenkolb tok nemlig Alexander Kristoff på de siste meterne i Milano-Sanremo og vant årets første klassiker.

– Kristoff er en virkelig god rytter, og han har oppnådd noen virkelig gode resultater de siste ukene. Men jeg tror ikke jeg behøver å frykte ham i en eventuell spurtduell i velodromen, jeg har slått ham i Sanremo og er trygg på meg selv når det gjelder akkurat det, sier Degenkolb.

– Men han er åpenbart i kjempegod form, så vi må kjøre smart, legger han til.

– Håper han er sliten

Kristoffs andre konkurrenter er ikke like selvsikre som Degenkolb. Tyler Farrar (MTN Qhubeka) mener Kristoff har vært helt utrolig de siste ukene.

– Han har vært mer eller mindre ustoppelig, men han er bare et menneske og hvert ritt er unikt. Det er så mye kaos og flaks som spiller inn, sier han til NRK.

Også Andre Greipel (Lotto Soudal) har vært innblandet i spurtoppgjør med Alexander Kristoff nylig. Under den tredje etappen av De Panne-rittet var tyskeren kun millimetre bak Kristoff.

– Jeg tror at han er en av favorittene nok en gang. Men også de andre lagene kjører for å vinne, understreker Greipel.

– Alt ser ut til å stemme for Kristoff for tiden, men han er ikke uovervinnelig.

Belgiske Greg Van Avermaet (BMC) er imponert over uttholdenheten og den sterke fysiske formen til Kristoff.

– Jeg var overrasket over at han var så god i Flandern, siden han allerede da hadde deltatt i en del ritt før det. Etter det vant han jo også Scheldeprijs, så jeg håper at han er sliten og ikke i så god form som forrige søndag, smiler han.

– Må være aggressive

Paris-Roubaix går over 254 kilometer med 27 tøffe brosteinspartier og regnes som verdens tøffeste endagsritt. Men sportsdirektør i Team Sky, Gabriel Rasch, mener Kristoff er favoritten - til tross for det tøffe vårprogrammet.

– Han kommer ikke unna det nå. Det er klart vi snakker om ham.

– Vi har flere som er gode, så vi er nødt til å være aggressive og få folk av gårde og sørge for at Katjusja og andre må jobbe. Vi skal være på forskudd hele tiden og spille på at vi har flere, kommenterer Rasch.

VIDEO: Se intervjuer med flere av sykkelstjernene i Paris-Roubaix. De som blir intervjuet er (i rekkefølge): Tyler Farrar, MTN Qhubeka, Andre Greipel, Lotto Soudal, Stijn Devolder, Trek Factory Racing, Greg Van Avermaet, BMC, Zdenek Stybar, Etixx-Quick Step, Johan Vansummeren, Ag2r La Mondiale, Lars Boom, Astana Pro Team, Sep Vanmarcke, Team Lotto NL-Jumbo, Matti Breschel, Tinkoff-Saxo, John Degenkolb, Team Giant-Alpecin.

Slik skal vi slå Kristoff

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund