– Jeg frykter ikke Kristoff i en spurtdell

Etter at tyske John Degenkolb slo Alexander Kristoff i spurten i Sanremo er han blitt en av de få som ikke frykter Alexander Kristoff i en spurtduell i Paris-Roubaix.

Italy Cycling Milan San Remo

SPURT: Her slår John Degenkolb Alexander Kristoff (til venstre) i spurten i Sanremo.

Foto: Luca Zennaro / Ap

Kristoff er utropt som favoritt av de fleste før søndagens brusteinsklassiker, Paris-Roubaix. Til og med Tour de France-vinner Bradley Wiggins mener nordmannen er best akkurat nå.

Men i rettferdighetens navn: Det finnes flere favoritter til å stikke av med seieren i det som så prosaisk har fått kallenavnet «helvetet i nord».

En av disse er den tyske sprinteren John Degenkolb fra Team Giant-Alpecin. Og han frykter ikke Alexander Kristoff.

Degenkolb tok nemlig Alexander Kristoff på de siste meterne i Milano-Sanremo og vant årets første klassiker.

– Kristoff er en virkelig god rytter, og han har oppnådd noen virkelig gode resultater de siste ukene. Men jeg tror ikke jeg behøver å frykte ham i en eventuell spurtduell i velodromen, jeg har slått ham i Sanremo og er trygg på meg selv når det gjelder akkurat det, sier Degenkolb.

– Men han er åpenbart i kjempegod form, så vi må kjøre smart, legger han til.

– Håper han er sliten

Kristoffs andre konkurrenter er ikke like selvsikre som Degenkolb. Tyler Farrar (MTN Qhubeka) mener Kristoff har vært helt utrolig de siste ukene.

– Han har vært mer eller mindre ustoppelig, men han er bare et menneske og hvert ritt er unikt. Det er så mye kaos og flaks som spiller inn, sier han til NRK.

Også Andre Greipel (Lotto Soudal) har vært innblandet i spurtoppgjør med Alexander Kristoff nylig. Under den tredje etappen av De Panne-rittet var tyskeren kun millimetre bak Kristoff.

– Jeg tror at han er en av favorittene nok en gang. Men også de andre lagene kjører for å vinne, understreker Greipel.

– Alt ser ut til å stemme for Kristoff for tiden, men han er ikke uovervinnelig.

Belgiske Greg Van Avermaet (BMC) er imponert over uttholdenheten og den sterke fysiske formen til Kristoff.

– Jeg var overrasket over at han var så god i Flandern, siden han allerede da hadde deltatt i en del ritt før det. Etter det vant han jo også Scheldeprijs, så jeg håper at han er sliten og ikke i så god form som forrige søndag, smiler han.

– Må være aggressive

Paris-Roubaix går over 254 kilometer med 27 tøffe brosteinspartier og regnes som verdens tøffeste endagsritt. Men sportsdirektør i Team Sky, Gabriel Rasch, mener Kristoff er favoritten - til tross for det tøffe vårprogrammet.

– Han kommer ikke unna det nå. Det er klart vi snakker om ham.

– Vi har flere som er gode, så vi er nødt til å være aggressive og få folk av gårde og sørge for at Katjusja og andre må jobbe. Vi skal være på forskudd hele tiden og spille på at vi har flere, kommenterer Rasch.

VIDEO: Se intervjuer med flere av sykkelstjernene i Paris-Roubaix. De som blir intervjuet er (i rekkefølge): Tyler Farrar, MTN Qhubeka, Andre Greipel, Lotto Soudal, Stijn Devolder, Trek Factory Racing, Greg Van Avermaet, BMC, Zdenek Stybar, Etixx-Quick Step, Johan Vansummeren, Ag2r La Mondiale, Lars Boom, Astana Pro Team, Sep Vanmarcke, Team Lotto NL-Jumbo, Matti Breschel, Tinkoff-Saxo, John Degenkolb, Team Giant-Alpecin.

Slik skal vi slå Kristoff

Siste nytt

 • Avblåser nytt møte

  Torsdagens møte mellom hoppsjef Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund blir ikke noe av.

  Det opplyser Bråthens advokat Marit Håvemoen til NTB. Bråthen bekrefter overfor NRK at han ikke skal i møte torsdag.

  Etter sist ukes drøftelsessamtaler var partene enige om et nytt møte torsdag for at Bråthen skulle få gi kommentarer til diverse dokumenter som i etterkant ble oversendt fra Norges Skiforbunds (NSF) advokater, forklarer Håvemoen.

  «Det er meldt tilbake til NSFs advokater at det ikke er nødvendig med et slikt møte, men at Bråthen vil inngi skriftlige kommentarer i løpet av uken», skriver Håvemoen i en SMS til NTB.

  Håvemoen opplyser også at det er gitt beskjed om at «Bråthen gjerne stiller i et møte senere hvis NSF ønsker det etter å ha gjennomgått den skriftlige tilbakemeldingen».

  Sist torsdag satt Bråthen i et 3,5 timer langt møte med skiforbundet og uttalte etterpå at han fikk snakket godt ut. Et drøftelsesmøte kan være første skritt på veien i en oppsigelsesprosess.

  – Vi vil forelegge resultatene av utredning og undersøkelser og forhold som kan utgjøre grunnlaget for å avslutte arbeidsforholdet med Clas Brede Bråthen, sa skiforbundets advokat Nina G. Sandnes til NTB før møtet sist uke.

  Hun har foreløpig ikke hatt anledning til å svare på NTBs henvendelser onsdag.

  Clas Brede Bråthen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Bruce ferdig i Newcastle

  Steve Bruce er ikke lenger hovedtrener for Newcastle.

  Det opplyser klubben i en pressemelding.

  Newcastle opplyser at avgjørelsen er tatt i fellesskap og at jakten på ny trener er iverksatt.

  Klubben ble sist uke kjøpt opp av det saudiarabiske oljefondet. Flere medier har meldt at de ønsker en mer merittert trener.

  Newcastle ligger på 18. plass etter åtte serierunder med kun tre poeng. Graeme Jones leder laget i helgens kamp mot Crystal Palace.

  FILE PHOTO: Pre Season Friendly - Hibernian v Newcastle United
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Åpen om Haaland-interesse

  Chelsea-trener Thomas Tuchel snakker åpent om interessen for Erling Braut Haaland (21) i et intervju med tyske Sport Bild.

  – Vi snakket om Erling et par ganger, også i løpet av overgangsvinduet, sier Tuchel.

  Dortmund var gjennom sommeren krystallklar på at Haaland ikke kom til å forlate klubben ennå. Kontrakten hans strekker seg til sommeren 2024.

  – Det fremstod totalt urealistisk og overhodet ikke gjennomførbart, forklarer Tuchel, som ledet Chelsea til mesterligatriumf sist sesong.

  Dortmund-topp Hans-Joachim Watzke har uttalt at det heller ikke er avgjort om han forlater klubben kommende sommer. Men da kan det bli vanskeligere å beholde ham.

  Flere internasjonale medier hevder at han har en utkjøpsklausul som gjør at han er tilgjengelig for rundt 750 millioner kroner.

  – Vi diskuterer det naturligvis regelmessig siden han er en fantastisk spiller og den mest fremtredende skikkelsen i Dormund, som er en stor rival i mesterligaen, sier Tuchel.

  Premier League - Brentford v Chelsea
  Foto: Toby Melville / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal