NRK Meny
Normal

Brækhus: – Jeg føler meg verdsatt

Cecilia Brækhus innrømmer at uenighetene med Sauerland skapte uro, men er svært fornøyd med den nye avtalen.

Brækhus/Sauerland

Cecilia Brækhus og Nisse Sauerland er begge glade for å kunne fortsette samarbeidet.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Lørdag skal den norske bokseren forsvare VM-beltene i weltervekt i WBA, WBC og WBO. Det skjer i regi av Team Sauerland – selv om det for en drøy måned siden så ut som om Brækhus hadde brutt med promotorselskapet.

Kun ti dager før kampen i tyske Schwerin ble det klart at en ny og forbedret avtale er på plass for 32-åringen.

– Jeg har fått en kontrakt nå der jeg føler meg verdsatt. Det er viktig, når jeg har gitt så mye av tiden min som jeg har de siste årene, så er det godt å få det, og det har jeg fått nå, sier Brækhus til NRK.

– Det har selvfølgelig vært litt støy. Da må man holde hodet kaldt og være mentalt skjerpet. Når du er på gymmen, er du på gymmen. Da må du lukke alt annet ute, sier hun til NTB.

Innveiingen er unnagjort og på lørdag skal den norske bokseren forsvare VM-beltene i weltervekt. Bilder med tillatelse fra Viasat.

Se innveiinga til Brækhus her. Video med tillatelse fra Viasat.

Forskjellige typer

Opplegget har vært det samme for den norske verdensmesteren som bor i Berlin og trenes av Otto Ramin. Men betingelsene – både sportslige og økonomiske – i den nye kontrakten skal være bedre for Brækhus.

– Det jeg kan si er at betingelsene er gode nå, og jeg er fornøyd med dem. Verken mer eller mindre. Det sportslige er selvfølgelig veldig viktig, det handler om å holde motivasjonen oppe. Men det har vært flere punkter, sier hun til NTB.

Brækhus er fornøyd med å ha fått Balogun som motstander i lørdagens kamp. Hun møtte Balogun sist for to år siden.

– Vi har begge utvilket oss enormt siden sist. Vi er fortsatt to svært forskjellige boksere. Jeg er teknikeren som liker å bruke ringen, Balogun er mer fysisk og vil inn å fighte, sier Brækhus til NRK.

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus viste muskler under kveldens innveiing.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Vi er de beste på det vi driver med

Promotor Nisse Sauerland ønsker å legge uenighetene bak seg og se framover.

– Vi mente alltid at vi hadde en gyldig kontrakt. Jeg vil ikke gå inn på dette, fordi alle er fornøyde nå. Vi er enige om alt igjen. Nå skal vi bare komme oss «back to business» i ringen, sier Sauerland til NTB.

Brækhus annonserte i vår at hun ville promotere seg selv i framtiden, før hun gikk tilbake til Sauerland. Sauerland er glad for at Brækhus ombestemte seg, og mener det er best for alle parter.

– Vi er de beste på det vi driver med. Vår business er å promotere kamper, og det er tøffere enn det ser ut som. Men alle forhold har sine oppturer og nedturer. Nå kan vi fortsette i ringen, sette opp store kamper og bringe det beste av boksing til Norge.

Etter lørdagens VM-kamp, der Brækhus er klar favoritt, håper Sauerland å kunne ordne henne minst to nye kamper i løpet av 2014.

Siste nytt

 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Ingebrigtsen tok EM-kravet

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. Det er innenfor EM-kravet på distansen. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny norgesrekord på 1500 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street