Brækhus: – Jeg føler meg verdsatt

Cecilia Brækhus innrømmer at uenighetene med Sauerland skapte uro, men er svært fornøyd med den nye avtalen.

Brækhus/Sauerland

Cecilia Brækhus og Nisse Sauerland er begge glade for å kunne fortsette samarbeidet.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Lørdag skal den norske bokseren forsvare VM-beltene i weltervekt i WBA, WBC og WBO. Det skjer i regi av Team Sauerland – selv om det for en drøy måned siden så ut som om Brækhus hadde brutt med promotorselskapet.

Kun ti dager før kampen i tyske Schwerin ble det klart at en ny og forbedret avtale er på plass for 32-åringen.

– Jeg har fått en kontrakt nå der jeg føler meg verdsatt. Det er viktig, når jeg har gitt så mye av tiden min som jeg har de siste årene, så er det godt å få det, og det har jeg fått nå, sier Brækhus til NRK.

– Det har selvfølgelig vært litt støy. Da må man holde hodet kaldt og være mentalt skjerpet. Når du er på gymmen, er du på gymmen. Da må du lukke alt annet ute, sier hun til NTB.

Innveiingen er unnagjort og på lørdag skal den norske bokseren forsvare VM-beltene i weltervekt. Bilder med tillatelse fra Viasat.

Se innveiinga til Brækhus her. Video med tillatelse fra Viasat.

Forskjellige typer

Opplegget har vært det samme for den norske verdensmesteren som bor i Berlin og trenes av Otto Ramin. Men betingelsene – både sportslige og økonomiske – i den nye kontrakten skal være bedre for Brækhus.

– Det jeg kan si er at betingelsene er gode nå, og jeg er fornøyd med dem. Verken mer eller mindre. Det sportslige er selvfølgelig veldig viktig, det handler om å holde motivasjonen oppe. Men det har vært flere punkter, sier hun til NTB.

Brækhus er fornøyd med å ha fått Balogun som motstander i lørdagens kamp. Hun møtte Balogun sist for to år siden.

– Vi har begge utvilket oss enormt siden sist. Vi er fortsatt to svært forskjellige boksere. Jeg er teknikeren som liker å bruke ringen, Balogun er mer fysisk og vil inn å fighte, sier Brækhus til NRK.

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus viste muskler under kveldens innveiing.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Vi er de beste på det vi driver med

Promotor Nisse Sauerland ønsker å legge uenighetene bak seg og se framover.

– Vi mente alltid at vi hadde en gyldig kontrakt. Jeg vil ikke gå inn på dette, fordi alle er fornøyde nå. Vi er enige om alt igjen. Nå skal vi bare komme oss «back to business» i ringen, sier Sauerland til NTB.

Brækhus annonserte i vår at hun ville promotere seg selv i framtiden, før hun gikk tilbake til Sauerland. Sauerland er glad for at Brækhus ombestemte seg, og mener det er best for alle parter.

– Vi er de beste på det vi driver med. Vår business er å promotere kamper, og det er tøffere enn det ser ut som. Men alle forhold har sine oppturer og nedturer. Nå kan vi fortsette i ringen, sette opp store kamper og bringe det beste av boksing til Norge.

Etter lørdagens VM-kamp, der Brækhus er klar favoritt, håper Sauerland å kunne ordne henne minst to nye kamper i løpet av 2014.

Siste nytt

 • Hauge signerte for fem år med Milan

  Jens Petter Hauge har signert en femårskontrakt med den italienske storklubben AC Milan. Både Milan og Bodø/Glimt bekrefter dette på sine nettsider. 20-åringen reiste ned til Milano tirsdag og fullførte de medisinske testene onsdag.

  – Det føles veldig bra, og ikke minst veldig riktig, forteller Hauge til Glimts nettside.

  – Jeg håper å få et internasjonalt nivå på spillet mitt. Jeg føler at jeg kommer inn i en gruppe hvor jeg har noe jeg kan bidra med. Det er en gruppe som er veldig lik Glimt sin, og jeg gleder meg veldig til å starte.

  Dermed blir Hauge lagkamerat med blant annet Zlatan Ibrahimovic. Ryktene om at storklubben var interessert i den nå tidligere Glimt-spilleren, startet etter kvalifiseringskampen i Europaligaen, da Bodø/Glimt møtte den italienske klubben på San Siro. Milan skriver på sine nettsider at Hauge får draktnummer 15.

  Laster Twitter-innhold
 • Sykdom satt en stopper for Moen

  Sondre Nordstad Moen hadde egentlig planer om forbedre sin norske maratonrekord i London søndag, men sykdom har satt en stopper for optimale forberedelser.

  – Jeg var forkjølet i to uker med feber, tette bihuler og sår hals – men det var ikke covid, bare en vanlig høstforkjølelse, sier Moen til NTB.

  Moen forteller at han ikke har løpt så mange maratonøkter og at kroppen ikke har vært like mottakelig for hardt trening. Men torsdag går turen til London, der feltet kun består av eliteløpere.

  Sondre Nordstad Moen
  Foto: Erik Johansen / NTB
 • Usikkerhet før mesterligatrekning

  Torsdag er det trekning til gruppespillet i mesterligaen, men fremdeles er det mye som er uklart. Den største usikkerheten handler om gjennomføringen av gruppespillet, altså om kampene lar seg gjennomføre på de arenaene de blir satt opp på.

  Karantenereglene i de ulike landene kan nemlig gjøre det vanskelig for lagene å fritt krysse landegrensene. Dersom en kamp ikke lar seg spille på det oppsatte stedet, så har hjemmelaget ansvaret for å finne en alternativ arena.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Richard Heathcote / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal