Hopp til innhold

Brækhus: – Jeg føler meg verdsatt

Cecilia Brækhus innrømmer at uenighetene med Sauerland skapte uro, men er svært fornøyd med den nye avtalen.

Brækhus/Sauerland

Cecilia Brækhus og Nisse Sauerland er begge glade for å kunne fortsette samarbeidet.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Lørdag skal den norske bokseren forsvare VM-beltene i weltervekt i WBA, WBC og WBO. Det skjer i regi av Team Sauerland – selv om det for en drøy måned siden så ut som om Brækhus hadde brutt med promotorselskapet.

Kun ti dager før kampen i tyske Schwerin ble det klart at en ny og forbedret avtale er på plass for 32-åringen.

– Jeg har fått en kontrakt nå der jeg føler meg verdsatt. Det er viktig, når jeg har gitt så mye av tiden min som jeg har de siste årene, så er det godt å få det, og det har jeg fått nå, sier Brækhus til NRK.

– Det har selvfølgelig vært litt støy. Da må man holde hodet kaldt og være mentalt skjerpet. Når du er på gymmen, er du på gymmen. Da må du lukke alt annet ute, sier hun til NTB.

Innveiingen er unnagjort og på lørdag skal den norske bokseren forsvare VM-beltene i weltervekt. Bilder med tillatelse fra Viasat.

Se innveiinga til Brækhus her. Video med tillatelse fra Viasat.

Forskjellige typer

Opplegget har vært det samme for den norske verdensmesteren som bor i Berlin og trenes av Otto Ramin. Men betingelsene – både sportslige og økonomiske – i den nye kontrakten skal være bedre for Brækhus.

– Det jeg kan si er at betingelsene er gode nå, og jeg er fornøyd med dem. Verken mer eller mindre. Det sportslige er selvfølgelig veldig viktig, det handler om å holde motivasjonen oppe. Men det har vært flere punkter, sier hun til NTB.

Brækhus er fornøyd med å ha fått Balogun som motstander i lørdagens kamp. Hun møtte Balogun sist for to år siden.

– Vi har begge utvilket oss enormt siden sist. Vi er fortsatt to svært forskjellige boksere. Jeg er teknikeren som liker å bruke ringen, Balogun er mer fysisk og vil inn å fighte, sier Brækhus til NRK.

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus viste muskler under kveldens innveiing.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Vi er de beste på det vi driver med

Promotor Nisse Sauerland ønsker å legge uenighetene bak seg og se framover.

– Vi mente alltid at vi hadde en gyldig kontrakt. Jeg vil ikke gå inn på dette, fordi alle er fornøyde nå. Vi er enige om alt igjen. Nå skal vi bare komme oss «back to business» i ringen, sier Sauerland til NTB.

Brækhus annonserte i vår at hun ville promotere seg selv i framtiden, før hun gikk tilbake til Sauerland. Sauerland er glad for at Brækhus ombestemte seg, og mener det er best for alle parter.

– Vi er de beste på det vi driver med. Vår business er å promotere kamper, og det er tøffere enn det ser ut som. Men alle forhold har sine oppturer og nedturer. Nå kan vi fortsette i ringen, sette opp store kamper og bringe det beste av boksing til Norge.

Etter lørdagens VM-kamp, der Brækhus er klar favoritt, håper Sauerland å kunne ordne henne minst to nye kamper i løpet av 2014.

Siste nytt

  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Anna Svendsen legger opp

    Langrennsløper Anna Svendsen avslutter karrieren etter inneværende sesong.

    Tromsø-jenta bekrefter beslutningen i en oppdatering på Instagram fredag.

    – En tid for alt, skriver veteranen.

    – Jeg har gått en litt annerledes vei enn mange andre. Tok bachelor i sykepleie rett etter videregående og dro to år til USA etter det og har de siste ti årene satset for fullt som langrennsløper, men nå er den reisen over, legger hun til.

    Svendsen har blant annet markert seg i sprinter i verdenscupen over mange sesonger.

    Selv trekker tromsøværingen fram sjuendeplassen i sprint under VM i Oberstdorf som et naturlig høydepunkt. Det har også blitt fire sesonger på landslaget og 86 starter i verdenscupen.

    – Et nytt kapittel i livet står for tur, og nå gleder jeg meg til å starte i jobb som sykepleier på infeksjonsmedisinsk avdeling, skriver 34-åringen. (NTB)

    Anna Svendsen i Drammen
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal