NRK Meny
Normal

– Jeg er mannen å slå

Magnus Carlsen mener sjakken er inne i en Carlsen-æra.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen mener det er han som er mannen å slå i sjakkverdenen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Verdensmester Magnus Carlsen mener sjakk-sporten er inne i en Carlsen-æra.

– Jeg har vært rangert som nummer én ganske lenge og har blitt verdensmester to

Caruana

Til tross for at verdenstoer Fabiano Caruana kommer stormende bak tror Magnus Carlsen at han selv vil dominere sjakken og flere år framover.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

ganger nå, i tillegg til hurtigsjakk. Så det er jeg som er mannen å slå, sier han til NRK.

Tror på å beholde tittelen lenge

Bak han på rankingen kommer formspiller Fabiano Caruana stormende, men verdenséneren tror likevel han kan være på topp i mange år framover.

– Så lenge jeg har motivasjonen til å holde på, så tror jeg at jeg kan nå langt. Men kampen mot Anand viser at det er ingenting som er lett, sier Carlsen.

Drømmer om VM i Norge

I dag blir det kjent hvor neste VM skal arrangeres om to år. At det trolig blir i Los Angeles passer den verdenskjente nordmannen godt. Han er heller ikke fremmed for å ta med seg mesterskapet til hjemlandet, selv om han kanskje ikke se på det som så realistisk.

– Det er klart at en eller annen gang i livet hadde det vært fint å gjøre det. Jeg merket hvor stort det var å spille på Anands hjemmebane i fjor. Det har vært fint her i Sotsji, men det blir en ekstra stemning på hjemmebane, sier Magnus Carlsen.

Siste nytt

 • Márquez økte VM-ledelsen

  Marc Márquez har 33 poeng til nestemann i VM-sammendraget etter å ha kjørt inn til en overlegen seier i Australias Grand Prix i roadracing. Triumfen sørget for at Márquez har ytterligere 22 poeng ned til Andrea Dovizioso i sammendraget, skriver NTB.

  Marquez
  Foto: Andy Brownbill / AP
 • Zekhnini ute av kamptroppen igjen

  Etter å ha returnert til kamptroppen til Fiorentina til forrige serierunde, er Rafik Zekhnini ute av varmen igjen til søndagens Serie A-kamp mot Benevento, melder NTB. Zekhnini og co. står med ti poeng etter tre seirer, én uavgjort og fire tap.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP
 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg