NRK Meny
Normal

– Jeg er både glad og skuffet

ASPEN (NRK): Ståle Sandbech (21) var i tett kamp om seieren med kanadiske Mark McMorris, men måtte til slutt se seg slått med ett poeng i slopestyle-konkurransen.

Se premieutdelingen der Silje Norendal og Ståle Sandbech står på podiet etter slopestylefinalen i X Games.

Ståle Sandbech ledet etter at alle har kjørt sitt første løp i slopestyle-konkurransen for menn i X Games. Nordmannen kjørte ned til en solid poengsum på 95.

Men det var ikke bare Sandbech som hadde planer om å levere søndag kveld.

Kanadiske Mark McMorris viste at han hadde store planer om å ta hjem seieren da han i sitt andre løp kjørte ned til en poengsum på 96.

Falt i siste omgang

I tredje og siste omgang sto de to sammen igjen på toppen. Sandbech var førstemann ut, men da nordmannen falt på det andre hoppet, så kunne McMorris stå på toppen og juble før det var hans tur.

Ståle Sandbech

TOPP TO: Ståle Sandbech måtte se seg slått av Mark McMorris (i midten) i slopestyle-finalen søndag.

Foto: Nicolay Andre Ramm / NRK

– Jeg er både glad og skuffet. Det kunne liksom vært begge deler med tanke på hvem som vant. Det ble han, sier Sandbech etter andreplassen.

Les også: Sandbech kjørte til han sovnet: – Jeg klarte ikke å stoppe

Når det gjelder løpet som sikret andreplassen, hadde ikke Sandbech satt det siden OL.

– Den eneste gangen jeg har landet det løpet før er i OL, og det i første runde. Det var en lettelse. Andre runde prøvde jeg på noe jeg aldri har gjort før. På siste runden fikk jeg litt lite rotasjon på andrehoppet, og da ble det andreplass.

Nære for Horgmo

Svenske Sven Thorgren tok bronsen med 92 poeng.

Les også: Tidligere søndag kveld tok Silje Norendal gull i slopestyle-konkurransen for kvinner.

Torstein Horgmo og Emil André Ulsletten stilte også til start. Horgmo var veldig nære på sitt siste løp, men falt på det siste hoppet. Til slutt ble han nummer fem. Ulsletten ble nummer syv.

Ståle Sandbech lå under med ett poeng bak Mark McMorris og måtte sette et perfekt renn på siste forsøk, men landet dessverre litt feil på siste hopp i slopestylefinalen i X Games. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Tom Hovde.

Siste nytt

 • Norge holdt liv i håpet

  Norges U19-gutter snudde til 3-2 med to sene mål av Erik Botheim og Christian Borchgrevink mot Finland. Jens Hauge sendte først Norge i ledelsen.

  Dermed er Norge på tredjeplass i EM-gruppen, bak Portugal på målforskjell etter at de tapte 2-3 mot gruppeleder Italia, som Norge møter søndag.

 • Sarpsborg på cruise-kontroll

  Sarpsborg tok seg enkelt videre til andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen etter 2-0(1-0) over IBV Vestmannaeyjar (Island). Sammenlagt ble det 6-0.

  Mikkel Agger scoret begge målene foran 3552 tilskuere.

  Europa League, Sarpsborg 08 - IBV ( Island).
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nibali sendt til sykehus

  Tidligere Tour de France-vinner Vincenzo Nibali ble torsdag sendt til sykehus med mulig brudd i en ryggvirvel etter et sammenstøt med en politimotorsykkel. Uhellet skjedde mot slutten av torsdagens kongsetappe til Alpe d'Huez.

  Nibali
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale