– Jeg blir forbannet

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Norge endte med fem hoppere blant de elleve beste - men vekslende forhold ødela for de norske da Severin Freund gikk til topps i Oberstdorf.

Forfang

FORBANNET: Johann André Forfang var alt annet enn fornøyd etter å ha opplevd dårlige forhold i Oberstdorf.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg blir forbannet, rennet blir ødelagt og hoppuka blir kanskje ødelagt. Jeg blir irritert siden jeg ikke får like forhold som andre, sier Johann André Forfang som til slutt endte på åttendeplass etter å ha hoppet under dårlige forhold i begge omganger.

Norge hadde hele fem hoppere blant de ti beste før finaleomgangen i flomlyset i Oberstdorf.

Fannemel beste norske

Men i andreomgang gikk de tyngre for de norske hopperne. Anders Fannemel ble beste nordmann på fjerdeplass.

– Egen prestasjon er jeg veldig fornøyd med. Det kjennes bra ut, gjorde det på bommen, og da får jeg trua. Jeg hoppet ikke bra nok, men det nærmer seg. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Fannemel til NRK.

Fannemel

NUMMER FIRE: Anders Fannemel ble beste nordmann i Oberstdorf tirsdag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Hjemmefavoritten Severin Freund vant rennet foran østerrikske Michael Hayboeck og Peter Prevc.

Tyskeren fikk hoppe under svært gode forhold, og landet på 137,5 meter. Før de resterende hopperne satte utfor ble det endret på farten flere ganger som en følge av vekslende forhold.

Ingen klarte å matche tyskeren som dermed kunne juble for en drømmestart på hoppuken.

– Det var en tøff konkurranse. Jeg tror det var litt vanskelig på slutten av rennet på grunn av at forholdene endret seg veldig fort. For eksempel så hadde Anders Fannemel veldig vanskelig forhold. Det er psykisk tøft å bli flyttet tre bommer opp slik. Man trenger litt flaks i skihopping, i dag var flaksen på min side, sier vinneren til NRK.

Fantastisk laginnsats

Selv om de norske hopperne var litt skuffet over ikke å ha noen på pallen, var det ingenting å si på laginnsatsen.

Kenneth Gangnes endte som nummer seks, mens Johann André Forfang ble nummer åtte.

Daniel André Tande, som lå som nummer to etter første omgang, ble også et offer for forholdene, og ble til slutt nummer ti.

Debutant Joachim Hauer endte som nummer elleve.

Fannemel hopp

HOLDT TIL FJERDEPLASS: Anders Fannemel ble beste norske hopper i Oberstdorf.

Siste nytt

 • Sikter mot tilskuerrekord i EM

  Spania planlegger for 68.000 tilskuere i finalekampene i EM-sluttspillet i håndball for menn i 2028. Tilskuerfesten vil i så fall finne sted på Atletico Madrids hjemmebane. Det er den spanske avisen Marca som melder dette.

  Verdensrekorden for tilskuere på en håndballkamp er 44.189 og ble satt i en kamp mellom Rhein-Neckar Löwen og Hamburg i 2014. Spanjolene søker om mesterskapet sammen med Portugal, og tildelingen skjer i november. Også Norge, Sverige og Danmark søker om mesterskapet i 2028.

  Håndball EM herrer 2020
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Ruud kan få sitt første Murray-møte

  Casper Ruud har walkover i første runde av ATP-turneringen i San Diego og kan møte en aldrende tennislegende allerede i andre runde.

  Tidligere verdensener Andy Murray, nå rangert som nummer 109 i verden, møter japanske Kei Nishikori i første runde. Japaneren er favoritt, men skulle Murray vinne kan han møte Ruud i andre runde. De to har aldri møttes før.

  Ruud er blant favorittene i ATP 250-turneringen og er andreseedet. Andrej Rublev er førsteseedet.

  Laver Cup 2021 - Day 1
  Foto: Clive Brunskill / AFP
 • Gir seg som landslagstrener

  Pål Anders Ullevålseter har vært landslagstrener i enduro i åtte år, men har sagt opp stillingen sin i Norges Motorsportforbund, melder NTB.

  – Alt har sin ende og nå føler jeg for å tenke litt annerledes. Jeg vil ønske NMF og norsk motorsport lykke til videre, men motorsporten blir nok ikke helt kvitt meg, sier Ullevålseter i en pressemelding.

  NM-Veka 2020
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal