NRK Meny
Normal

– Interessen har gått over alle støvleskaft

Ishockey i ungdoms-OL er blitt så populært at arrangøren er nødt å innføre nye system for å unngå kaos.

Ungdoms-OL ishockey

OL: Det var helt full hall under kampen mellom Norge og USA. Det blir nå innført billettsystem for å unngå kaos ved inngangen før finalene i helgen.

Foto: Vegar S. Hansen / Lillehammer 2016

– OL skal være en fredelig plass, så vi må legge opp til at folk ikke må slåss for å komme inn, sier kommunikasjonsdirektør Magne Vikøren.

Det er rett og slett kamp om å få komme inn i på ishockeykampene i ungdoms-OL. Selv om det har blitt kjempetap på Norges kamper, er det full trøkk på tribunene.

Arrangørene er tatt på sengen av interessen.

– Etterspørselen etter å få oppleve ishockey har gått over alle støvleskaft. Det har vært fulle haller og lange køer, forteller Vikøren.

Fortsatt gratis

Fra og med i morgen blir det innført et billettsystem slik at ikke mange må gå skuffet hjem. Billettene deles ut gratis før kampstart etter førstemann til mølla-prinsippet.

– Etterspørselen for å oppleve ishockey har gått over alle støvleskaft, men vi ser jo at folk nærmest må bryte seg inn, sier Vikøren og ler.

Ishockey blir da den eneste sportsgrenen som blir pålagt det samme systemet som har blitt brukt for musikk-konsertene under ungdoms-OL.

– Det var aldri planlagt at det skulle være et billettsystem for ishockey. Vi er så klart veldig positivt overrasket, men vi vil unngå kaos før sluttspillet i helgen.

Et luksusproblem

Før kampen mot Canada i kveld, ligger Norges guttelag sist i gruppespillet. Selv om de har tapt alle kampene hittil, med 31 mål mot seg, har ikke dette stoppet publikum fra å møte opp.

– Det er guttene som er mest populære, men vi ser at jentene også får godt oppmøte, sier Vikøren.

Av de over 60 000 besøkende på idrettsarrangementene under ungdoms-OL hittil, er det ishockeykampene som troner med snart 16 000 tilskuere.

– Vi hadde aldri forusett at disse kampene ville bli så populære som de ble, spesielt i et ungdoms-OL. Så du kan godt si vi har fått et luksusproblem, forteller Vikøren.

God erfaring

Landslagstreneren for guttene, Rene Hansen, mener spillerne har hatt godt av å få så mange tilskuere.

– Vi har et veldig ungt lag. Guttene er jo 15 år, og de er ikke vant til dette. Når det er så mye folk som kommer for å se dem spille ishockey, så får de mye nerver. De får jo erfaring av dette, en kjempegod erfaring.

Guttene siste kamp i OL er mot Canada i dag.

– Vi må være offensive og tenke på at det er gøy å spille. Vi møter jo et klart bedre lag, så nå handler det om å lære av de beste nasjonene.

Siste nytt

 • Kritiserer ligacuptrekning

  Fans og medier i England mislikte sterkt torsdagens trekning i ligacupen, som fant sted i Kina før de fleste på balløya var våkne. Engelsk fotball håper nemlig å øke interessen i Asia. Daily Telegraph er blant avisene som kritiserer opplegget, skriver NTB. Slik spilles 3. runde:

  Bournemouth – Brighton, Crystal Palace – Huddersfield, Leicester – Liverpool, West Bromwich – Manchester City, Arsenal – Doncaster, Aston Villa – Middlesbrough, Brentford – Norwich, Bristol City – Stoke, Burnley – Leeds United, Chelsea – Nottingham Forest, Everton – Sunderland, Manchester United – Burton, Reading – Swansea, Tottenham – Barnsley/Derby, West Ham–Bolton, Wolverhampton–Bristol Rovers.

  United
  Foto: GEOFF CADDICK / AFP
 • Zekhnini testet seg mot Real

  Rafik Zekhnini spilte hele 2.-omgang da Fiorentina møtte Real Madrid i en privatkamp i den spanske hovedstaden. Jordan Veretout sendte gjestene i føringen før Borja Mayoral og Cristiano Ronaldo snudde kampen før pause til 2-1, som også ble sluttresultatet. Zekhnini fikk sin Serie A-debut i 0-3-tapet for Inter forrige uke.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Zürich
Friidrett: Diamond League, Zürich
4-4-2 Europaligaen: Rosenborg - Ajax
Friidrett: Diamond League fra Zürich