NRK Meny
Normal

Federer vant gigantfinalen

Roger Federer slo Rafael Nadal (31) for fjerde gang i år – og er på vei tilbake til førsteplassen – som 36-åring.

TENNIS-SHANGHAI/

VANT I KINA: Sveitsiske Roger Federer slo sin gode venn og største rival, spanske Rafael Nadal i Kina søndag.

Foto: ALY SONG / Reuters

Evigunge Roger Federer (36) vant søndag formiddag norsk tid overlegent finalen mot Rafael Nadal under turneringen Shanghai Masters.

Det er fjerde gang på rad at Federer, som er ranket som verdens nummer to, slår Nadal, som innehar førsteplassen. Det er den 94. tittelen for sveitseren, like mange som legendariske Ivan Lendl, og med det rykker Federer enda nærmere Nadal på førsteplassen.

Seieren kom svært overbevisende, med sifrene 6-4, 6-3. Federer hadde få problemer med å bryte Nadals server, og virket utilnærmelig.

Federer var første gang verdensener i 2004, og han holdt på plassen til 2008, da Nadal fikk et år på toppen. Federer klorte seg tilbake året etter, og har holdt seg høyt på listene før han ble skadd i fjor.

– Stort å stå her sammen

Etter kampen gratulerte de to hverandre med en god kamp og et svært godt år.

– Mye har skjedd siden i fjor. Jeg er tilbake etter skade, og det er godt å være tilbake her i Shanghai, sa Federer til øredøvende jubel fra de fremmøtte hjemmesupporterne.

De to er gode venner, og de startet året på Nadals tennisakademi på Mallorca.

– Ingen av oss trodde vi skulle få det året vi har hatt. Det er stort å stå her sammen, det er fantastisk å være tilbake og å spille så godt mot min gode venn og rival, sa Federer rett etter kampen.

PS! Federer er fortsatt ikke den eldste mannlige vinneren av en turnering. Den æren tilhører fortsatt kroatiske Ivo Karlovic, som vant Los Cabos Open som 37-åring. Neste år kan den rekorden stå for fall.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street