NRK Meny
Normal

Federer vant gigantfinalen

Roger Federer slo Rafael Nadal (31) for fjerde gang i år – og er på vei tilbake til førsteplassen – som 36-åring.

TENNIS-SHANGHAI/

VANT I KINA: Sveitsiske Roger Federer slo sin gode venn og største rival, spanske Rafael Nadal i Kina søndag.

Foto: ALY SONG / Reuters

Evigunge Roger Federer (36) vant søndag formiddag norsk tid overlegent finalen mot Rafael Nadal under turneringen Shanghai Masters.

Det er fjerde gang på rad at Federer, som er ranket som verdens nummer to, slår Nadal, som innehar førsteplassen. Det er den 94. tittelen for sveitseren, like mange som legendariske Ivan Lendl, og med det rykker Federer enda nærmere Nadal på førsteplassen.

Seieren kom svært overbevisende, med sifrene 6-4, 6-3. Federer hadde få problemer med å bryte Nadals server, og virket utilnærmelig.

Federer var første gang verdensener i 2004, og han holdt på plassen til 2008, da Nadal fikk et år på toppen. Federer klorte seg tilbake året etter, og har holdt seg høyt på listene før han ble skadd i fjor.

– Stort å stå her sammen

Etter kampen gratulerte de to hverandre med en god kamp og et svært godt år.

– Mye har skjedd siden i fjor. Jeg er tilbake etter skade, og det er godt å være tilbake her i Shanghai, sa Federer til øredøvende jubel fra de fremmøtte hjemmesupporterne.

De to er gode venner, og de startet året på Nadals tennisakademi på Mallorca.

– Ingen av oss trodde vi skulle få det året vi har hatt. Det er stort å stå her sammen, det er fantastisk å være tilbake og å spille så godt mot min gode venn og rival, sa Federer rett etter kampen.

PS! Federer er fortsatt ikke den eldste mannlige vinneren av en turnering. Den æren tilhører fortsatt kroatiske Ivo Karlovic, som vant Los Cabos Open som 37-åring. Neste år kan den rekorden stå for fall.

Siste nytt

 • Djokovic og Federer møtes i finalen

  Novak Djokovic kan bli den første som vinner alle ATP Masters 1000-turneringene når han møter Roger Federer til finalen i Cincinnati. De to har ikke har møtt hverandre siden januar 2016. Finalen spilles søndag kveld klokken 22.00.

  Cincinnati Tennis
  Foto: John Minchillo / AP
 • Mareritt for Skjelvik og Kamara

  Zlatan Ibrahimovic ville ikke spille på kunstgresset i Seattle. Uten ham tapte Los Angeles Galaxy 0-5 for Sounders i lørdagens MLS-kamp. Jørgen Skjelvik og Ola Kamara spilte begge fra start.

  Minnesota United Galaxy Soccer
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP
 • VM-sølvvinner må ta pause

  Milans kroatiske landslagsforsvarer Ivan Strinic har fått konstatert et hjerteproblem og tar pause fra fotballen på ubestemt tid. Det opplyste den italienske fotballklubben lørdag kveld. Hjerteproblemet ble oppdaget i en rutineundersøkelse.

  strinic
  Foto: Rebecca Blackwell / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Baseball, finale
NM-veka
NM-veka: Baseball
NM-veka: Baseball
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
NM-veka: Friidrett og cricket
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo