NRK Meny
Normal

Federer vant gigantfinalen

Roger Federer slo Rafael Nadal (31) for fjerde gang i år – og er på vei tilbake til førsteplassen – som 36-åring.

TENNIS-SHANGHAI/

VANT I KINA: Sveitsiske Roger Federer slo sin gode venn og største rival, spanske Rafael Nadal i Kina søndag.

Foto: ALY SONG / Reuters

Evigunge Roger Federer (36) vant søndag formiddag norsk tid overlegent finalen mot Rafael Nadal under turneringen Shanghai Masters.

Det er fjerde gang på rad at Federer, som er ranket som verdens nummer to, slår Nadal, som innehar førsteplassen. Det er den 94. tittelen for sveitseren, like mange som legendariske Ivan Lendl, og med det rykker Federer enda nærmere Nadal på førsteplassen.

Seieren kom svært overbevisende, med sifrene 6-4, 6-3. Federer hadde få problemer med å bryte Nadals server, og virket utilnærmelig.

Federer var første gang verdensener i 2004, og han holdt på plassen til 2008, da Nadal fikk et år på toppen. Federer klorte seg tilbake året etter, og har holdt seg høyt på listene før han ble skadd i fjor.

– Stort å stå her sammen

Etter kampen gratulerte de to hverandre med en god kamp og et svært godt år.

– Mye har skjedd siden i fjor. Jeg er tilbake etter skade, og det er godt å være tilbake her i Shanghai, sa Federer til øredøvende jubel fra de fremmøtte hjemmesupporterne.

De to er gode venner, og de startet året på Nadals tennisakademi på Mallorca.

– Ingen av oss trodde vi skulle få det året vi har hatt. Det er stort å stå her sammen, det er fantastisk å være tilbake og å spille så godt mot min gode venn og rival, sa Federer rett etter kampen.

PS! Federer er fortsatt ikke den eldste mannlige vinneren av en turnering. Den æren tilhører fortsatt kroatiske Ivo Karlovic, som vant Los Cabos Open som 37-åring. Neste år kan den rekorden stå for fall.

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal