Her er folkets dom: – Ingen Armstrong-tilgivelse

Lance Armstrongs dopinginnrømmelser har ikke gitt ham mer sympati blant folket, skal vi tro en omfattende Twitter-undersøkelse.

Oprah Winfrey intervjuer Lance Armstrong i Austin, Texas. Intervjuet kan ses i sin helhet på Discovery Channel kl. 22.00 i dag! Del 2 sendes kl. 03.00 i natt.
Video med tillatelse fra Discovery Channel. Foto: © Harpo Studios, Inc. / George Burns.

VIDEO: Lance Armstrong innrømmet i intervjuet med Oprah Winfrey å ha brukt doping som proffsyklist. Se utdrag fra intervjuet her. Foto: Discovery

 Lance Armstrong

Her viser Lance Armstrong syv fingre etter å ha vunnet sin syvende Tour de France-tittel i 2005. Amerikaneren ble høsten 2012 fratatt alle titlene og utestengt fra sykling på livstid.

Foto: Peter Dejong / Ap

Den tidligere syklisten valgte å stå frem med sin dopingfortid i et intervju med Oprah Winfrey i forrige uke.

Siden da har analyseselskapet Repucom studert responsen på det sosiale nettstedet Twitter.

– Finnes nesten ikke sympati

Flere eksperter har spekulert i om intervjuet er en del av Armstrongs strategi for å gjenreise tilliten og respekten, men den planen ser foreløpig ut til å være mislykket:

Av cirka 1,9 millioner «tweets» fra 14. – 20. januar, er nesten samtlige negative til Armstrong.

– Det som er bemerkelsesverdig med analysen, er at det nesten ikke finnes sympati der ute i det hele tatt, sier Charlie Dundas i Repucom til Reuters.

– Ikke klar for å tilgi

I etterkant av intervjuet ble mange sittende igjen med flere ubesvarte spørsmål.

Ifølge Repucom ble de aller fleste skuffet over amerikanerens opptreden.

– Tonen på Twitter viser at det er mye skuffelse og sinne. Det er helt tydelig at offentligheten er langt fra klar for å tilgi Armstrong, sier Dundas.

Ifølge Reuters sto amerikanerne for mer enn en fjerdedel av «tweetsene», mens Australia var den nest mest aktive nasjonen.

Siste nytt

 • Dansk sluttspurt sikra poeng

  Danmark låg under med 3-0 mot Sveits seks minutt før full tid, men klarte likevel 3-3 til slutt.

  Andre kampar i kveld: Norges gruppe: Malta - Spania 0-2, Romania - Færøyane 4-1. Elles: Irland - Georgia 1-0, Armenia - Finland 0-2, Bosnia - Hellas 2-2, Italia - Liechtenstein 6-0.

  Danmark jubler
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Storhamar med komfortabel seier

  Storhamar hadde ingen problemer med å ta seieren på hjemmebane mot Stavanger Oilers tirsdag kveld. Resultatet ble 3-0. Nå leder Storhamar 2-1 i kamper i semifinaleserien i sluttspillet. Mikael Zettergren scoret to mål og Christian Larrivee det siste.

  Andre finale i NM sluttspillet i Kristins Hall på Lillehammer mellom hjemmelaget Lillehammer og Storhamar (5-4)
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • McGregor etterforskes for overgrep

  I følge New York Times blir MMA-stjernen Conor McGregor etterforsket av irsk politi, etter at en kvinne har anklaget ham for å ha forgrepet seg seksuelt på henne. Ifølge kvinnen skjedde overgrepet i desember. Nyheten kommer frem samme dag som iren fortalte at han er ferdig som MMA-utøver. McGregor er ikke blitt siktet i saken.

  FILE PHOTO: Floyd Mayweather Jr. vs Conor McGregor
  Foto: Steve Marcus / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal