NRK Meny
Normal

– Ikke så enkelt som jeg hadde håpet

Kaiserslautern ser ut til å ha rotet bort opprykksmulighetene på tampen av sesongen, men en nylig skadefri Ruben Yttergård Jenssen håper på et mirakel i siste runde.

Ruben

TILBAKE: Ruben Yttergård Jenssen er tilbake etter skade og håper på spilletid i sesongfinalen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Sommeren for to år siden signerte Ruben Yttergård Jenssen for Kaiserslautern. En ambisiøs storklubb som året før hadde rykket ned til 2. Bundesliga, og som skulle tilbake i det gode selskap.

Reisen opp igjen skulle tromsøværingen være med på.

– Ja, men det viste seg å ikke være så enkelt som jeg hadde håpet på. Det er andre store klubber som også sliter nede i 2. Bundesliga, som Nürnberg og Fortuna Düsseldorf og Braunschweig med flere. Det viser seg at det er tøff liga å være i, sier Yttergård Jenssen til NRK før den avsluttende seriekampen kommende søndag.

Artikkelen fortsetter.

Laster innhold, vennligst vent..

Kaiserslautern lå lenge an til å rykke opp denne sesongen, men bare ett poeng på de siste tre kampene har gjort det vanskelig.

Dårlig timet formdupp

Dermed har Yttergård Jenssens klubb rykket ned til fjerdeplass, ett poeng bak Darmstadt på andreplass. I siste serierunde må de vinne selv, samt at de trenger hjelp i to andre kamper for å kunne ta den viktige andreplassen, som betyr direkte opprykk.

– Vi har hatt en fantastisk sesong egentlig, men så har vi endt opp i en situasjon der vi ikke lenger kan avgjøre det selv. Kjedelig tidspunkt å få en formdupp på, forteller Yttergård Jenssen.

Yttegård Jenssen pådro seg tidligere i år et tretthetsbrudd i foten, og har vært ute av spill i flere måneder. En stund fryktet han at sesongen var over, men i kampen mot Erzgebirge på nasjonaldagen var han igjen tilbake i kamptroppen.

– Det er veldig godt. Jeg er ikke vant til å være mye skadet heller. I år har jeg hatt to alvorlige skader som har holdt med unna banen i mange måneder, så det har vært kjedelig. Det gjør det jo ekstra godt når jeg kan være med og trene med laget igjen.

Usikker på fremtiden

Yttergård Jenssen har heller ikke gitt opp landslaget. Først vil han imidlertid snu den vonde trenden for Kaiserslautern i årets siste seriekamp.

– Vi har ikke vært på topp, men vi har ikke vært dårlige synes jeg. Vi har hatt litt marginer imot og ikke vært så effektive som vi har vært tidligere i år, og du blir så hardt straffet for det, sier han litt oppgitt.

Yttergård Jenssen har fortsatt ett år igjen av kontrakten med den tyske klubben, men forteller at han vil ha en prat om fremtiden i nærmeste framtid.

– Jeg kommer nok til å ha prat med Kaiserslautern etter sesongen så får vi se hva det blir til, men det er klart at det er stor forskjell på om vi rykker opp enn om vi blir værende i 2. Bundesliga, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Vitesse venter på Ødegaard-svar

  Nederlandske Vitesse har sett ut til å bli Martin Ødegaards destinasjon, men det er mange om beinet i følge klubbens sportsdirektør Marc van Hintum til avisen De Telegraaf. – Det er ikke lett, for det er mange klubber som er interessert i ham.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • VG: Brækhus avlyser kamp

  Cecilia Brækhus dropper å bokse under stevnet i Las Vegas 15. september, skriver VG.

  – Jeg satte en grense nå. Det har vært et krevende år med to kamper på hver sin side av kloden i løpet av tre måneder, sier Brækhus til avisen.

  Cecilia Brækhus
  Foto: Kristine Hirsti / NRK
 • Deumeland utskrevet

  Starts Jonas Deumeland ble fraktet bort på båre under klubbens oppgjør mot Strømsgodset i går. Klubben melder på sin nettside at tyskeren ble skrevet ut fra sykehus litt etter 23.30 i går kveld. – Jeg har litt smerter, men det går bra, sier keeperen.

  Jonas Deumeland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd