NRK Meny
Normal

– Ikke så enkelt som jeg hadde håpet

Kaiserslautern ser ut til å ha rotet bort opprykksmulighetene på tampen av sesongen, men en nylig skadefri Ruben Yttergård Jenssen håper på et mirakel i siste runde.

Ruben

TILBAKE: Ruben Yttergård Jenssen er tilbake etter skade og håper på spilletid i sesongfinalen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Sommeren for to år siden signerte Ruben Yttergård Jenssen for Kaiserslautern. En ambisiøs storklubb som året før hadde rykket ned til 2. Bundesliga, og som skulle tilbake i det gode selskap.

Reisen opp igjen skulle tromsøværingen være med på.

– Ja, men det viste seg å ikke være så enkelt som jeg hadde håpet på. Det er andre store klubber som også sliter nede i 2. Bundesliga, som Nürnberg og Fortuna Düsseldorf og Braunschweig med flere. Det viser seg at det er tøff liga å være i, sier Yttergård Jenssen til NRK før den avsluttende seriekampen kommende søndag.

Artikkelen fortsetter.

Laster innhold, vennligst vent..

Kaiserslautern lå lenge an til å rykke opp denne sesongen, men bare ett poeng på de siste tre kampene har gjort det vanskelig.

Dårlig timet formdupp

Dermed har Yttergård Jenssens klubb rykket ned til fjerdeplass, ett poeng bak Darmstadt på andreplass. I siste serierunde må de vinne selv, samt at de trenger hjelp i to andre kamper for å kunne ta den viktige andreplassen, som betyr direkte opprykk.

– Vi har hatt en fantastisk sesong egentlig, men så har vi endt opp i en situasjon der vi ikke lenger kan avgjøre det selv. Kjedelig tidspunkt å få en formdupp på, forteller Yttergård Jenssen.

Yttegård Jenssen pådro seg tidligere i år et tretthetsbrudd i foten, og har vært ute av spill i flere måneder. En stund fryktet han at sesongen var over, men i kampen mot Erzgebirge på nasjonaldagen var han igjen tilbake i kamptroppen.

– Det er veldig godt. Jeg er ikke vant til å være mye skadet heller. I år har jeg hatt to alvorlige skader som har holdt med unna banen i mange måneder, så det har vært kjedelig. Det gjør det jo ekstra godt når jeg kan være med og trene med laget igjen.

Usikker på fremtiden

Yttergård Jenssen har heller ikke gitt opp landslaget. Først vil han imidlertid snu den vonde trenden for Kaiserslautern i årets siste seriekamp.

– Vi har ikke vært på topp, men vi har ikke vært dårlige synes jeg. Vi har hatt litt marginer imot og ikke vært så effektive som vi har vært tidligere i år, og du blir så hardt straffet for det, sier han litt oppgitt.

Yttergård Jenssen har fortsatt ett år igjen av kontrakten med den tyske klubben, men forteller at han vil ha en prat om fremtiden i nærmeste framtid.

– Jeg kommer nok til å ha prat med Kaiserslautern etter sesongen så får vi se hva det blir til, men det er klart at det er stor forskjell på om vi rykker opp enn om vi blir værende i 2. Bundesliga, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Start nærmer seg opprykk

  Steffen Lie Skålevik ble tomålsscorer da Start tok et nytt steg mot Eliteserien med 2-0-seier over Arendal i 1. divisjon lørdag. Seieren betyr at Start kan feire opprykk søndag om Sandnes Ulf taper borte for Elverum og Mjøndalen avgir poeng mot Kongsvinger.

  Starts administerende direktør Even Øgrey Brandsdal med Henrik Robstad på skuldrene
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Lyn rotet bort opprykket

  Lyn ledet to ganger, men måtte likevel se opprykket til 2. divisjon glippe etter 2–2 hjemme mot Korsvoll på Bislett stadion lørdag. Hjemmeseier mot Korsvoll ville sendt Lyn tilbake på tredje nivå i norsk fotball.

 • Rystede Chelsea slo tilbake

  Chelsea risikerte å gå på sitt tredje strake Premier League-tap da Watford gikk opp i 2-1-ledelse rett etter pausen på Stamford Bridge, men så satte vertene i gang opphentingen. Innbytter Michy Batshuayi utlignet før Cesar Azpilicueta sørget for 3-2 kun tre minutter før slutt. På overtid kronet Batshuayi innhoppet med en dobbel.

  Chelsea
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund