– Ikke så enkelt som jeg hadde håpet

Kaiserslautern ser ut til å ha rotet bort opprykksmulighetene på tampen av sesongen, men en nylig skadefri Ruben Yttergård Jenssen håper på et mirakel i siste runde.

Ruben

TILBAKE: Ruben Yttergård Jenssen er tilbake etter skade og håper på spilletid i sesongfinalen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Sommeren for to år siden signerte Ruben Yttergård Jenssen for Kaiserslautern. En ambisiøs storklubb som året før hadde rykket ned til 2. Bundesliga, og som skulle tilbake i det gode selskap.

Reisen opp igjen skulle tromsøværingen være med på.

– Ja, men det viste seg å ikke være så enkelt som jeg hadde håpet på. Det er andre store klubber som også sliter nede i 2. Bundesliga, som Nürnberg og Fortuna Düsseldorf og Braunschweig med flere. Det viser seg at det er tøff liga å være i, sier Yttergård Jenssen til NRK før den avsluttende seriekampen kommende søndag.

Artikkelen fortsetter.

Laster innhold, vennligst vent..

Kaiserslautern lå lenge an til å rykke opp denne sesongen, men bare ett poeng på de siste tre kampene har gjort det vanskelig.

Dårlig timet formdupp

Dermed har Yttergård Jenssens klubb rykket ned til fjerdeplass, ett poeng bak Darmstadt på andreplass. I siste serierunde må de vinne selv, samt at de trenger hjelp i to andre kamper for å kunne ta den viktige andreplassen, som betyr direkte opprykk.

– Vi har hatt en fantastisk sesong egentlig, men så har vi endt opp i en situasjon der vi ikke lenger kan avgjøre det selv. Kjedelig tidspunkt å få en formdupp på, forteller Yttergård Jenssen.

Yttegård Jenssen pådro seg tidligere i år et tretthetsbrudd i foten, og har vært ute av spill i flere måneder. En stund fryktet han at sesongen var over, men i kampen mot Erzgebirge på nasjonaldagen var han igjen tilbake i kamptroppen.

– Det er veldig godt. Jeg er ikke vant til å være mye skadet heller. I år har jeg hatt to alvorlige skader som har holdt med unna banen i mange måneder, så det har vært kjedelig. Det gjør det jo ekstra godt når jeg kan være med og trene med laget igjen.

Usikker på fremtiden

Yttergård Jenssen har heller ikke gitt opp landslaget. Først vil han imidlertid snu den vonde trenden for Kaiserslautern i årets siste seriekamp.

– Vi har ikke vært på topp, men vi har ikke vært dårlige synes jeg. Vi har hatt litt marginer imot og ikke vært så effektive som vi har vært tidligere i år, og du blir så hardt straffet for det, sier han litt oppgitt.

Yttergård Jenssen har fortsatt ett år igjen av kontrakten med den tyske klubben, men forteller at han vil ha en prat om fremtiden i nærmeste framtid.

– Jeg kommer nok til å ha prat med Kaiserslautern etter sesongen så får vi se hva det blir til, men det er klart at det er stor forskjell på om vi rykker opp enn om vi blir værende i 2. Bundesliga, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Svensk VM-gull i curling

  Sverige vant VM-finalen i curling over Skottland og tok sitt tredje strake gull. Gullet er Sveriges tiende på herresiden.

  Etter åtte omganger var stillingen 5–5, men Sverige fikk seg et fantastisk utgangspunkt før siste stein. Skip Niklas Edin sendte ut de to skotske steinene, og igjen lå det fem svenske steiner. Med 10–5 kunne svenskene juble i Calgary.

  Edin hadde med seg Oskar Eriksson, Rasmus Wranå og Christoffer Sundgren.

  I bronsefinalen gikk Sveits seirende ut med 5–4 over RCF (Russlands curlingforbund).

  Norge endte som nummer åtte i mesterskapet. Dermed gikk de også glipp av en OL-plass i denne omgangen.

  Hjemmenasjonen Canada misset semifinalen for første gang siden 1976 i VM-sammenheng. (NTB)

  Mens World Curling
  Foto: Jeff Mcintosh / AP
 • Tror Györ ble skremt av Vipers

  Gunnar Pettersen mener mesterligafavoritten Györ gruer seg til et mulig møte med Vipers Kristiansand.

  Trekningen av Champions League-sluttspillet i håndball i Budapest (29. og 30. mai) skjer tirsdag ettermiddag. Der er også CSKA Moskva og Brest med.

  – Jeg har gått og ventet på at Vipers skulle komme opp på sitt beste nivå. Det har de klart i to kamper mot Rostov-Don. Det gjør at Vipers kan slå alle i sluttspillet. Györ er fortsatt favoritt, men jeg kan love at de ikke gleder seg til eventuelt å møte Vipers, sier TV-ekspertkommentator Pettersen til NTB.

  – Jeg har sett mange Györ-kamper denne sesongen. Det er et meget godt lag, men har ikke imponert meg så til de grader. Det er også en fordel for de andre lagene at det bare er seier som godtas i Györ.

  Györ har vunnet de tre siste mesterligafinalene og har fire norske spillere i troppen: Silje Solberg, Stine Bredal Oftedal, Kari Brattset Dale og Veronica Kristiansen.

  Larvik er hittil siste norske vinner av Champions League. Den kom i 2011 før finalehelgen ble innført. (NTB)

  Mesterliga håndball kvinner, kvartfinale Vipers - Rostov Don, 2. kamp
  Foto: Artem Gusev / NTB
 • Ruud falt på rankingen

  Norges tennisstjerne Casper Ruud faller én plass på ATP-rankingen over verdens beste spillere. Ruud er på 27.-plass. 22-åringen har 24.-plass som best i karrieren. Der var han i februar.

  Det er kun Jannik Sinner (19) på 22.-plass, Felix Auger-Aliassime (20) på 21.-plass og Denis Shapovalov (21) på 13.-plass som er yngre enn Ruud foran på listen.

  Ruud røk for 17 år gamle Carlos Alcaraz i ATP 250-turneringen i Marbella nylig. Nå er han klar for Monte Carlo Masters og skal møte Holger Vitus Nødskov Rune. Den 17 år gamle dansken er nummer 322 på ATP-rankingen. Den kampen spilles tirsdag.

  Topp 10-listen er uforandret med Novak Djokovic på topp foran Daniil Medvedev og Rafael Nadal. (NTB)

  Tennisspiller Casper Ruud
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal