NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen etter rekordløpet: – Ikke en veldig god dag

Henrik Ingebrigtsen har løpt inn til to norske rekorder på kort tid. Han lover nye supertider allerede i sommer.

Henrik Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen løp inn til norsk rekord, men uten å føle seg i optimalt slag.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

På Diamond League-stevnet tordag løp Henrik Ingebrigtsen inn til ny norgesrekord på 1500-meter. Tiden 3,33,68 var 27 hundredeler raskere enn hans gamle norgesrekord. Allikevel var ikke Ingebrigtsen overstadig fornøyd etter løpet.

– Sånn som følelsen min var underveis i løpet så følte jeg at jeg ikke hadde en veldig god dag. Jeg hadde enda en del å gå på, sier han til NRK.no.

En så god tid på en ikke så god dag forteller mye om hvilken form Sandnes-løperen er i.

– Når jeg løper så fort på en dag jeg ikke følte meg 100 prosent, så lover det veldig bra. Jeg løper jo fortere i går enn jeg noen gang har gjort tidligere, sier han.

Imponert ekspert

NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal var svært imponert etter løpet, med tanke på at Ingebrigtsen er midt i en intensiv treningsperiode.

– Gjør han det (setter norgesrekord) bare med å ta en avstikker ned fra St. Moritz, så synes jeg det lover utrolig bra. Han står godt, han er mer gjennomtrent, han er mer komplett enn han har vært, roste Rodal.

Rodal hadde tidligere på dagen snakket med Henrik far, Gjert Ingebrigtsen, som hadde antydet at han ville være fornøyd med en sluttid på mellom 3,35,5 og 3,36,5.

– Det er vel kanskje han rolle å bygge forventningene litt ned heller enn å ta dem opp, men Henrik overgikk forventningene til sin far i kveld, virkelig og, sa NRK-eksperten.

Ingebrigtsens andre

Norgesrekorden er hans andre for sesongen. Også på Bislett Games satte han ny norgesrekord, da på en engelsk mil. Den gang knuste han norgesrekorden med nesten tre sekunder, og Ingebrigtsen forteller at sesongen går som den skal.

– Den planen vi har lagt for sesongen har vi gjennomført akkurat sånn som planlagt. Det er veldig betryggende å se at jeg er i den formen jeg har lyst til å være i, forteller han og røper at planen sier at han snart skal løpe enda fortere.

– Nå skal jeg samle mer overskudd. Så skal jeg kanskje løpe et løp i mellomtiden, kanskje en 800 meter for å få litt fart i beina, og så er det bånn gass i Diamond League i Monaco, sier han.

Håper på nytt EM-gull

Et av sesongens største mål er å forsvare EM-gullet på 1500 meter, og Ingebrigtsen mener han er i god rute.

– Klarer vi å time formen inn mot EM i Zürich så skal jeg bite godt fra meg og være med i kampen om de beste medaljene. 1500 meter er en krevende øvelse i et mesterskap. Det er mange ting som spiller inn og mange ting som kan skje, men jeg er desidert, sånn som jeg ser det, en av gullmedaljekandidatene, sier han.

Ingebrigtsen endte på niende plass i løpet i går. Kenyanske Ronald Kwemoi vant på tiden 3,31,48. Du kan se innspurten av løpet i videovinduet under.

Henrik Ingebrigtsen setter ny norsk rekord på 100 meter.

Se innspurten av 1500-meteren i Lausanne.

Siste nytt

 • USA tok gull i kjelkehockey

  USA slo Canada i finalen etter en ellevill snuoperasjon. På stillingen 1-0 til Canada, og med 37 sekunder igjen, utlignet amerikanerne, og sikret ekstraomganger. Der snappet de gullet etter mål av Declan Farmer.

  Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Zucca-mål var ikke nok for Rangers

  Mats Zuccarellos mål mot St. Louis Blues var ikke nok for New York Rangers som tapte 4–3 borte natt til søndag. Zuccarello utlignet midtveis i kampen, før Rangers tok ledelsen 3-2. Men Blues utlignet, før de på overtid vant kampen 4–3.

  Mats Zuccarello
  Foto: Abbie Parr / AFP
 • Norge på åttendeplass

  Norge endte på en åttendeplass i langrenn blandet stafett i Paralympics. Ukraina stakk av med gullet.

  Laget, bestående av Trygve Steinar Larsen, Johannes Birkelund, Birgit Skarstein og Vilde Nilsen, var over to minutter bak.

  Mixed stafett
  Foto: Thomas Lovelock / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Skiskyting - Young Star
V-cupfinale alpint: Storslalåm, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang kvinner
V-cupfinale alpint: Slalåm, menn
Vinterstudio
Sportssøndag: V-cup alpint og langrenn
V-cupfinale alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cupfinale langrenn: 10 km jaktstart fri teknikk, kvinner
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner