NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen etter rekordløpet: – Ikke en veldig god dag

Henrik Ingebrigtsen har løpt inn til to norske rekorder på kort tid. Han lover nye supertider allerede i sommer.

Henrik Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen løp inn til norsk rekord, men uten å føle seg i optimalt slag.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

På Diamond League-stevnet tordag løp Henrik Ingebrigtsen inn til ny norgesrekord på 1500-meter. Tiden 3,33,68 var 27 hundredeler raskere enn hans gamle norgesrekord. Allikevel var ikke Ingebrigtsen overstadig fornøyd etter løpet.

– Sånn som følelsen min var underveis i løpet så følte jeg at jeg ikke hadde en veldig god dag. Jeg hadde enda en del å gå på, sier han til NRK.no.

En så god tid på en ikke så god dag forteller mye om hvilken form Sandnes-løperen er i.

– Når jeg løper så fort på en dag jeg ikke følte meg 100 prosent, så lover det veldig bra. Jeg løper jo fortere i går enn jeg noen gang har gjort tidligere, sier han.

Imponert ekspert

NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal var svært imponert etter løpet, med tanke på at Ingebrigtsen er midt i en intensiv treningsperiode.

– Gjør han det (setter norgesrekord) bare med å ta en avstikker ned fra St. Moritz, så synes jeg det lover utrolig bra. Han står godt, han er mer gjennomtrent, han er mer komplett enn han har vært, roste Rodal.

Rodal hadde tidligere på dagen snakket med Henrik far, Gjert Ingebrigtsen, som hadde antydet at han ville være fornøyd med en sluttid på mellom 3,35,5 og 3,36,5.

– Det er vel kanskje han rolle å bygge forventningene litt ned heller enn å ta dem opp, men Henrik overgikk forventningene til sin far i kveld, virkelig og, sa NRK-eksperten.

Ingebrigtsens andre

Norgesrekorden er hans andre for sesongen. Også på Bislett Games satte han ny norgesrekord, da på en engelsk mil. Den gang knuste han norgesrekorden med nesten tre sekunder, og Ingebrigtsen forteller at sesongen går som den skal.

– Den planen vi har lagt for sesongen har vi gjennomført akkurat sånn som planlagt. Det er veldig betryggende å se at jeg er i den formen jeg har lyst til å være i, forteller han og røper at planen sier at han snart skal løpe enda fortere.

– Nå skal jeg samle mer overskudd. Så skal jeg kanskje løpe et løp i mellomtiden, kanskje en 800 meter for å få litt fart i beina, og så er det bånn gass i Diamond League i Monaco, sier han.

Håper på nytt EM-gull

Et av sesongens største mål er å forsvare EM-gullet på 1500 meter, og Ingebrigtsen mener han er i god rute.

– Klarer vi å time formen inn mot EM i Zürich så skal jeg bite godt fra meg og være med i kampen om de beste medaljene. 1500 meter er en krevende øvelse i et mesterskap. Det er mange ting som spiller inn og mange ting som kan skje, men jeg er desidert, sånn som jeg ser det, en av gullmedaljekandidatene, sier han.

Ingebrigtsen endte på niende plass i løpet i går. Kenyanske Ronald Kwemoi vant på tiden 3,31,48. Du kan se innspurten av løpet i videovinduet under.

Henrik Ingebrigtsen setter ny norsk rekord på 100 meter.

Se innspurten av 1500-meteren i Lausanne.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal