NRK Meny
Normal

– Ikke en skiskytternasjon verdig

Tiril Eckhoff ble beste norske kvinne på 23. plass i sprinten i Khanty-Mansijsk fredag. Finske Kaisa Makarainen vant.

Eckhoff

Tiril Eckhoff bommet tre ganger og fikk det tøft på sprinten i Khanty-Mansijsk fredag.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Det ble en tung dag for de norske løperne i verdenscupavslutningen. I tillegg til Eckhoff klarte heller ikke Synnøve Solemdal (nummre 33) eller Fanny Welle-Strand Horn (nummer 40) å få ut sitt maksimale i sprinten.

–Vi kan fastslå med en gang at det er ikke en skiskytternasjon verdig å ha sånne resultater, konkluderte NRKs ekspert Halvard Hanevold.

Det kom på toppen av et VM der de norske kvinnene slet tungt.

– Jeg må si meg fornøyd med plasseringen. Jeg er ikke sprek nok til å henge med i toppen for øyeblikket, sa Eckhoff selv til NRK etter målgang, og la til at hun var ganske sliten og klar for ferie.

Må tenke på VM

Hanevold var også opptatt av at det var forventet med en nedtur denne sesongen etter at Tora Berger og Ann Kristin Flatland ga seg, og at det var viktig å tenke fremover.

– Nå må vi identifisere de mulighetene som er inn mot VM i Holmenkollen, sa Hanevold, og nevnte flere av de norske jentene som mulige medaljekandidater i VM i Holmenkollen neste vinter.

Hanevold uttalte seg optimistisk med tanke på de norske kvinnene, og mente at det var mye som kunne forbedres med god og systematisk trening gjennom sommeren. Hanevold var også opptatt av at Tiril Eckhoff skulle

– Vi skal ikke glemme at hun er en god løper og har hatt en bra stigning i år. Hun har hatt en bra utvikling om vi ser året under ett, oppsummerte Halvard Hanevold.

Makarainen tilbake

For de som ikke er norske handlet det meste om kampen om sammenlagtcupen mellom Darya Domracheva og Kaisa Makarainen. Makarainen, som mislyktes fullstendig i VM på hjemmebane, skjøt en bom, men det gjorde også de fleste andre, og hun gikk inn til seier, 14,2 sekunder foran Laura Dahlmeier.

Domrachava ble nummer tre, og beholdt dermed mye av ledelsen hun har i sammendraget. Den franske VM-heltinnen Marie Dorin Habert lå lenge godt an, men bommet tre ganger på siste skyting og ble nummer 20.

Siste nytt

 • Endelig VM-nei fra Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic kommer ikke til å spille for Sverige under sommerens VM. Det bekrefter forbundet i en pressemelding. – Jeg snakket med Zlatan tirsdag. Han har ikke endret seg med tanke på landslagsspill, sier landslagssjef Lars Richt.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix
 • Son må i militære

  Tottenham må trolig unnvære sin sørkoreanske kantspiller Son Heung-min (25) i starten av Premier League i slutten av august. Årsaken er verneplikt-innkalling. Alle mannlige sørkoreanere er pålagt en 21 måneders tjeneste før man fyller 27 år.

   Son Heung-Min
  Foto: Nigel French / AP
 • Kommunen sa nei til Lørenskog

  Formannskapet i Lørenskog sa i går kveld samrøystes nei til å støtte Lørenskog Ishockeyklubb.

  Klubben hadde bedt om 916.000 kr, som dei må ha innan 3. mai for å unngå konkurs.

  Lørenskog Ishockey
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag