– Ikke en skiskytternasjon verdig

Tiril Eckhoff ble beste norske kvinne på 23. plass i sprinten i Khanty-Mansijsk fredag. Finske Kaisa Makarainen vant.

Eckhoff

Tiril Eckhoff bommet tre ganger og fikk det tøft på sprinten i Khanty-Mansijsk fredag.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Det ble en tung dag for de norske løperne i verdenscupavslutningen. I tillegg til Eckhoff klarte heller ikke Synnøve Solemdal (nummre 33) eller Fanny Welle-Strand Horn (nummer 40) å få ut sitt maksimale i sprinten.

–Vi kan fastslå med en gang at det er ikke en skiskytternasjon verdig å ha sånne resultater, konkluderte NRKs ekspert Halvard Hanevold.

Det kom på toppen av et VM der de norske kvinnene slet tungt.

– Jeg må si meg fornøyd med plasseringen. Jeg er ikke sprek nok til å henge med i toppen for øyeblikket, sa Eckhoff selv til NRK etter målgang, og la til at hun var ganske sliten og klar for ferie.

Må tenke på VM

Hanevold var også opptatt av at det var forventet med en nedtur denne sesongen etter at Tora Berger og Ann Kristin Flatland ga seg, og at det var viktig å tenke fremover.

– Nå må vi identifisere de mulighetene som er inn mot VM i Holmenkollen, sa Hanevold, og nevnte flere av de norske jentene som mulige medaljekandidater i VM i Holmenkollen neste vinter.

Hanevold uttalte seg optimistisk med tanke på de norske kvinnene, og mente at det var mye som kunne forbedres med god og systematisk trening gjennom sommeren. Hanevold var også opptatt av at Tiril Eckhoff skulle

– Vi skal ikke glemme at hun er en god løper og har hatt en bra stigning i år. Hun har hatt en bra utvikling om vi ser året under ett, oppsummerte Halvard Hanevold.

Makarainen tilbake

For de som ikke er norske handlet det meste om kampen om sammenlagtcupen mellom Darya Domracheva og Kaisa Makarainen. Makarainen, som mislyktes fullstendig i VM på hjemmebane, skjøt en bom, men det gjorde også de fleste andre, og hun gikk inn til seier, 14,2 sekunder foran Laura Dahlmeier.

Domrachava ble nummer tre, og beholdt dermed mye av ledelsen hun har i sammendraget. Den franske VM-heltinnen Marie Dorin Habert lå lenge godt an, men bommet tre ganger på siste skyting og ble nummer 20.

Siste nytt

 • Arsenal tok sin tiende strake seier

  Anført av en svært leken Mesut Özil tok Arsenal sin sjuende strake seier i Premier League da Leicester ble slått 3-1 på hjemmebane mandag. Med tre nye poeng klatret Arsenal opp på fjerdeplass i ligaen med sine 21 poeng.

  Mesut Özil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Lyngby vil sparke Nicki Bille

  Den tidligere Rosenborg-spissen Nicki Bille Nielsen blir trolig oppsagt av Lyngby etter at han mandag ble pågrepet av politiet i København. Bille er siktet av politiet etter å ha opptrådt truende.

  Nicki Bille Nielsen
  Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag