– I krig og kjærlighet er alt tillatt. Og fotball er krig for meg.

SARPSBORG/OSLO (NRK): Sarpsborg 08s Steffen Ernemann hater å tape og tror de kan slå Rosenborg på søndag.

Steffen Ernemann

SARPSBORGS MIDTBANEGENERAL: Danske Steffen Ernemann har vært en viktig brikke for Sarpsborgs vei mot cupfinalen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Hva tilsier at vi ikke skal vinne?, smiler Sarpsborg-profilen Steffen Ernemann.

Han har utfordret NRKs reporter til en fiskekonkurranse som oppladning til cupfinalen på søndag.

– Rosenborg er kanskje et litt bedre lag? De vant eliteserien, spiller ute i Europa, mens dere ble nummer elleve?

– De er selvfølgelig favoritter. All respekt til dem og det de har fått til der oppe. Men de er også mennesker og mye kan skje i løpet av 90 minutter.

Ærlig type

Dansken har spilt for Østfold-klubben siden 2013. 33-åringen har ikke bare gjort seg bemerket for sine ferdigheter på fotballbanene. Han er også kjent for sitt temperament og klare svar på spørsmål fra journalister.

– Jeg har et enorm konkurranseinstinkt. Men iblant må man huske å slå kaldt vann i blodet og huske at alle er mennesker. I krig og kjærlighet er alt tillatt. Og fotball er krig for meg.

I pauseintervjuet under kvartfinalen mot Odd svarte han NRKs journalist følgende på spørsmål om hvorfor de så slitne ut:

– Ser vi slitne ut? Har du glemt brillene hjemme, eller? Enten er du blind, eller så forstår du deg ikke på fotball!

– Det var et håpløst spørsmål som jeg svarte ærlig på. Jeg svarer alltid ærlig. Man kommer lengst med ærlighet.

Sarpsborg

SLO VIKING: Sarpsborg 08 tok seg til cupfinalen etter å ha slått Viking 1-0 i Stavanger.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Frykter ikke Selnæs

Og han svarer ærlig på hva han synes om Rosenborgs innsats de siste kampene.

– Jeg synes de har virket slitne. Men de har jo hatt en lang sesong, med mange kamper. Og kanskje de har hvilt litt på laurbærene etter at seriemesterskapet var i boks?, sier Ernemann.

Han bryr seg ikke om at det er Norges beste midtbanespiller, Ole Selnæs, han skal duellere mot under cupfinalen.

– Hvem? Nei da. Det var bare tull. Men jeg mener det er jeg som fortjener den tittelen, spøker dansken.

– Det er vanvittig «fett»

Nå skal han i hvert fall gjøre alt han kan for at Sarpsborg 08 sikrer cupgullet.

– Vi skal gjøre alt for å ta gull. Vi har ikke hatt hell med loddtrekningen, men likevel så står vi på Ullevål, sier han og legger til:

Det ble dessverre ingen fisk, og 0–0 i fiskekonkurransen mellom Ernemann og NRKs reporter. Men kanskje hjelper han Sarpsborg med å dra seieren i land på søndag.

Fisker med Ernemann

Siste nytt

 • Andersson forlenger med Sverige

  Janne Andersson har forlenget sin kontrakt som svensk landslagssjef i fotball. 57-åringen vil fortsette i jobben frem til sommeren 2024. Andersson førte de svenske herrene til VM-sluttspill og kvartfinale i Russland i 2018, og Sverige var også klar for sommerens EM som er utsatt til neste år på grunn av pandemien. Andersson hadde kontrakt som gjaldt gjennom kvalifiseringen og eventuelt fram til VM-sluttspillet i Qatar i 2022, men nå har han fått en avtale som gjør at han kan lede Sverige fram til EM-sluttspillet i Tyskland i 2024. – Jeg pleier å si at jeg har verdens beste jobb, og det mener jeg. Jeg gleder meg til å gå løs på utfordringene som ligger foran oss, sier han.

  AFP_1K354V
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND
 • TV 2: Forren ferdig i Molde

  Vegard Forren får ikke fortsette i Molde, ifølge TV 2. Det er Forrens advokat, Odd Arne Nilsen, som bekrefter dette overfor kanalen.

  – Partene har inngått en minnelig avtale som innebærer at Vegard Forren er fristilt fra kontrakten med Molde FK fra dags dato og mottar en økonomisk sluttpakke fra klubben, sier han.

  32-åringens kontrakt strakk seg opprinnelig ut 2021. Forren har innrømt spilleproblemer, og skal ha vært i forhandlinger med klubben om sin fremtid. Molde har ikke kunne kommentere saken ettersom det er en personalsak.

  nBoqfbWuIqI
  Foto: Ole Martin Wold / Ole Martin Wold
 • Grønt lys for fysisk kontakt

  Regjeringen åpner for at barn og unge kan trene med fysisk kontakt igjen fra 1. juni. Dette gjelder all trening i alle idretter. Det åpnes opp for all barne- og ungdomsidrett til og med det året man fyller 19 år for trening, men ikke for ordinære seriekamper og arrangementer. I idretter hvor utøverne er tett på hverandre, som for eksempel bryting, må antall treningspartnere begrenses.

Sendeplan

Kl. Program Kanal