Iversen om Northug: – I et fotballag ville han nok blitt satt ut av troppen

RUKA/OSLO (NRK): Emil Iversen har selv blitt kalt inn på teppet etter uttalelser til mediene. Han forstår at noen mener Northug nå har gått for langt.

Emil Iversen og Petter Northug

KOMPISER: Emil Iversen (t.v.) har foreløpig ikke tatt seg nær av harseleringen fra Petter Northug. Men de to er kjent for å fleipe med hverandre. Her er de to under VM i Lahti i fjor vinter.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Hvis noen tar seg nær av det skal man ta det til seg og det tror jeg Petter har gjort, sier Northug-kompis Emil Iversen.

Han og Northug er kjent for å fleipe med hverandre på sosiale medier og 26-åringen har ikke tatt seg nær av Northugs siste sprell.

Men dét har Pål Golberg og Eirik Brandsdal som onsdag sa at de ikke synes dette er innafor. Northugs harseleringen har de siste dagene vært tema på det norske laget og landslagstrener Tor Arne Hetland kaller det hele for «et grovt overtramp».

Da flere landslagsutøvere møtte NRK etter trening torsdag formiddag var Northugs oppførsel igjen tema.

– Forstår du at det er så nære streken at det blir bråk?

– Ja, jeg har full forståelse. Hvis dette hadde vært et fotballag hadde han kanskje blitt satt ut av troppen til neste kamp, men dette var ganske sikkert ment som en spøk. Petter vil ikke mange vondt, så jeg er ikke redd for det, sier Iversen.

Petter Northug

NORGESCUP?: Petter Northug vurderer om han skal gå norgescup på Gålå denne helgen. Verdenscup i Ruka får han i hvert fall ikke gå.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg har lært

Iversen er selv aktiv på sosiale medier og er i likhet med Northug ikke redd for å snakke i titler i intervjuer. Nå røper Iversen at også han er blitt kalt inn på teppet tidligere.

– Jeg har snakket med Hetland (Tor Arne, landslagstrener) og Gro (Eide, presseansvarlig) på siderommet for ting jeg har sagt offentlig i media. Så det er ikke nytt at vi prøver å ha noen spilleregler, men jeg er veldig imot at vi skal ha strenge straffer.

Iversen vil ikke røpe hva som førte til praten på siderommet, men sier han har lært.

– Jeg er ganske fersk i gamet og det er ikke alltid like enkelt. I fjor var det mesterskap og ekstra mye press. Jeg tror jeg har lært av det og at jeg skal klare å prate litt bedre for meg i år enn i fjor.

Emil Iversen

RUKA: I motsetning til Petter Northug er Emil Iversen på plass og trener i finske Ruka.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Svenskene ville ha Northug-svar fra Bjørgen

Marit Bjørgen, derimot, har vært i gamet lenge. Og torsdag formiddag var det nettopp hun som måtte forklare Northug-saken for svenske medier på langrennsstadion i Ruka.

– Hva sier du til svenskene?

– Hva skal jeg si til dem?, sier Bjørgen litt oppgitt.

For hun vil egentlig bare bruk tid på det sportslige.

– Hadde jeg vært Petter hadde jeg brukt energien på trening og fokusert på det. Og så ville jeg grepet sjansen når jeg fikk den neste helg og gått fort på ski da.

Marit Bjørgen

«HVA SKAL JEG SI?»: Marit Bjørgen ønsker nå sportslig fokus inn mot verdenscupåpningen. Likevel måtte hun snakke om Northug-saken torsdag, både for norske og svenske medier.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Harvey: – Dette er over streken

Flere av de internasjonale stjernene som nå har ankommet Ruka har fått med seg bråket rundt Northug.

– Jeg er venn med han på både Instagram, Facebook og Snapchat så jeg har sett det han har lagt ut, sier den regjerende verdensmesteren på femmil, canadiske Alex Harvey, til NRK.

– Kunne du skrevet noe slikt om dine lagkamerater?

– Hvis jeg skulle gjort det hadde jeg sendt det direkte til dem, sier Harvey.

Han kjenner Northugs humor, slik mange i miljøet gjør, men denne gangen mener han den norske skistjernen akkurat har gått for langt.

– Du forstår at det han gjør ikke er så seriøst, men dette er kanskje over streken.

Alex Harvey

SHOWMANN: Canadiske Alex Harvey byr på seg selv, som her etter VM-gullet på femmila i Lahti. Men canadieren mener Northug nok akkurat gikk litt for langt da han kritiserte lagkamerater offentlig.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Vil ikke ha nye rutiner

Marit Bjørgen mener likevel det ikke er nødvendig med nye rutiner i det norske laget.

– Nei, vi er godt voksne folk, trenger vi nye rutiner?, spør hun og legger til:

– Det er bare å bruke sunn fornuft og folkeskikk så skal det gå bra det her.

Sportsnyheter

Oppgitt Sterling reagerte på kritisk spørsmål

Raheem Sterling ble dagens helt for England. Etter kampen måtte han svare på om han fortjente plassen i det stjernespekkede laget.

Siste nytt

 • Målløs Sarpsborg-debut for Bohinen

  Den ferske Sarpsborg-treneren Lars Bohinen fikk se sine elever spille 0-0 hjemme mot Brann i Eliteserien søndag.

  Det skjedde i en kamp uten mange store sjanser, men der Sarpsborg kan være noe lettet over at Branns Moonga Simba ble stoppet av tverrliggeren drøye ti minutter før slutt.

  – Det var vel kanskje ikke festspill, men jeg synes vi spesielt i første omgang prøver på en del av det vi har trent på og avtalt. I 2. omgang mister vi litt struktur, gir bort ballen for tidlig og klarer ikke å etablere nok angrep, sa Bohinen til Discovery.

  Vertene hadde lenge god kontroll defensivt og var også det lille hakket bedre enn gjestene fra Bergen i første omgang.

  Ibrahima Koné headet like over etter et kvarter, mens Ole Jørgen Halvorsen ble stoppet av keeper da han kom alene igjennom like før pause.

  Etter en drøy time skulle Brann muligens hatt straffe da Koné ble dyttet hardt i ryggen av Vegard Forren på et innlegg i Brann-boksen, men dommer vinket spillet videre.

  Brann noterte ikke et eneste skudd på mål, men kom likevel svært nær scoring etter 78 minutter. I et flott angrep headet Daniel Pedersen ballen via hodet til Simba og opp i tverrliggeren bak en utspilt Anders Kristiansen.

  Også en Koné-heading på tampen strøk tverrliggeren, og Sarpsborg lyktes ikke i å vinne i Bohinens trenerdebut. (NTB)

  diLSqske_Q8
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Sørli-dobbel sendte Glimt til topps

  Bodø/Glimt kjempet mot Mjøndalen-muren i nesten en hel omgang. Så utnyttet Sondre Sørli en gratissjanse på vei mot 2-0-seier i Eliteserien. I forkant av 1-0 gjorde nemlig Nikolas Walstad en grov feilvurdering som ryddet vei for Sørli. Ulrik Saltnes sto bak Sørlis andre mål for kvelden. Et frispark fant Sørli som kontant overlistet Makani.

  Sørli
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Rødt kort og straffedrama på Åråsen

  Lillestrøm vant fortjent 2-1 mot Haugesund søndag kveld.

  Lillestrøm har fått mye kritikk for forsvarsspillet denne sesongen, og med rette. LSK-trener Geir Bakke eksperimenterte før kampen og la om til tre stoppere og en 3-4-3-formasjon, men forsvarstrøbbelet forsvant nemlig ikke av den grunn.

  Etter 21 minutters spill skulle Lars Ranger heade ballen tilbake til Philip Slørdahl, men klønet det til og sendte i stedet Sondre Liseth alene gjennom. Alene med Mads Hedenstad Christiansen satte han inn 1-0.

  – Herregud, Lillestrøm. Hvis dere lurer på hvorfor dere ligger på nedrykkssplass, er svaret der. fryktelig forsvarsspill, et nedrykks-forsvarsspill, sa Eurosport-ekspert Joacim Jonsson etter scoringen.

  – Klovner i kamp, illustrerte Bengt Eriksen.

  Thomas Lehne Olsen slo tilbake kort tid senere og utlignet til 1-1 for LSK da en heading fra spissen skiftet retning og havnet i mål.

  Samme mann økte til 2-1 på straffespark rett før pause. Dommeren pekte korrekt på ellevemeteren da Alexander Stølås hadde felt Lars Ranger i boksen.

  LSK kunne øke til 3-1 da Lehne Olsen gikk i bakken i starten av andre omgang, men Egil Selvik reddet forsøket fra Kaan Kairinen enkelt.

  Alioune «Badou» Ndour ble byttet inn for Haugesund i det 72. minutt, men etter kun åtte minutter ble han utvist etter å ha havnet i tumulter med LSK-spillere.

  – Det er fullstendig hodemist av oss som lag å havne i slike situasjoner. Når du jager mål lager du ikke frispark eller løper bort og dytter på folk. Det er for dårlig, sa Haugesunds Sondre Liseth etter kampen til Eurosport.

  Dermed ebbet kampen ut med fortjent 2-1-seier til hjemmelaget.

  LRq-v6qqb-E
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal