Hopp til innhold

Iversen om Northug: – I et fotballag ville han nok blitt satt ut av troppen

RUKA/OSLO (NRK): Emil Iversen har selv blitt kalt inn på teppet etter uttalelser til mediene. Han forstår at noen mener Northug nå har gått for langt.

Emil Iversen og Petter Northug

KOMPISER: Emil Iversen (t.v.) har foreløpig ikke tatt seg nær av harseleringen fra Petter Northug. Men de to er kjent for å fleipe med hverandre. Her er de to under VM i Lahti i fjor vinter.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Hvis noen tar seg nær av det skal man ta det til seg og det tror jeg Petter har gjort, sier Northug-kompis Emil Iversen.

Han og Northug er kjent for å fleipe med hverandre på sosiale medier og 26-åringen har ikke tatt seg nær av Northugs siste sprell.

Men dét har Pål Golberg og Eirik Brandsdal som onsdag sa at de ikke synes dette er innafor. Northugs harseleringen har de siste dagene vært tema på det norske laget og landslagstrener Tor Arne Hetland kaller det hele for «et grovt overtramp».

Da flere landslagsutøvere møtte NRK etter trening torsdag formiddag var Northugs oppførsel igjen tema.

– Forstår du at det er så nære streken at det blir bråk?

– Ja, jeg har full forståelse. Hvis dette hadde vært et fotballag hadde han kanskje blitt satt ut av troppen til neste kamp, men dette var ganske sikkert ment som en spøk. Petter vil ikke mange vondt, så jeg er ikke redd for det, sier Iversen.

Petter Northug

NORGESCUP?: Petter Northug vurderer om han skal gå norgescup på Gålå denne helgen. Verdenscup i Ruka får han i hvert fall ikke gå.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg har lært

Iversen er selv aktiv på sosiale medier og er i likhet med Northug ikke redd for å snakke i titler i intervjuer. Nå røper Iversen at også han er blitt kalt inn på teppet tidligere.

– Jeg har snakket med Hetland (Tor Arne, landslagstrener) og Gro (Eide, presseansvarlig) på siderommet for ting jeg har sagt offentlig i media. Så det er ikke nytt at vi prøver å ha noen spilleregler, men jeg er veldig imot at vi skal ha strenge straffer.

Iversen vil ikke røpe hva som førte til praten på siderommet, men sier han har lært.

– Jeg er ganske fersk i gamet og det er ikke alltid like enkelt. I fjor var det mesterskap og ekstra mye press. Jeg tror jeg har lært av det og at jeg skal klare å prate litt bedre for meg i år enn i fjor.

Emil Iversen

RUKA: I motsetning til Petter Northug er Emil Iversen på plass og trener i finske Ruka.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Svenskene ville ha Northug-svar fra Bjørgen

Marit Bjørgen, derimot, har vært i gamet lenge. Og torsdag formiddag var det nettopp hun som måtte forklare Northug-saken for svenske medier på langrennsstadion i Ruka.

– Hva sier du til svenskene?

– Hva skal jeg si til dem?, sier Bjørgen litt oppgitt.

For hun vil egentlig bare bruk tid på det sportslige.

– Hadde jeg vært Petter hadde jeg brukt energien på trening og fokusert på det. Og så ville jeg grepet sjansen når jeg fikk den neste helg og gått fort på ski da.

Marit Bjørgen

«HVA SKAL JEG SI?»: Marit Bjørgen ønsker nå sportslig fokus inn mot verdenscupåpningen. Likevel måtte hun snakke om Northug-saken torsdag, både for norske og svenske medier.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Harvey: – Dette er over streken

Flere av de internasjonale stjernene som nå har ankommet Ruka har fått med seg bråket rundt Northug.

– Jeg er venn med han på både Instagram, Facebook og Snapchat så jeg har sett det han har lagt ut, sier den regjerende verdensmesteren på femmil, canadiske Alex Harvey, til NRK.

– Kunne du skrevet noe slikt om dine lagkamerater?

– Hvis jeg skulle gjort det hadde jeg sendt det direkte til dem, sier Harvey.

Han kjenner Northugs humor, slik mange i miljøet gjør, men denne gangen mener han den norske skistjernen akkurat har gått for langt.

– Du forstår at det han gjør ikke er så seriøst, men dette er kanskje over streken.

Alex Harvey

SHOWMANN: Canadiske Alex Harvey byr på seg selv, som her etter VM-gullet på femmila i Lahti. Men canadieren mener Northug nok akkurat gikk litt for langt da han kritiserte lagkamerater offentlig.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Vil ikke ha nye rutiner

Marit Bjørgen mener likevel det ikke er nødvendig med nye rutiner i det norske laget.

– Nei, vi er godt voksne folk, trenger vi nye rutiner?, spør hun og legger til:

– Det er bare å bruke sunn fornuft og folkeskikk så skal det gå bra det her.

Siste nytt

 • Medier: Sheffield United klar til å gjøre sesongens første Premier League-sparking

  Paul Heckingbottom ligger an til å miste managerjobben i Sheffield United, erfarer The Athletic. Han tok klubben tilbake til øverste nivå i engelsk fotball.

  Ifølge det velinformerte nettstedet er Sheffield United ventet å bekrefte avgangen innen kort tid. Laget tapte i helgen 0-5 for bunnrival Burnley og har stått tomhendt igjen i 11 av sine 14 første kamper i Premier League-comebacket.

  Ingen har sluppet inn mer enn Sheffield-klubbens 39 mål. Det gir et snitt på 2,78 baklengs per kamp og jumboplass på tabellen.

  Heckingbottom har vært ansatt i Sheffield United siden sommeren 2020. Han ble hentet dit som U23-trener, men fikk året etter midlertidig ansvaret for hovedlaget. Senere fikk han jobben permanent.

  Sist sesong ledet han laget til en sikker 2.-plass i mesterskapsserien. Det ga opprykk.

  Daily Telegraph melder også at Heckingbottoms tid på Bramall Lane er over. Inntil nå har ingen managere i PL-sesongen 2022/23 fått fyken.

  (NTB)

  Sheffield United-spiller Gustavo Hamer.
  Foto: AP
 • Pattynama tapt for Viking

  Venstrebacken Shayne Pattynama (25) forlater Viking ettersom kontrakten hans går ut ved nyttår, melder Stavanger Aftenblad.

  Den indonesiske landslagsspilleren hadde tilbud om fornyet kontrakt i Stavanger, men velger å dra videre. Han hevder selv at det er interesse for ham fra klubber i Europa, Asia og USA.

  – Dette var mitt farvel. Jeg drar videre, sa Pattynama til Aftenbladet etter siste seriekamp mot Rosenborg.

  – Sånn er fotballen. Jeg har hatt en god sesong, kontrakten min går ut og jeg vil utnytte det og finne nye utfordringer. Det er mye som skjer, legger han til.

  Pattynama spilte 28 eliteseriekamper for Viking i år, og 27 av dem var fra start. Han kom til klubben fra nederlandske Telstar våren 2021 og ble en sentral figur i laget.

  – Jeg tar med meg både oppturer og nedturer fra tiden min i Viking. Det er ingen tvil om at det var en perfekt timing å komme hit. Jeg flyttet for meg selv, lærte meg å bo alene borte fra familien og å stå opp for meg selv, sier han.

  Viking endte på 4.-plass i Eliteserien etter 1-5-tap for Rosenborg søndag.

  (©NTB)

  o9dHQv-A26k
  Foto: NTB
 • Publikumshopp i Eliteserien: 14 av 16 lag har fått flere tilskuere

  Eliteserien i fotball for menn kan vise til de høyeste tilskuertallene siden 2011. For de aller fleste lagene har publikumsoppmøtet økt siden i fjor.

  Det rapporterer ligaforeningen Norsk Toppfotball (NTF) , som mandag la fram tilskuerstatistikk for Eliteserien og 1. divisjon i 2023.

  Hovedfunnene er at det totale tilskuertallet i Eliteserien har økt med 27 prosent til 1,74 millioner fra 2022 til i år. 1. divisjon har hatt nedgang – mye fordi Brann rykket opp i fjor – men totaltallene for toppfotballen på herresiden er de høyeste på tolv år.

  Totalt lokket Eliteserien og 1. divisjon 2.179.577 tilskuere til tribunene i seriespillet i år. I årene fra 2009 til 2011 var man over 2,2 millioner hvert år, men siden har tallene vært lavere. I fjor lå det på 1,87 millioner.

  (NTB)

  uA2qSMPfR-8
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal