NRK Meny
Normal

– I det øyeblikket virker det som om verden går under

ROMA/OSLO (NRK): Haitam Aleesami beklaget til lagkameratene og Norge etter tabben som sørget for Italia-utligning.

Aleesami

TABBEN: Haitam Aleesamis demping blir for kort og Florenzi setter inn 1-1.

Foto: ANDREAS SOLARO / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Høgmo

STØTTET ALEESAMI: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg ser ballen ganske seint, den kommer over hodet på Even eller Vegard og jeg har øyekontakt med Ørjan og forsøker å bryste den til han. Det er dårlig kvalitet, det touchet jeg får på kassa, og vi blir hardt straffet, sier en svært skuffet Haitam Aleesami til NRK.

Han spilte bare sin andre landskamp, og ble satt på mange prøver i kamp mot Italia. IFK-backen kom imidlertid godt ut av det, og fikk skryt av Høgmo for det meste av det han gjorde i matchen.

Uheldig tidspunkt

Det er imidlertid fattig trøst når en feil blir så utslagsgivende.

– I det øyeblikket så virker det som om verden går under. Vi har jobbet så hardt. De var nære flere ganger, men vi kom oss unna det. Vi føler at vi har kontroll egentlig, sier Aleesami til TVNorge.

Han sto rakrygget etter tabben. Først rett etter kampen, men også i pressesonen, hvor «alle» ønsket en bit av ham.

24-åringen forklarer at ballen overrumplet ham da han bestemte seg for å dempe den inn til Nyland.

– Jeg ser ballen ganske seint. Det første som slår meg, er at jeg har øyekontakt med Nyland og prøver å bryste ballen inn til ham. Jeg får en dårlig touch og blir hardt straffet, sier Aleesami til NRK.

Han mener Norge slo sprekker etter utligningen, fordi de var nødt til å jage scoring.

Skal slå tilbake

Da Norge tapte 5-1 mot Kroatia, var det Ørjan Håskjold Nyland som fikk skylda for flere av baklengsmålene. Mot Italia sto keeperen en kjempekamp og var en viktig årsak til at ikke tapet ble styggere.

Han tror Aleesami kommer til å slå tilbake.

– Det er sånn en lærer, jeg har vært borti det selv, og i Kroatia var det min tur, sa han, lett irritert over at det ikke gikk Norges vei.

– Det er surt. Vi leverer en bra kamp ganske lenge. Vi er mange, mange hakk bedre enn når vi møtte Italia sist, og vi er gode nok til gå til EM, og det skal vi vise i november, sier Ørjan Håskjold Nyland.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal