NRK Meny
Normal

Kristoff vil knuse Cavendish: – I dag skal jeg vinne

Mark Cavendish vil hevne urinangrepet med etappeseier. Samtidig har Alexander Kristoff pekt ut torsdagens etappe som sin store mulighet.

Mark Cavendish møtte pressen for å fortelle om hvordan han opplevde urinangrepet fra en tilskuer på tempoetappen. Reporter: Marius Skjelbæk. Foto: Henrik Myhr Nielsen.

Cavendish: - Majoriteten av fansen er fantastiske.

– Jeg går for etappeseier. Det er en av de større sjansene mine. Alle de store favorittene har vunnet etapper. Nå er det min tur, sier Kristoff til NRK.

Cavendish

Mark Cavendish jakter etappeseier i dag etter to tunge dager.

Foto: Laurent Rebours / Ap

Mye ligger til rette for at torsdagens 218 kilometer lange flate etappe ender med massespurt. Der er Cavendish, André Greipel og Marcel Kittel de største favoritttene. NRK møtte rytterne før start ved den franske byen Fougères.

– Cavendish, Kittel og Greipel er de store favorittene. Bak de følger Sagan og blant annet meg. Jeg skal være med i toppen i dag, og dette er kanskje min aller beste sjanse, sier Kristoff.

Kristoff er nummer fem i kampen om den grønne trøya med 151 poeng.

Revansjesugen Cavendish

Omega Pharma-Quick Steps Mark Cavendish er trolig den største favoritten på torsdagens flate etappe og briten er revansjesugen etter to dager med motgang.

– Nå er det dagens etappe som gjelder. Det som har skjedd kan vi ikke gjøre noe med. Jeg vil svare med å vinne i dag, sier Cavendish til blant annet NRK før etappen.

I forrige spurt tirsdag var Kittel sterkest. Nå vil Cavendish slå tilbake etter at han havnet i fokus med en knuff mot Tom Veelers som smalt i asfalten - og urinangrepet på tempoetappen onsdag.

Hyller fansen

– I går satt vi i lagbussen og feiret med laget. Det var en god kveld. Vi snakket om støy, etappeseier og Tony Martins seier i går, sier Cavendish, som forteller at han gleder seg over stemningen langs løypa.

– Det er fantastisk. Det er nesten flere britiske flagg enn innbyttere der jeg kommer fra, sier Cavendish, som er fra den britiske øya Isle of Man med rundt 80 000 innbyggere.

Cavendish er nummer tre i kampen om poengtrøya. Peter Sagan leder med 269 poeng. Andre Greipel er nummer to med 186. Deretter følger Cavendish med 166.

Kristoff

Alexander Kristoff omtaler torsdagens flate etappe i Tour de France som hans beste mulighet til etappeseier.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset