– Hvem kan løse «MayVinci-koden»?

Det er hundrevis av millioner av kroner i spill når boksesportens store ener, Floyd Mayweather jr., går i ringen igjen lørdag.

Floyd Mayweather Jr.

– Jeg er den beste som finnes, sier Floyd Mayweather jr. Lørdag kan han hanke inn enda et belte.

Foto: Ethan Miller / Afp

Mayweather Maidana

Mayweather (t.h.) og Maidana møtes lørdag i Las Vegas. Førstnevnte er storfavoritt, noe også pengeutbetalingene viser.

Foto: Isaac Brekken / Ap

Den amerikanske bokseren var i 2012 verdens best betalte idrettsutøver, ifølge Forbes, da han feide inn over 500 millioner kroner. Han slo blant andre Tiger Woods, LeBron James, David Beckham og Roger Federer.

Lørdag er han garantert 190 millioner kroner når han går i ringen mot Marcos Maidana for weltervekt-tittelen i WBA – og det er før TV-pengene kommer på konto.

Motstanderen, langt mindre meritterte Maidana, er derimot «kun» sikret ni millioner kroner.

I forrige kamp da Mayweather jr. slo Saul «Canelo» Alvarez havnet inntektene til slutt tett oppunder 500 millioner kroner. Ikke så rart at han går under kallenavnet «Money».

Amerikanske Mayweather jr. har riktig nok jobbet hardt for å havne der han er nå. Han er ubeseiret på sine 45 kamper, og han har vunnet mesterskapsbelter i fem ulike vektklasser.

 • Tror du Mayweather fortsatt vil være ubeseiret lørdag? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen!

– Jeg er den beste som finnes

Og det er ikke noe i veien med selvtilliten til 37-åringen foran møtet med Maidana, som står med en statistikk som viser 35 seire og tre tap.

Maidana forsvarer beltet sitt for første gang lørdag.

– Er Marcos Maidana en av de beste i idretten? Absolutt. Men jeg er den beste som finnes. Vi lurer fortsatt på hvem som skal løse «MayVinci-koden» og når lørdag kommer så finner jeg en måte å vinne på, sier Mayweather til AFP.

Boksesnakk som dette er ikke ukjent og kan spores langt tilbake. Ordene fra Mayweather er ikke ulike ordene Cassius Clay (senere Muhammed Ali) brukte da han vant sin første VM-tittel.

– Jeg er den største som har levd, jeg må være den største noensinne, var hans kommentar da han slo Sonny Liston i 1964.

– Hvordan kan du treffe noe du ikke kan fange?

Mayweather er storfavoritt før lørdagens kamp og Floyd Mayweather senior, som trener sønnen, er helt overbevist om at Maidana ikke blir noen utfordring.

– Når jeg ser Maidana, så ser jeg noen som Floyd lett kan plukke fra hverandre, sier faren og treneren til den berømte bokseren.

Og han mener at selv om Maidana er kjent for å være en med tunge slag, så har de resepten for det.

– Maidana kan lande tunge slag, men her er tingen: Hvordan kan du treffe noe du ikke kan fange? spør Mayweather senior.

Lørdag skal faren lede sønnen til enda et belte når kampen går av stabelen i Las Vegas.

Mayweather Alvarez

Floyd Mayweather jr. og sr. Faren er trener til verdens beste bokser.

Foto: Eric Jamison / Ap

Siste nytt

 • Reistad usikker mot Nederland

  Henny Reistad fikk en smell i skulderen mot Montenegro og er ikke helt frisk igjen. Hun følges nå av Norges støtteapparat, og undersøkelsene er ikke helt ferdige.

  Det betyr at lørdagens kamp mot Nederland er i fare.

  – Det er tidlig å si, vi risikerer ingenting, sier landslagssjefen.

  – Det var bedre enn fryktet. Litt ømt og stivt på morgenen, men bedre enn i går. De tror hun trenger litt tid for å bli helt klar. Hun trenger nok litt ro på dette i dag og kanskje i morgen.

  Reistad
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Hynne klar for semifinale

  Hedda Hynne gjorde jobben i det innledende heatet på 800 meter. Hun ble nummer tre med tiden 2.00,11, og slo blant annet to tidligere verdensmesterne Halimah Nakaayi og Eunice Jepkoech Sum, og er dermed klar for semifinale.

  – Det var en trygg og sikker tredjeplass. Hun ble litt stiv på de siste 50 meterne, men de andre jentene som er mer meritterte, har i hvert fall ikke dagen, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

  Hynne har løpt seg gradvis bedre gjennom sesongen. Tidligere i sommer gjorde telemarkingen årsbeste med 1.59,82 i Diamond League-stevnet i Stockholm. Hun har 1.58,10 som personlig rekord.

  Finalen på 800 meter for kvinner avvikles tirsdag klokken 14.25.

  E_wB8RhpGfI
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Molde slapp med skrekken

  Før kveldens returoppgjør mot Servette så det ut til at det skulle bli enkelt for Molde å ta seg videre i serieligaen. Men det skulle bli alt annet enn det.

  Moussa Diallo og Grejohn Kyei sørget for 3-2 sammenlagt og nerver i kampen. Sveitserne klarte imidlertid ikke å sette den tredje scoringen, og dermed slapp Erling Moe og Molde med skrekken.

  Dette betyr at de møter knalltøff motstand i Trabzonspor i neste runde.

  Switzerland Soccer Europa Conference League
  Foto: Martial Trezzini / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal