NRK Meny
Normal

– Hushovd er ferdig i BMC

Dagen før Thor Hushovd starter kampen om en plass på BMCs Tour de France-lag røper nordmannen at han ikke får fortsette i laget neste sesong.

Hushovd

Thor Hushovd har vært på det amerikanske profflaget BMC siden 2012, men nå er tiden der over etter årets sesong. Ifølge agent Alex Carera er flere store lag interesserte i å signere nordmannen. Her er Hushovd under Tour of California i mai.

Foto: DOUG PENSINGER / Afp

– Det er uaktuelt, sier han til TV 2 på spørsmål om han sykler for BMC-laget neste sesong.

Hushovd har vært i BMC-laget siden 2012, men uten å imponere.

Det har vært klart at Hushovd og det amerikanske profflaget skulle vurdere fremtiden etter vårklassikerne. Nå har de altså kommet frem til at nordmannens treårskontrakt ikke vil bli forlenget.

Telefon

Hushovd skal ha fått beskjeden over telefon.

– Det var en litt rar telefon å få. Jeg har vært vant til at alle lag vil ha meg, og plutselig nå sier de at jeg ikke er interessant, så det er klart det er en liten nedtur, sier syklisten til TV 2.

Venter til 1. august

Jakten på et nytt lag for nordmannen er allerede i gang.

– Flere store lag er interessert, men vi respekterer regelverket til det internasjonale sykkelforbundet og underskriver ingenting før etter 1. august, sier Hushovds agent Alex Carera til sykkelnettstedet procycling.no.

Søndag starter nordmannen på Critérium du Dauphine i Frankrike. Et etapperitt der han må vise seg frem for for å få plass på Tour de France-laget.

Fjorårssesongen var en skuffelse for Huhsovd.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal