Johaug: – Har mistet en av mine beste venninner

Therese Johaug og Marit Bjørgen sørger over den tidligere lagvenninnens bortgang.

Skofterud og Bjørgen

I SORG: Marit Bjørgen er i sjokk etter bortgangen til Vibeke Skofterud.

Foto: Marte Christensen / NTB scanpix

– Jeg har mistet en av mine beste venninner. En venninne som lyste opp rommet når hun kom, som ga alle rundt seg masse energi, kjærlighet og omsorg, skriver Therese Johaug i en pressemelding.

Therese Johaug og Vibeke Skofterud var i mange år på samme lag. Johaug og Skofterud har sammen både OL-gull og VM-gull på stafett.

– Jeg tar med meg alle de fine stundene og opplevelsene både i og utenfor skiløypa og kommer til å savne henne. Mine tanker går til familien og de som står igjen, skriver Johaug.

– Den snilleste dama i verden

Marit Bjørgen har også hatt mange sesonger på samme lag som Vibeke Skofterud.

– Jeg skjelver, er i sjokk og er fullstendig lamslått over den forferdelige nyheten jeg fikk i dag. Kjære Vibeke, dette var altfor tidlig, skriver Marit Bjørgen i en pressemelding.

Sammen har de opplevd mye både i og utenfor skisporet, skriver Bjørgen.

– Jeg er ufattelig glad for alle fine stunder vi hadde sammen. Tøff konkurrent i løypa, men aller viktigst den varmeste, snilleste, tøffeste og morsomste dama i verden. Det var aldri kjedelig rundt Vibeke, og tomrommet etter henne blir stort og umulig å fylle, fortsetter Bjørgen.

Det største de tidligere lagvenninne opplevde sammen var OL- og VM-gull på stafett.

– Vi har opplevd så mye sammen, fra OL-gull i stafett til plattfest hjemme i Trøndelag, og minnene kommer jeg til å leve på lenge. Mine tanker går i dag til familien og hennes nærmeste. Glad i deg Vibeke. Hvil i fred, skriver Bjørgen.

PRESSEKONFERANSE NORSKE DELTAKERE

LAGVENNINNER: Marit Bjørgen og Vibeke Skofterud hadde mange gode stunder sammen i skisporet.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Vibeke Skofterud

GULL: Vibeke Skofterud med OL-gullet hun tok sammen med blant andre Marit Bjørgen på stafetten i Vancouver i 2010.

Foto: Heiko Junge / TT SPORT

– Hun var full av liv og ikke noe A4-menneske

Langrennsnorge er i sjokk etter at tidligere langrennsløper Vibeke Skofterud omkom i en vannscooterulykke i Arendal søndag.

– Dette er selvfølgelig grusomt. Dette har jeg ikke ord for å beskrive ... den livsglade jenta. Jeg tenker på familien og alt, sier tidligere landslagstrener i langrenn Steinar Mundal til NRK.

Han jobbet tett med Skofterud og var hennes personlige trener og støttespiller i alle år.

– Hun er kanskje den beste vennen jeg har hatt noen gang som utøver, sier Mundal og beskriver Skofterud slik:

– Hun var full av liv og ville prøve mange nye ting. Hun hadde ikke et A4-liv for å si det sånn. Hun syntes veldig mange ting var morsomt og gledet seg over livet.

Mundal var i kontakt med sin gode venn for bare kort tid siden.

– Det er ikke lenge siden jeg fikk melding av Vibeke om at vi burde møtes snart, men vi begge har vært busy. Vi glemte aldri hverandre, sier Mundal.

Steinar Mundal

NÆRE VENNER: Steinar Mundal var Vibeke Skofteruds personlige trener og støttespiller i alle år.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Northug: – Ufattelig trist

Petter Northug er også i sorg etter nyheten om Skofteruds bortgang.

– Ufattelig trist å høre at Vibeke Skofterud er borte. Vi hadde mange morsomme år sammen på landslaget. Mine tanker går til hennes nærmeste. Hvil i fred, Vibeke, skriver Northug på sin Facebook-side.

Han har tilbrakt hele sin langrennskarriere i samme miljø som Skofterud.

– Vibeke en svært god bidragsyter i miljøet og en viktig ambassadør for skisporten med sitt vinnende vesen og store engasjement, skriver skipresident Erik Røste i en pressemelding.

Ski-VM 2017 Lahti.

I SORG: Petter Northug er i sorg etter nyheten om Vibeke Skofteruds bortgang.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– En fargeklatt

Et av Skofteruds høydepunkt i karrieren var stafettgullene fra OL i Vancouver og VM i Holmenkollen. Begge ganger var Egil Kristiansen trener på landslaget.

Han minnes Skofterud som ei gladjente.

– Hun var en humørspreder og en som gikk sine egne veier. Hun var en fargeklatt i miljøet der hun var. Utrolig flott jente.

– Jeg ble veldig satt ut. Det er utrolig trist, må jeg si. Det var en utrolig flott jente. Rett og slett bare trist, sier Kristiansen.

Kristiansen mener Skofterud er en av utøverne som har betydd mest for damelangrennen, siden hennes gjennombrudd på startet av 2000-tallet.

– Hun var på lik linje betydd ganske mye for norsk damelangrenn i mange år. Hun var på en måte med å starte den utviklingen som har vært de siste årene. På de stafettene hun har gått har hun vært veldig solid, og på lik linje med de andre hatt stor del i at det har vært så bra, sier Kristiansen.

Skofterud kristiansen

I SORG: Tidligere landslagstrener, Egil Kristiansen, minner Vibeke Skofterud som en fargeklatt i langrennsmiljøet.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Vibeke skapte ekstremt mye hygge rundt seg

– Vibekes tragiske bortgang er det vanskelig å sette ord på, sier Odd-Bjørn Hjelmeset.

Han kjente henne fra mange år på landslaget.

– Hun markerte seg med et smittende og ufattelig godt humør, både rundt matbordet og når det var tunge treningsøkter ute. Hun skapte ekstremt mye hygge rundt seg, og var med på å få andre til å yte sitt aller beste.

– Sist jeg hørte henne, var på avslutningsfesten for Marit Bjørgen. Da holdt hun en aldeles fantastisk morsom og god tale.

– Det er enormt trist at hun gikk bort så altfor tidlig, sier Hjelmeset.

– En kunstner på ski

Åge Skinstad var sportssjef under Vibeke Skofteruds største meritter. Han husker langrennsløperen som en helt unik utøver.

– Hun var en fantastisk skiløper. En mer eller mindre kunstner på ski, som kunne utføre nesten hva som helst, sier Skinstad.

I tillegg jobbet han tett med Skofterud for Discovery under dekningen av OL i Pyeongchang i år.

– Der leverte hun helt i verdensklasse med gode og innsiktsfulle kommentarer. Hun var alltid godt forberedt og hadde et veldig engasjement. Det er bare kjempetrist. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, men det er bare gode minner, sier Skinstad.

Discovery Network markerer 100 dager til OL i Pyeongchang

KOLLEGER: Åge Skinstad jobbet tett med Vibeke Skofterud under dekningen av OL i Pyeongchang.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kalla: – Et av mine forbilder

Den tragiske nyheten har også slått ned i den svenske langrennsleiren.

– Vibeke var et av mine forbilder da jeg kom inn i landslaget. Hun var en profil innen sporten og bød mye på seg selv, skriver Kalla i en følelsesladd melding til Aftonbladet.

Hun konkurrerte mot Skofterud i blant annet Vancouver i 2010 og i Oslo i 2011. Kalla var en del av laget som tok sølv, bak Norge på stafetten i Oslo-VM.

Den svenske sprintprofilen Emil Jönsson er også i sorg etter nyheten.

– Det er en fantastisk livsglad person og lagspiller som har forlatt oss. Det er helt ufattelig og så tragisk. Alle tanker går til hennes familie og venner, sier Jönsson til Expressen.

Kalla, Bjoergen and Skofterud pose after the ladies 5km free individual World Cup event at Ruka ski resort

PÅ PALLEN: Charlotte Kalla på pallen sammen med Vibeke Skofterud i et verdenscuprenn i Kuusamo i 2011.

Foto: Leonhard Foeger / Reuters
Vibeke Skofterud ble den første norske vinneren av Vasaloppet da hun vant i 2012.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Siste nytt

 • Liverpool-profil ferdig i klubben

  Adam Lallana har vært i Liverpool siden 2014, men forlater klubben når kontrakten går ut i sommer. Jürgen Klopp har ingen planer om å bruke han mer.

  Klopp bekrefter at han ikke tenker å sende Lallana på banen selv om midtbanemannen er skadefri. Det er for å forhindre at han ikke skader seg før han skal finne seg ny klubb, melder nyhetsbyrået AFP.

  Spilleren og klubben skal ha en enighet om at Lallana mest sannsynlig ikke spiller for Liverpool igjen.

  Adam Lallana
  Foto: Jon Super / AP
 • Dier utestengt i fire kamper

  Tottenhams Eric Dier er suspendert i fire kamper etter at han konfronterte en tilskuer etter en FA-cupkamp i mars.

  I tillegg er han ilagt en bot på 40.000 pund, som tilsvarer over 470.000 norske kroner. Det melder det engelske fotballforbundet (FA).

  TV-bildene i kampen mot Norwich viste at Dier tok seg opp på tribunen blant hjemmetilhengere, klatret over flere seterader og konfronterte en tilskuer, som skal ha ropt fornærmelser mot ham. (NTB)

  Erik Dier
  Foto: Oli Scarff / Oli Scarff
 • Ingen debut for Skjelbred

  Per Ciljan Skjelbred er tilbake i trening, men ifølge Adresseavisen går det mot at Rosenborg blir uten 33-åringen i lørdagens hjemmekamp mot Strømsgodset.

  Den tidligere Hertha Berlin-spilleren var bare ti minutter på treningsfeltet på Lerkendal mandag før han gikk i garderoben med sin vonde legg.

  Han trente igjen onsdag, men innrømmet overfor Adresseavisen at lørdagens oppgjør mot Strømsgodset høyst sannsynlig går uten ham.

  Per Ciljan Skjelbred
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal