Johaug: – Har mistet en av mine beste venninner

Therese Johaug og Marit Bjørgen sørger over den tidligere lagvenninnens bortgang.

Skofterud og Bjørgen

I SORG: Marit Bjørgen er i sjokk etter bortgangen til Vibeke Skofterud.

Foto: Marte Christensen / NTB scanpix

– Jeg har mistet en av mine beste venninner. En venninne som lyste opp rommet når hun kom, som ga alle rundt seg masse energi, kjærlighet og omsorg, skriver Therese Johaug i en pressemelding.

Therese Johaug og Vibeke Skofterud var i mange år på samme lag. Johaug og Skofterud har sammen både OL-gull og VM-gull på stafett.

– Jeg tar med meg alle de fine stundene og opplevelsene både i og utenfor skiløypa og kommer til å savne henne. Mine tanker går til familien og de som står igjen, skriver Johaug.

– Den snilleste dama i verden

Marit Bjørgen har også hatt mange sesonger på samme lag som Vibeke Skofterud.

– Jeg skjelver, er i sjokk og er fullstendig lamslått over den forferdelige nyheten jeg fikk i dag. Kjære Vibeke, dette var altfor tidlig, skriver Marit Bjørgen i en pressemelding.

Sammen har de opplevd mye både i og utenfor skisporet, skriver Bjørgen.

– Jeg er ufattelig glad for alle fine stunder vi hadde sammen. Tøff konkurrent i løypa, men aller viktigst den varmeste, snilleste, tøffeste og morsomste dama i verden. Det var aldri kjedelig rundt Vibeke, og tomrommet etter henne blir stort og umulig å fylle, fortsetter Bjørgen.

Det største de tidligere lagvenninne opplevde sammen var OL- og VM-gull på stafett.

– Vi har opplevd så mye sammen, fra OL-gull i stafett til plattfest hjemme i Trøndelag, og minnene kommer jeg til å leve på lenge. Mine tanker går i dag til familien og hennes nærmeste. Glad i deg Vibeke. Hvil i fred, skriver Bjørgen.

PRESSEKONFERANSE NORSKE DELTAKERE

LAGVENNINNER: Marit Bjørgen og Vibeke Skofterud hadde mange gode stunder sammen i skisporet.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Vibeke Skofterud

GULL: Vibeke Skofterud med OL-gullet hun tok sammen med blant andre Marit Bjørgen på stafetten i Vancouver i 2010.

Foto: Heiko Junge / TT SPORT

– Hun var full av liv og ikke noe A4-menneske

Langrennsnorge er i sjokk etter at tidligere langrennsløper Vibeke Skofterud omkom i en vannscooterulykke i Arendal søndag.

– Dette er selvfølgelig grusomt. Dette har jeg ikke ord for å beskrive ... den livsglade jenta. Jeg tenker på familien og alt, sier tidligere landslagstrener i langrenn Steinar Mundal til NRK.

Han jobbet tett med Skofterud og var hennes personlige trener og støttespiller i alle år.

– Hun er kanskje den beste vennen jeg har hatt noen gang som utøver, sier Mundal og beskriver Skofterud slik:

– Hun var full av liv og ville prøve mange nye ting. Hun hadde ikke et A4-liv for å si det sånn. Hun syntes veldig mange ting var morsomt og gledet seg over livet.

Mundal var i kontakt med sin gode venn for bare kort tid siden.

– Det er ikke lenge siden jeg fikk melding av Vibeke om at vi burde møtes snart, men vi begge har vært busy. Vi glemte aldri hverandre, sier Mundal.

Steinar Mundal

NÆRE VENNER: Steinar Mundal var Vibeke Skofteruds personlige trener og støttespiller i alle år.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Northug: – Ufattelig trist

Petter Northug er også i sorg etter nyheten om Skofteruds bortgang.

– Ufattelig trist å høre at Vibeke Skofterud er borte. Vi hadde mange morsomme år sammen på landslaget. Mine tanker går til hennes nærmeste. Hvil i fred, Vibeke, skriver Northug på sin Facebook-side.

Han har tilbrakt hele sin langrennskarriere i samme miljø som Skofterud.

– Vibeke en svært god bidragsyter i miljøet og en viktig ambassadør for skisporten med sitt vinnende vesen og store engasjement, skriver skipresident Erik Røste i en pressemelding.

Ski-VM 2017 Lahti.

I SORG: Petter Northug er i sorg etter nyheten om Vibeke Skofteruds bortgang.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– En fargeklatt

Et av Skofteruds høydepunkt i karrieren var stafettgullene fra OL i Vancouver og VM i Holmenkollen. Begge ganger var Egil Kristiansen trener på landslaget.

Han minnes Skofterud som ei gladjente.

– Hun var en humørspreder og en som gikk sine egne veier. Hun var en fargeklatt i miljøet der hun var. Utrolig flott jente.

– Jeg ble veldig satt ut. Det er utrolig trist, må jeg si. Det var en utrolig flott jente. Rett og slett bare trist, sier Kristiansen.

Kristiansen mener Skofterud er en av utøverne som har betydd mest for damelangrennen, siden hennes gjennombrudd på startet av 2000-tallet.

– Hun var på lik linje betydd ganske mye for norsk damelangrenn i mange år. Hun var på en måte med å starte den utviklingen som har vært de siste årene. På de stafettene hun har gått har hun vært veldig solid, og på lik linje med de andre hatt stor del i at det har vært så bra, sier Kristiansen.

Skofterud kristiansen

I SORG: Tidligere landslagstrener, Egil Kristiansen, minner Vibeke Skofterud som en fargeklatt i langrennsmiljøet.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Vibeke skapte ekstremt mye hygge rundt seg

– Vibekes tragiske bortgang er det vanskelig å sette ord på, sier Odd-Bjørn Hjelmeset.

Han kjente henne fra mange år på landslaget.

– Hun markerte seg med et smittende og ufattelig godt humør, både rundt matbordet og når det var tunge treningsøkter ute. Hun skapte ekstremt mye hygge rundt seg, og var med på å få andre til å yte sitt aller beste.

– Sist jeg hørte henne, var på avslutningsfesten for Marit Bjørgen. Da holdt hun en aldeles fantastisk morsom og god tale.

– Det er enormt trist at hun gikk bort så altfor tidlig, sier Hjelmeset.

– En kunstner på ski

Åge Skinstad var sportssjef under Vibeke Skofteruds største meritter. Han husker langrennsløperen som en helt unik utøver.

– Hun var en fantastisk skiløper. En mer eller mindre kunstner på ski, som kunne utføre nesten hva som helst, sier Skinstad.

I tillegg jobbet han tett med Skofterud for Discovery under dekningen av OL i Pyeongchang i år.

– Der leverte hun helt i verdensklasse med gode og innsiktsfulle kommentarer. Hun var alltid godt forberedt og hadde et veldig engasjement. Det er bare kjempetrist. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, men det er bare gode minner, sier Skinstad.

Discovery Network markerer 100 dager til OL i Pyeongchang

KOLLEGER: Åge Skinstad jobbet tett med Vibeke Skofterud under dekningen av OL i Pyeongchang.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kalla: – Et av mine forbilder

Den tragiske nyheten har også slått ned i den svenske langrennsleiren.

– Vibeke var et av mine forbilder da jeg kom inn i landslaget. Hun var en profil innen sporten og bød mye på seg selv, skriver Kalla i en følelsesladd melding til Aftonbladet.

Hun konkurrerte mot Skofterud i blant annet Vancouver i 2010 og i Oslo i 2011. Kalla var en del av laget som tok sølv, bak Norge på stafetten i Oslo-VM.

Den svenske sprintprofilen Emil Jönsson er også i sorg etter nyheten.

– Det er en fantastisk livsglad person og lagspiller som har forlatt oss. Det er helt ufattelig og så tragisk. Alle tanker går til hennes familie og venner, sier Jönsson til Expressen.

Kalla, Bjoergen and Skofterud pose after the ladies 5km free individual World Cup event at Ruka ski resort

PÅ PALLEN: Charlotte Kalla på pallen sammen med Vibeke Skofterud i et verdenscuprenn i Kuusamo i 2011.

Foto: Leonhard Foeger / Reuters
Vibeke Skofterud ble den første norske vinneren av Vasaloppet da hun vant i 2012.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Siste nytt

 • Uefa svarer på kritikken

  Det siste døgnet har Uefa fått mye kritikk for å avslå bruken regnbuefarger på Allianz Arena i München. Nå svarer de på kritikken.

  – Noen har tolket det slik at Uefas beslutning om å avslå Münchens forespørsel om å opplyse arenaen i regnbuefarger er politisk. Men på den andre siden, så var forespørselen i seg selv politisk, og den var koblet til Ungarns fotballandslags tilstedeværelse på kveldens kamp i Tyskland, skriver Uefa på Twitter.

  De understreker at de støtter bruken av regnbuefarger.

  – For Uefa, så er ikke regnbuen et politisk symbol, men et tegn på støtte til mer likeverd og inkludering i samfunnet, skriver organiasjonen.

  I Twitter-meldingen bruker de et bilde av Uefa-logoen med regnbuefarger. Det er også Uefas nye profilbilde.

  Hungary Orban's Message
  Foto: Tobias Hase / AP
 • Nytt smittetilfelle i OL-tropp

  Et nytt medlem i den ugandiske OL-delegasjonen til Tokyo har testet positivt for korona, opplyser en tjenestemann i byen Izumisano der laget er bosatt.

  Den ikke navngitte kilden opplyser om smittetilfellet til nyhetsbyrået AFP. Det er i så fall det andre tilfellet i den ugandiske delegasjonen.

  Etter ankomst på Narita-flyplassen i Tokyo testet den første personen i det ugandiske laget positivt og ble værende igjen i hovedstaden, mens resten reiste videre med buss til byen Izumisano for å trene.

  OL-laget består av utøvere som skal delta i boksing, vektløfting og svømming.

  Uganda OL
  Foto: Sadayuki Goto / AP
 • – Messi nær ny avtale med Barca

  Lionel Messi skal nærme seg en kontrakt på to nye sesonger med Barcelona. Ifølge den spanske radiokanalen Cope har Messi gitt klubben et ja.

  Det gjenstår bare en uke av Messis kontrakt, som går ut 30. juni, men ifølge Cope skal argentineren ha fortalt Barcelona at han kommer til å godta en kontraktsforlengelse på to år.

  Den spanske radiokanalen hevder at avtalen kan bli annonsert allerede torsdag, når argentineren fyller 34 år. (NTB)

  Lionel Messi
  Foto: Lluis Gene / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal