NRK Meny
Normal

– Hun er i en helt egen klasse

DAVOS (NRK): Therese Johaug (27) får eksperter, trenere og andre løpere til å måpe av beundring. Trener, Egil Kristiansen, tror ikke han har sett noen mer suveren enn Johaug i sporet.

Switzerland Cross Country World Cup

TIDENES MEST SUVERENE? Trener Egil Kristiansen vet ikke om han har sett noe mer suveren i sporet enn det Johaug er nå.

Johaug viste lørdag igjen at hun er i en egen klasse i langrennseliten for kvinner.

Seiersmarginen til Johaug på 15-kilometeren i fri teknikk var hele ett minutt og ti sekunder (!) ned til nummer to, Ingvild Flugstad Østberg.

– Det er rått. Hun fortsetter der hun har vært før i vinter og er en helt egen klasse, det er det ingen tvil om, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

– Har det noen gang vært en mer suveren løper?

– Kanskje ikke så suveren, nei. Jeg kan ikke historikken så godt. Hun er rå om dagen, det er ikke mye annet å si, sier Kristiansen til NTB.

– Gener som gir god utholdenhet

Tidligere landslagsløper, Marit Mikkelsplass, tror ikke bare det er treningen til Johaug som er svaret, men også at hun er født med en fysikk som er til hennes fordel.

– Vi ser nå resultatet av hennes kjempegode arbeid gjennom veldig mange år. Når det virkelig blir ordentlige skirenn som i dag, renn som krever ordentlig fysikk, blir det slike avstander. Hun er en mer gammeldags skiløper, så når det blir litt lengde på løpene og tyngre løyper har hun en kjempefordel med det treningsarbeidet hun har gjort og sine gener som gir god utholdenhet. Hun har ikke så god maks hastighet og hurtighet, men det rennet hun går i dag er midt i hennes gate, sier Mikkelsplass.

– Vi må prøve å gjøre noe med det

– Jeg kan ikke huske å ha sett henne råere enn det hun er nå. Alt klaffer. Hun har jo muligheten til å gjøre rent bord i distanserenn, sier sa NRK-eksperten Fredrik Aukland etter at Johaug var overlegen på Lillehammer sist helg.

Og overlegenheten til Johaug i sporet merkes av lagvenninnene, som i sporet må se ryggen til Johaug bare forsvinne lengre og lenger bort.

– Det er skremmende. Vi må prøve å gjøre noe med det. Det må jo være kjedelig for henne å høre at hun ligger milevis foran, det kan jo ikke være noe gøy, sier Weng om Johaug-dominansen.

Therese Johaug var suveren på 15 km fri teknikk i Davos. Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

Er det gøy?

Ja, det er nok veldig gøy, poengterer Johaug til Weng etter utklassingen i Davos.

Siste nytt

 • Hamilton nærmer seg ny VM-tittel

  Lewis Hamilton vant USA Grand Prix foran nærmeste utfordrer Sebastian Vettel.

  Nå skiller det 66 poeng de to imellom i VM-sammendraget. Alt tyder på at det er bare et tidsspørsmål før Hamilton har avgjort duellen.

  FOR-F1-GRAND-PRIX-OF-USA
  Foto: CLIVE MASON / AFP
 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm