NRK Meny
Normal

– Hun blir helt sikkert best i verden

LILLEHAMMER (NRK): Hun fikk skryt av Marit Bjørgen sist helg og har Bjørn Dæhlie som forbilde. Nå kan Victoria Carl (21) bli redningen for internasjonalt langrenn.

Victoria Carl

GIR TYSKERNE HÅP: Victoria Carl har sekken full av gull fra junior- og U23-VM. Nå nærmer hun seg senioreliten.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Tyskland tilbake på kartet. Det er hva alle peker på som det aller viktigste for at langrennssporten skal ha en framtid internasjonalt.

Marit Bjørgen

SKRYTER: Marit Bjørgen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Det har vært litt vanskelig å se redningen for tysk langrenn. Men nå har en ny stjerne begynt å skinne.

– Hun har en ekstrem vilje til å bli verdens beste langrennsløper, og det er jeg helt sikker på at hun vil bli om noen år, sier Torstein Drivnes til NRK.

Den tyske kvinnelandslagstreneren snakker om Victoria Carl. Under verdenscupåpninga i Ruka sist helg overrasket hun Marit Bjørgen med enorm styrke i de lette partiene av løypa.

Skryt fra Bjørgen

Etterpå skrøt Bjørgen av den tyske 21-åringen, noe hun gjentar overfor NRK på Lillehammer.

– Jeg opplever henne som veldig sterk i de lette partiene. Hun er en sterk løper og bra teknisk på staking. En tysk jenteutøver trenger vi absolutt, så hadde vært bra om hun utvikler seg og kommer enda nærmere toppen, sier Bjørgen.

– Det viser hvilken offensivitet det er i Victoria. Når hun blir gått ifra av Marit i oppoverbakkene, så henter hun det inn igjen på flata. Og hun legger seg ikke i rygg, men går forbi. Det sier litt om hva som sitter i hodet på den jenta, skryte Drivnes.

Carl ble nummer sju på 10 km klassisk i Ruka

– Det var veldig bra. Jeg håper å bli bedre og bedre, og til slutt bedre enn Marit Bjørgen, sier Carl selv til NRK.

Det skal mye til å kopiere Bjørgens resultater, men fra juniornivå har Carl en merittliste Bjørgen aldri var i nærheten av.

Morten Stenberg, Anders Skjerdingstad, Victoria Carl, Henrik Myhr Nielsen

IKKE BORTSKJEMT: I Norge hadde hun vært superstjerne allerede. I Tyskland er ikke langrennsløperne mer bortskjemt med medieomtale enn at det er verdt en selfie når man blir intervjuet av NRK.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Dæhlie var forbildet

Hun ble juniorverdensmester for første gang som 17-åring og har totalt tre gull, to sølv og to bronse. Sist vinter tok hun gull og sølv i U23-VM.

– Når jeg blir litt eldre håper jeg at jeg blir best i verden. Når det blir, er et godt spørsmål. Om fem år, smiler Carl spørrende.

Så slår hun over fra engelsk til tysk og forteller at Bjørn Dæhlie er hennes største forbilde.

Ifølge trener Drivnes har supertalentet slitt mye med skader. Inn mot denne sesongen har hun vært tilnærmet skadefri.

– Hva er hennes sterkeste egenskaper?

– Det mentale. Hun er vanvittig til å presse seg. Det så vi i Blinkfestivalen der hun måtte legge seg i 45 minutter i sykebilen etter målgang selv om hun var evigheter bak, påpeker Torstein Drivnes.

Siste nytt

 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters
 • Ingen endringer i hopptroppen

  Norge stiller med de samme hopperne til helgens verdenscuprenn i Finland som sist helg, i følge NTB. Det er Daniel-André Tande, Halvor Granerud, Andreas Stjernen, Johann Forfang, Robert Johansson og Anders Fannemel.

  Daniel Andre Tande
  Foto: Alik Keplicz / AP
 • Curlinggutta slo Italia i EM

  Norge og skip Thomas Ulsrud vant 8-5 over Italia i curling-EM mandag. Det var det norske lagets fjerde seier i mesterskapet. Tidligere på dagen slo det norske laget Slovakia 7-2. Det norske kvinnelaget vant 8-4 over England, før det ble 2-9-tap mot Finland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal