NRK Meny
Normal

– Har skjønt at man ikke alltid kan være glad og positiv

KONTIOLAHTI (NRK): Synnøve Solemdal har opplevd uvanlig mye motgang de siste sesongene. Hun håper på en opptur når hun i dag får gå sitt første VM-renn.

synnøve

FRISK IGJEN: Synnøve Solemdal gleder seg til å konkurrere igjen. Hun har vært tilskuer til de første tre konkurransene i VM, men nå får hun sjansen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det har vært til tider veldig tungt og mange nedturer, sier Synnøve Solemdal.

For litt over to år siden slo hun gjennom da hun vant sitt første verdenscuprenn, men etter det har ting vært vanskeligere over flere perioder.

Sykdomsplaget

Både denne sesongen og den forrige er blitt mer eller mindre spolert på grunn av sykdom. I fjor slet Solemdal med kyssesyken. I år har hun hatt streptokokk-infeksjon.

Solemdal har konkurrert svært lite i forhold til lagvenninnene de to siste årene, men i dag får kommer et lite lyspunkt - hun er blitt tatt ut til å gå normaldistansen i VM.

synnøve

Solemdal har vunnet to verdenscuprenn i karrieren. Den siste seieren var i desember 2013.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Oppladningen har vært alt annet enn ideell, siden jeg nesten ikke har konkurrert. Men jeg får bare gjøre mitt beste, sier Solemdal.

Normaldistansen blir hennes første konkurranse i dette VM.

– Må tillate seg å være nede

Samtidig ser den 26 år gamle skiskytteren ut til å ha kommet til en erkjennelse.

Hun har innsett at det kan være riktig å være åpen om det som er vanskelig og tungt, selv om idrettsutøvere ofte blir opplærte til å tenke positivt om utfordringer.

– Jeg har skjønt at man ikke alltid kan være glad og positiv. Man må av og til tillate seg å være skuffet og nede. Man må også tillate seg å ta imot hjelp fra de rundt seg. Det har vært fint å se hvor mange som har vært snille mot meg og støttet meg, sier Solemdal.

Hun tror erfaringene vil gjøre henne sterkere.

– Jeg har lært mye gjennom å ha motgang. Det har vært en ny type sesong for meg, dette. Det kan være det blir godt å ha den med seg i fremtiden, sier hun.

Siste nytt

 • Thelin tråkket over på trening

  Isaac Kiese Thelin måtte avbryte den svenske VM-troppens trening torsdag på grunn av et overtråkk. – Vi vil starte behandlingen med en gang for at det ikke skal bli så farlig, sa pressesjef Staffan Stjerneholm til Aftonbladet, ifølge NTB.

  FBL-WC-2018-MATCH12-SWE-KOR
  Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP
 • LSK Kvinner trakk Vålerenga i cupen

  Serieleder LSK Kvinner får muligheten til å revansjere fjorårets semifinaletap når laget møter Vålerenga i NM-kvartfinalen i august. Arna-Bjørnar møter Røa, serietoer Sandviken møter Trondheims-Ørn, mens tredjeplasserte Klepp møter Kolbotn.

  Video Semifinale kvinner, Røa - LSK
  Foto: Nyhetsspiller
 • Blatter møtte Putin for «småprat»

  Tidligere FIFA-president Sepp Blatter møtte Vladimir Putin i Kreml onsdag. Blatter er i fotball-VM på invitasjon fra Russlands president. – Vi møttes i Kreml for småprat, drinker og litt mat, sier korrupsjonsutestengte Blatter til nyhetsbyrået DPA.

  SOCCER-WORLDCUP/RUSSIA-BLATTER
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Danmark - Australia
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Frankrike - Peru
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia
FIFA Fotball-VM 2018: Argentina - Kroatia