– Har nesten hatt en liten Trine-depresjon

MONCTON (NRK): Trine Rønning har hatt det tøft som skadet på sidelinjen i VM, men nå friskmeldes landslagskapteinen mer eller mindre til åttedelsfinalen.

trine

FRISKMELDES: Landslagskaptein Trine Rønning har god grunn til å smile.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Det går bedre og bedre, og det er godt for hjertet, sier Trine Rønning.

På dagens fotballtrening i Moncton var landslagskapteinen med for første gang på lang tid. Rønning deltok ikke på alt, men dette er den første dagen hun kan trene såpass mye med ball.

Rønning fikk nemlig en skade i låret etter den første gruppespillskampen i VM, og har vært tilskuer siden.

Skal være i «full fart» på lørdag

Lenge var man usikre på om hun kom til å spille mer i hele VM, men nå ser alt lysere ut.

Alt tyder på at hun blir spilleklar til mandagens åttedelsfinale, og der er det selvsagt en fordel å ha med kapteinen.

– Trine har hatt et sårt lår som fysioterapeutene våre har jobbet mye med. Det ser lovende ut nå, og nå skal hun gradvis tilbake. Vi håper å ha henne i full fart på lørdag, slik at hun blir klar til kampen på mandag, sier landslagslege Truls M. Straume-Næsheim.

– Var veldig skeptisk

rønning feires etter scoring mot thailand

SCORET: Rønning scoret det første målet i åpningskampen mot Thailand.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Rønning trikset og terpet pasninger og teknikk på dagens trening – med et stort smil om munnen nesten hele tiden. Hun medgir selv at det står litt i kontrast til hvordan hun har følt seg de siste dagene.

Humøret er naturlig nok ikke helt på topp når man skader seg under et VM.

– Men tid leger alle sår. Jeg er mer offensiv nå enn for bare to dager siden. Da var jeg veldig skeptisk og hadde nesten en liten Trine-depresjon. Men nå er det bedre, sier Rønning.

– Jeg må bare holde det oppe. Og så lenge jentene vinner kamper, så går det veldig fint, legger hun til med et smil.

Hun er optimistisk med tanke på å rekke åttedelsfinalen.

– Jeg håper det. Når skadene hele tiden har kommet tilbake så gruer jeg meg litt til å gjøre ting som er utfordrende, men jeg ser lyst på det nå, sier Rønning.

Siste nytt

 • Reiser ikke til EM og VM

  Norges Cykleforbund kommer ikke til å sende utøvere til kommende EM og VM i terrengsykling, det skriver de på sin hjemmeside.

  Bakgrunnen for beslutningen er det landslagsledelsen ser på som mangelfulle tiltak rundt smittevern. Blant annet har Det internasjonale sykkelforbundet vedtatt at det skal være frivillig med testing for utøvere og støtteapparat.

  – Sikkerheten til våre utøvere og støtteapparat kommer alltid i første rekke, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter.

  WC Terrengsykkel, Val di Sole
  Foto: Norges Cykleforbund
 • Ruud med rankingbyks

  Casper Ruud slår seg solid opp på verdensrangeringen i tennis etter suksessen i Roma. Han har forbedret seg over 100 plasser, og har gått fra nummer 136 til 30 på to år. Dette er hans beste posisjon i karrieren. I Italia tapte nordmannen søndag semifinalen mot verdensener Novak Djokovic med 0-2 (5-7 og 3-6) i sett. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Riccardo Antimiani / AFP
 • City opna med siger

  Manchester City sesongopna med 3-1 over Wolverhampton i Premier League i kveld. City dominerte stort før pause og scora ved Kevin de Bruyne og Phil Foden.

  Etter pause var Wolverhampton stort sett det beste laget, og Raul Jimenez reduserte, men Gabriel Jesus spikra resultatet fem minutt på overtid.

  Kevin de Bruyne
  Foto: Stu Forster / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal