NRK Meny
Normal

– Har ikke rukket å trene slalåm

Men i dag skal Kjetil Jansrud kjøre kombinasjon

Kjetil Jansrud

ENSIDIG: Kjetil Jansrud har stort sett bare trent utfor og super-G denne sesongen.

Foto: Jean-Christophe Bott / Ap

Kjetil Jansrud

SPENT: Kjetil Jansrud var i godt humør etter gårsdagens utfortrening, men lurer på hvordan det vil gå i dagens kombinasjon.

Foto: Jean-Christophe Bott / Ap

– Jeg føler jeg ligger ganske bra an, men jeg har ikke rukket å trene slalåm ennå, sier Kjetil Jansrud til NRK i forkant av dagens kombinasjonskonkurranse.

Se superkombinasjonen direkte klokken 10:25.

Vår egen Kjetil Jansrud, som er én av favorittene, har startnummer 11. Kombinasjonen fortsetter med slalåm klokka 14.

– Vi har vært innom slalåm noen runder her og der, men jeg har ikke fått den kontinuiteten jeg trenger for å være sikker på å gjøre et bra renn, sier han.

– Det blir en spennende dag, men også en usikker dag. Jeg har ingen grunnlag for å vite om jeg vil gjøre det bra eller dårlig.

Best i utfor

I utfor stemmer det imidlertid bra for verdenscup-toeren. I Wengen var han nummer tre på den første treningen, før han etter noen justeringen var aller raskest på den siste.

– Det føles både og. Man har sett det før at en kan være foran på trening, for så å komme langt bak i renn. Men jeg vil heller være raskest enn nummer 20 på trening, kommenterer Kjetil Jansrud med et smil.

Kjetil Jansrud

BEST PÅ TRENING: Kjetil Jansrud hadde beste tid av samtlige på den siste utfortreningen i Wengen.

Foto: Peter Schneider / Ap

– Utforen oppleves ganske bra. Et par steder er ikke som ønsket, men det har vi god kontroll på. Jeg har fortsatt et forbedringspotensiale.

Usikker

Søndag er det spesial-utfor i Wengen. Der føler nordmannen seg mer selvsikker, etter å ha opparbeidet seg en klar ledelse i utforcupen.

– Det er godt å se at formen er rask i utfor, selv om jeg var dårlig i Santa Caterina sist. Jeg har ikke mistet alt på de få ukene, sier han.

– Jeg er rask der jeg er rask, og det meste er bra.

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal