NRK Meny
Normal

– Har ikke rukket å trene slalåm

Men i dag skal Kjetil Jansrud kjøre kombinasjon

Kjetil Jansrud

ENSIDIG: Kjetil Jansrud har stort sett bare trent utfor og super-G denne sesongen.

Foto: Jean-Christophe Bott / Ap

Kjetil Jansrud

SPENT: Kjetil Jansrud var i godt humør etter gårsdagens utfortrening, men lurer på hvordan det vil gå i dagens kombinasjon.

Foto: Jean-Christophe Bott / Ap

– Jeg føler jeg ligger ganske bra an, men jeg har ikke rukket å trene slalåm ennå, sier Kjetil Jansrud til NRK i forkant av dagens kombinasjonskonkurranse.

Se superkombinasjonen direkte klokken 10:25.

Vår egen Kjetil Jansrud, som er én av favorittene, har startnummer 11. Kombinasjonen fortsetter med slalåm klokka 14.

– Vi har vært innom slalåm noen runder her og der, men jeg har ikke fått den kontinuiteten jeg trenger for å være sikker på å gjøre et bra renn, sier han.

– Det blir en spennende dag, men også en usikker dag. Jeg har ingen grunnlag for å vite om jeg vil gjøre det bra eller dårlig.

Best i utfor

I utfor stemmer det imidlertid bra for verdenscup-toeren. I Wengen var han nummer tre på den første treningen, før han etter noen justeringen var aller raskest på den siste.

– Det føles både og. Man har sett det før at en kan være foran på trening, for så å komme langt bak i renn. Men jeg vil heller være raskest enn nummer 20 på trening, kommenterer Kjetil Jansrud med et smil.

Kjetil Jansrud

BEST PÅ TRENING: Kjetil Jansrud hadde beste tid av samtlige på den siste utfortreningen i Wengen.

Foto: Peter Schneider / Ap

– Utforen oppleves ganske bra. Et par steder er ikke som ønsket, men det har vi god kontroll på. Jeg har fortsatt et forbedringspotensiale.

Usikker

Søndag er det spesial-utfor i Wengen. Der føler nordmannen seg mer selvsikker, etter å ha opparbeidet seg en klar ledelse i utforcupen.

– Det er godt å se at formen er rask i utfor, selv om jeg var dårlig i Santa Caterina sist. Jeg har ikke mistet alt på de få ukene, sier han.

– Jeg er rask der jeg er rask, og det meste er bra.

Siste nytt

 • Gulldén blir best betalt

  Svenske Isabelle Gulldén blir verdens best betalt kvinnelige håndballspiller når hun flytter til franske Brest. Hun får snaut 3 millioner i lønn per sesong. Det er Aftonbladet som erfarer beløpet.

  Isabelle Gulldén
  Foto: Jonas Ekströmer/tt/tt / NTB scanpix
 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag