NRK Meny
Normal

Endelig får Bjørndalen superteamet han har ønsket seg

Ole Einar Bjørndalen mener det norske skiskytterlandslaget har lidd under for dårlige ski i flere sesonger, og har endelig fått med de smørerne han har ønsket seg.

Bjørndalen

GLAD FOR ENDRING: Ole Einar Bjørndalen er fornøyd med endringene i smørerteamet.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Torsdag ble Tom Idar Haugen presentert som skiskytternes nye smøresjef, etter at Morten Hegle Svendsen sa opp jobben tidligere i vår.

– Vi ser fram til å få et bra team igjen til vinteren, sier Ole Einar Bjørndalen om ansettelsen.

Ivar Michael Ulekleiv

FORNØYD: Ivar Michael Ulekleiv er glad for at han skal smøre ski for Norge igjen.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Hvor viktig er smørerne egentlig?

– Smørerne er helt avgjørende. Vi har ingen sjanse om vi henger etter der, og det har vi gjort i noen år. Det har ledelsen virkelig tatt tak i, og det setter jeg veldig stor pris på. Vi er på rett vei, sier han til NRK.

Får det som han vil

Bjørndalen vil ikke legge skylden på smørerne som har vært i teamet, og mener det er et felles ansvar å sørge for at skiene er gode nok. Gjennom flere år er det på det rene at Bjørndalen har ønsket seg endringer, og nå har han endelig blitt hørt.

Ikke barer Tom Idar Haugen tilbake. Overfor NRK røper Bjørndalens tidligere gullsmører, Ivar Michael Ulekleiv, at han også blir med i det nye teamet. Han gleder seg til å arbeide med Bjørndalen igjen, etter å ha avsluttet arbeidet for Darja Domratsjeva på grunn av helserisikoen.

– Vi har jobbet i sammen i mange år vi, så det blir artig det. Jeg tror det er en veldig bra gjeng. Det er ikke alle som er på plass såvidt jeg vet, men det høres ut som vi kan få et slagkraftig smøreteam, sier Ulekleiv.

Bjørndalens hjelper fra i vinter, Svein Ivar Moen, blir også med videre.

Kravstore løpere

Den nye smøresjefen forteller at han gleder seg til å ta fatt på oppgaven, som får sitt høydepunkt med VM på hjemmebane i Holmenkollen.

– Jeg tenker at vi skal få ballen til å rulle far dag en, og så får VM komme når det kommer, og da må vi prøve å toppe det hele, sier Tom Idar Haugen smilende.

Haugen har jobbet for skiskytterne tidligere også, og er klar over at det er en kravstor gjeng han nå skal ta over ansvaret for.

– Det er det. De vet å si fra når skiene er dårlige, men de er også flinke til å si ifra når de er bra, sier han.

Morten Djupvik tok over som sportslig leder for landslagene før sesongen, og han er godt fornøyd med hvordan smøreteamet tar form.

– Jeg mener at selv om det gjenstår noen små detaljer, så er vi i ferd med å mønstre et meget sterkt smørelag. Det er mye erfaring og mye kompetanse, så jeg er helt sikkert på at de kommer til å levere varene, sier han.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel