NRK Meny
Normal

– Har fått selvtilliten tilbake

Etter en oppløftende 6. plass i Oberstdorf vil Anders Fannemel slå enda sterkere tilbake og vinne hele hoppuka.

Anders Fannemel

Anders Fannemel har fått tilbake selvtilliten og tror på suksess videre i hoppuka.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Anders Fannemel

Anders Fannemel ble nummer seks i åpningsrennet.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Spesielt etter gårsdagen har selvtilliten blitt bedre. Jeg stoler mer på hoppingen min nå enn etter Engelberg (21. og 8. plass), hvor jeg fikk et slag i trynet, sier Anders Fannemel til NRK.no.

I hoppukas første renn endte den norske hoppkometen på 6. plass, 21,2 poeng bak vinneren Stefan Kraft. Samtidig mistet han ledelsen i verdenscupen til østerrikeren Michael Hayböck, som ble nummer to i Oberstdorf, 6,9 poeng bak landsmannen Kraft.

Vil ta igjen

Forspranget vil den optimistiske horndølen ta igjen raskt - kanskje allerede i det andre rennet Garmisch Partenkirchen 1. nyttårsdag.

– Jeg har konkurrert masse mot disse Kraft og Hayböck helt fra junioralderen av, og har aldri hatt inntrykk av at de er de sterkeste, sier han engasjert.

– Jeg trives dessuten i Garmisch, hvor bakken er enklere og hvor jeg har en bedre rytme. Jeg er vant med det flate, fine tilløpet her, forklarer Fannemel.

Konkurrentene med en god start

Anders Fannemel
Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Hva tror du om hoppuka sammenlagt?

– Jeg har tatt igjen et slikt forsprang på Kraft før. Han ble nummer 40 i kvalifiseringen til Oberstdorf, men han hevet seg veldig til konkurransen denne gangen.

– Kraft og Hayböck har fått en god start. De kan slippe seg mer løs og hoppe på ski, mens vi andre må angripe mer enn nødvendig. Men jeg er fortsatt nærme nok til at det kan snu.

Hopplandslaget

Anders Fannemel sammen med resten av hopplandslaget i Garmisch Partenkirchen.

Foto: Anders Engeland

– Jeg blir vanskelig å slå

Anders Fannemel er nå eneste nordmann med en reel sjanse til å vinne hoppuka. Selv mener han formen er på vei tilbake sammen med selvtilliten.

– Jeg tror jeg greier å slippe meg mer løs og få enda mer trykk i hoppinga mi i de siste hoppuke-rennene. Da kan det bli vanskelig å slå meg, sier han engasjert.

– Helt umulig, mener du?

– Ja, forhåpentligvis.

Siste nytt

 • Kaptein-Kane header inn 2-1

 • Ber egne fans droppe homohets

  Det mexicanske fotballforbundet ber sine egne fans om å slutte med homofobiske tilrop under VM. Rop som «puto» ble hørt under Mexicos 1-0-seier over Tyskland. Tilropet er et homohetsende uttrykk og er myntet på motstandernes spillere, melder NTB.

  SOCCER-WORLDCUP-GER-MEX/
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Massiv mygginvasjon i VM

  De engelske stjernene sliter voldsomt med både Tunisia og den russiske myggen i Volgograd i kveld.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
Best i verden: Tidenes fotball-VM