Hopp til innhold

– Har fått selvtilliten tilbake

Etter en oppløftende 6. plass i Oberstdorf vil Anders Fannemel slå enda sterkere tilbake og vinne hele hoppuka.

Anders Fannemel

Anders Fannemel har fått tilbake selvtilliten og tror på suksess videre i hoppuka.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Anders Fannemel

Anders Fannemel ble nummer seks i åpningsrennet.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Spesielt etter gårsdagen har selvtilliten blitt bedre. Jeg stoler mer på hoppingen min nå enn etter Engelberg (21. og 8. plass), hvor jeg fikk et slag i trynet, sier Anders Fannemel til NRK.no.

I hoppukas første renn endte den norske hoppkometen på 6. plass, 21,2 poeng bak vinneren Stefan Kraft. Samtidig mistet han ledelsen i verdenscupen til østerrikeren Michael Hayböck, som ble nummer to i Oberstdorf, 6,9 poeng bak landsmannen Kraft.

Vil ta igjen

Forspranget vil den optimistiske horndølen ta igjen raskt - kanskje allerede i det andre rennet Garmisch Partenkirchen 1. nyttårsdag.

– Jeg har konkurrert masse mot disse Kraft og Hayböck helt fra junioralderen av, og har aldri hatt inntrykk av at de er de sterkeste, sier han engasjert.

– Jeg trives dessuten i Garmisch, hvor bakken er enklere og hvor jeg har en bedre rytme. Jeg er vant med det flate, fine tilløpet her, forklarer Fannemel.

Konkurrentene med en god start

Anders Fannemel
Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Hva tror du om hoppuka sammenlagt?

– Jeg har tatt igjen et slikt forsprang på Kraft før. Han ble nummer 40 i kvalifiseringen til Oberstdorf, men han hevet seg veldig til konkurransen denne gangen.

– Kraft og Hayböck har fått en god start. De kan slippe seg mer løs og hoppe på ski, mens vi andre må angripe mer enn nødvendig. Men jeg er fortsatt nærme nok til at det kan snu.

Hopplandslaget

Anders Fannemel sammen med resten av hopplandslaget i Garmisch Partenkirchen.

Foto: Anders Engeland

– Jeg blir vanskelig å slå

Anders Fannemel er nå eneste nordmann med en reel sjanse til å vinne hoppuka. Selv mener han formen er på vei tilbake sammen med selvtilliten.

– Jeg tror jeg greier å slippe meg mer løs og få enda mer trykk i hoppinga mi i de siste hoppuke-rennene. Da kan det bli vanskelig å slå meg, sier han engasjert.

– Helt umulig, mener du?

– Ja, forhåpentligvis.

Siste nytt

 • NM i super-G er avlyst

  Krevende snøforhold gjorde at juryen i NM i alpint så seg tvunget til å avlyse fredagens super-G-renn i Trysil.

  Dermed ble NM-rennene avlyst for tredje dag på rad. Det var heller ikke mulig å gjennomføre utforrennene verken onsdag eller torsdag.

  Begge kjønn skulle ha kjørt renn, men slik blir det ikke.

  Onsdag var det i hovedsak tåken som ødela. Både torsdag og fredag var det mildvær kombinert med nysnø som gjorde at rennene ikke kunne arrangeres.

  Etter planen går lørdagens storslalåm og søndagens slalåm som planlagt. Det er meldt minusgrader til helgen, noe som øker sjansene for at rennene går som planlagt. Begge rennene skal sendes på NRK.

  FIS World Cup utfor kvinner
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Messi scoret sitt mål nummer 800

  Lionel Messi og resten av det argentinske landslaget var for første gang tilbake i hjemlandet for å spille fotballkamp igjen etter VM-triumfen i fjor.

  Panama var motstander, og det ble en historisk aften for Messi. Etter 78 minutter skjøt han et frispark så nære krysset som mulig, men ballen traff metallet. På returen dukket Tiago Almada opp og satte inn 1-0.

  Kun to minutter senere lyktes det skikkelig for Messi. Igjen var det på frispark, men denne gangen gikk den i en vakker bue over muren og inn i nettet.

  Det var Messis mål nummer 800 i karrieren.

  Det argentinske laget ble hyllet med fyrverkeri og allsang på tribunen før kampen, og spillerne stod ute på matta med tårer i øynene.

  APTOPIX Argentina Panama Soccer
  Foto: Gustavo Garello / AP
 • Zuccarello og Wild tapte mot Flyers

  Minnesota Wild og Mats Zuccarello tapte 5-4 for Philadelphia Flyers på bortebane. Kampen endte med shootout.

  Resultatet etter full tid var 4-4, og på overtid ble det ingen mål. I den avgjørende straffekonkurransen trakk Flyers det lengste strået.

  Zuccarello fikk hele 21.55 minutter på isen, og noterte seg for en assist og tre skudd på mål under kampen.

  (©NTB)

  Wild Flyers Hockey
  Foto: Matt Slocum / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste