NRK Meny
Normal

– Det er helt sykt. Jeg vet ikke hvordan jeg får det til

Henrik Christiansen senket norgesrekorden med fire nye sekunder og svømte inn til femteplass i VM-finalen på 800 meter fri onsdag.

Finale i VM 800 meter

I MEDALJEKAMPEN: Se Henrik Christiansen sette nok en fantastisk norsk rekord.

– Det var helt utrolig. Jeg hadde ikke trodd det skulle gå så fort i det hele tatt, sier en smørblid Henrik Christiansen kun minutter etter å ha kommet ut av VM-bassenget.

Henrik Christiansen imponerte stort tirsdag, og knuste sin egen norgesrekord med over 7 sekunder i forsøket på 800 meter fri. Det gjorde at 18-åringen kvalifiserte seg til en VM-finale for første gang, med tretten hundredelers margin.

Da han snakket med NRK etter rekorden lovet han å gå for ny rekord i finalen, og 18-åringen skuffet ikke.

Allerede fra start av svømte han raskere enn gårsdagens rekord, og han slo til slutt inn på 7.45,66, over fire sekunder bedre enn gårsdagen.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er helt sykt. Jeg vet ikke hvordan jeg får det til, sier han.

Christiansen senket norgesrekorden med 11 sekunder på to dager og med finaleprestasjonen var Christiansen bare halvannet sekund bak Mach Horton som tok bronse. Sun Yang tok gullet, mens italienste Gregorio Paltrinieri ble sølvvinner

Langt over forventningene

– Jeg har aldri vært mer imponert over Henrik enn jeg er nå. Jeg hadde håpet at han skulle sette ny pers med et halv sekund, men han kjemper om medalje. Han åpnet kjapt, men han holder distansen inn, sier NRK-ekspert Aleksander Hetland.

– Det er utrolig bra, utrolig imponerende og langt over mine forventninger, sier Hetland.

Nå er han ikke lenger bare et talent sier Hetland, og han tror de som tok medalje i dagens finale ser seg småbekymret over skulderen.

– Han er ikke bare en jypling, han er og ypper seg med de store gutta. Det er mye lettere for ham å perse med fire sek enn det er for mange av de andre der som har vært på samme nivå lenge.

Har igjen sin beste øvelse

Hetland minner også om at Christiansen har igjen 1500 meteren.

– Det er hans beste øvelse, så jeg har ganske store forventninger. Om det ikke bli finale blir jeg personlig skuffet, sier han, og uten at han vil heve forventningene, så nevner han at en tilsvarende forbedring av rekorden på 1500 meter kan føre ham rett i medaljekampen.

– Går han ti sek ned fra persen på 1500 meter, så er det der medaljen ligger, sier Hetland.

Han svømte inn til ny norsk rekord på 800 meter i VM

Se hva Christiansen sa minutter etter rekordløpet.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset