NRK Meny
Normal

– Har aldri hatt det så vondt før

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Heidi Weng takker sin egen jernvilje for at hun i det hele tatt kom seg til mål i Kollen-tremila.

Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Heidi Weng var totalt utmattet etter Kollen-tremila. Her får hun en trøstende klapp på skulderen av lagvenninne Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Foto: NTB Scanpix

Hun var en pallkandidat. Det endte med fjerdeplass for Heidi Weng, bak Therese Johaug, Justyna Kowalczyk og Julia Tsjepaleva.

Likevel er 21-åringen fra Ytre Enebakk godt fornøyd. For aldri før har hun måttet pine seg selv mer for å fullføre et skirenn.

Johaug og Weng

Heidi Weng, her i andreposisjon, forsøkte å følge Therese Johaug i starten. Det fikk hun svi for senere i løpet.

Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN / Afp

– Jeg følte ikke beina mine. Jeg har aldri før hatt det så vondt med meg sjøl. I dag handlet det kun om vilje, og jeg er egentlig fornøyd med å bli nummer fire. At viljen skulle være så sterk, hadde jeg nesten ikke trodd, erkjenner Weng.

Les også: Johaug: – Jeg hatet skøyting

Angrer på Johaug-tempo

Hun prøvde å henge på Therese Johaugs vanvittige åpningsfart, men det holdt bare i fem kilometer.

– Jeg angrer på at jeg ble med til Therese. Jeg skulle bare lagt meg bak og slappet av, for det var ikke noen lett dag for meg. Det var syre fra start til mål. Men hodet var så på plass i dag, jeg skulle ikke gi meg, sier Weng – som innrømmer at fornuften prøvde å få henne til å gi opp.

– Jeg visste ikke om jeg kom til mål. Det var sånn jeg tenkte, bekrefter hun.

Motivasjonen for å gå helt i kjelleren, er målet om å bli blant de fem beste i verdenscupen sammenlagt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Heidi Weng

Heidi Weng (rød ring) ble liggende utslått i målområdet. Justyna Kowalczyk (2.-plass) og Masako Ishida (5.-plass) er også i bildet.

Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN / Afp

Spår ny opptur

Etter Kollen-tremila ligger hun på femteplass i totalcupen. Med 350 poeng igjen å kjempe om i minitouren, har Weng fortsatt mulighet til å ta igjen både Kristin Størmer Steira og Kikkan Randall foran seg på lista.

Men hun kan også bli tatt igjen bakfra av Anne Kyllönen og kanskje mer sannsynlig: Marit Bjørgen.

I fjor ble Weng nummer to i den fire etapper lange verdenscupfinalen, og ut fra prestasjonene til nå i vinter, bør hun ha alle muligheter til å gjøre det like bra også i år.

– Mandag og tirsdag blir bare hvile. I dag var det tungt, og det er nesten så jeg er svimmel. Men det går opp og ned. I dag gikk det litt ned, så da går det litt opp igjen i Falun, spår Heidi Weng.

Siste nytt

 • Carlsen-remis mot Karjakin

  Med sorte brikker spilte Magnus Carlsen remis mot Sergej Karjakin i Shamkir Chess i Aserbajdsjan onsdag. Partiet endte uavgjort etter 30 trekk.

  Nordmannen står med fem remis og én seier etter seks runder.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Ruud gikk videre i Italia

  Casper Ruud slo canadiske Felix Auger-Aliassime og spilte seg videre til 3. runde av Challenger-turneringen i tennis i italienske Francavilla al Mare. Ruud vant onsdagens oppgjør 7-5, 6–0.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Fortsatt kritisk for supporter

  Liverpool-supporteren som ble slått ned i supporterbråket før tirsdagens semifinale i mesterligaen mot Roma er fortsatt kritisk skadd. Den 53 år gamle mannen kjemper for sitt liv, skriver AFP.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid