NRK Meny
Normal

– Har aldri hatt det så tungt

DEBRECEN (NRK):Danmarks EM-håp ble slukket av Spania onsdag. Spanjolene er klare for semifinale etter 29-22-seier i Norges gruppe.

Tungt tap

Keeper Sandra Toft og Maria Fisker depper etter tapet mot Spania.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Hvis du har din største drøm innen rekkevidde, og så skjer det ikke allikevel. Så tungt er det, forteller den danske keeperen Sandra Toft til NRK etter kampslutt.

Danmark har ikke vunnet et internasjonalt mesterskap siden 2004 (OL). Det så en stund positivt ut i dette EM, men det holdt ikke inn.

Tap for Norge og nå Spania ble utslagsgivende.

– Jeg tror jeg aldri har hatt det så tungt, sier Toft.

– Overraskende dårlige

Fot mot Spania kom verken forsvaret eller keeperne opp på godt nok nivå.

– Jeg er ikke overrasket over at vi taper. Det er en femti-femti-kamp i dag, men jeg er overrasket over hvor dårlig vi spiller, sier Toft.

– Vi traff ikke på noe i forsvar og hadde store problemer i mann-mot-mann-situasjoner. Vi vet hvor vanskelig det er å spille mot Spania, og når vi ikke spiller bedre i forsvar så løper de bortimot forbi oss, sa Danmarks trener Jan Pytlick.

Spania får tøff semifinale

Danmark er VM-vert neste år. Fordelen av hjemmebane kan hjelpe dem langt. Onsdag var det en utslått gjeng som gikk til intervjuer.

Toft sier at Norge nå er hennes favoritt til å vinne EM.

Spania møter tittelforsvarer Montenegro i semifinalen, etter at de slo Sverige onsdag.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street
X Games: Rullebrett, street