– Håper på Edvald-seier

Syklistenes rankingsystem gjør at Alexander Kristoff ønsker seg Boasson Hagen til topps i Tour of Norway.

CYCLING-BEL-TOUR-DE-FLANDRES

KLAR: Alexander Kristoff har trent godt siden klassikersesongen, og gleder seg til å kjøre ritt igjen.

Foto: KURT DESPLENTER / Afp

Nasjonsrankingen betyr nemlig mye for antall syklister Norge får ha med i høstens VM. Jo flere poeng, jo større er sjansen for å få med flere ryttere, og det er bakgrunnen for denne uttalelsen fra Alexsander Kristoff.

– Jeg håper heller på Edvald enn Lars Petter i alle fall, for da får ikke Norge noen poeng! Så det hadde vært bra for Norge om Edvald vant her og i Tour des Fjords.

Edvald Boasson Hagen

SEIERSHÅP: Edvald Boasson Hagen er tilbake på sykkelsetet og er Kristoffs favoritt til seier.

Foto: Hans Henrik Løken / NRK

Årsaken er følgende. Siden Lars Petter Nordhaug sykler for Sky, et lag som konkurrerer på verdenstour-nivå, får ikke Nordhaug rankingpoeng for en eventuell seier i Tour of Norway. Rittet starter onsdag med en etappe fra Årnes til Sarpsborg, og avsluttes søndag på Eggemoen utenfor Hønefoss.

Håper mest på seg selv

Annerledes er det for Edvald Boasson Hagen og hans lag MTN-Qhubeka.

– Edvald kjører i andredvisjon, og derfor får han poeng for Tour of Norway, forklarer Kristoff, og legger til at i Tour de France er rollene byttet om.

Der vil ikke en eventuell etappeseier til Boasson Hagen gi ham noen poeng.

Aller mest håper Kristoff uansett på seg selv, men er redd for at motbakkene kan bli for tøffe.

– Jeg tror det blir tøft for meg, i alle fall opp mot Geilo, så det spørs vel om jeg har sjans til å vinne sammendraget her i Tour of Norway. Men jeg skal prøve på etappeseire, så får vi se hvordan det går til slutt, sier han.

Satser på snøværet

Værrapportene før rittet er nedslående, og det er snakk om muligheten for stengte veier. Det tar Kristoff med godt humør.

– Det nesten så jeg håper på det, så kan jeg kanskje ha sjansen til å vinne sammenlagt, sier han med glimt i øyet.

– Du håper på snø og mer kaldt vær?

Da kan man jo ikke sykle, så da må det bli fridag eller noe, så det kan hende det lønner seg for meg, smiler han.

Siste nytt

 • Hestesporten slepp avgift

  Norsk Rikstoto får fritak for å betale totalisatoravgift til staten for heile året 2020. Totalt kan dette utgjere rundt 80 millionar kroner. Ifølge Norsk Rikstoto berører hestenæringa 16.000 arbeidsplasser. Desse står i fare for å bli borte om koronapandemien vedvarer.

  – Dette var svært viktig for Norsk Rikstoto og hestesporten, sier administrerande direktør i Norsk Rikstoto, Camilla Garmann i ei eigen pressemelding.

  Lannem Silje i banen på Biri travbane
  Foto: Lars Bilit Hagen / NRK
 • Åtvaring etter Haaland-kopi

  Paris Saint-Germain har fått ei åtvaring av UEFA etter upassande oppførsel mot Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland i meisterligakampen 9. mars, melder bold.dk.

  Etter 2-0-sigeren, og 3-2 samanlagt, kopierte fleire PSG-spelarar Haalands meditasjons-stilling. Haaland scora begge Dortmunds mål i første kamp.

  UEFA meinte det var kritikkverdig av PSG, men meinte det var nok med åtvaring, ikkje bot.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Får svar fra helsedirektøren onsdag

  Idrettspresident Berit Kjøll har bedt om en straksavklaring fra helsedirektøren om stenging av forskjellige anlegg og aktiviteter. Onsdag får hun svar.

  – Vi gjør en vurdering av dette akkurat nå. Vi har vært i dialog med Berit Kjøll i dag, og så vil vi i løpet av morgendagen komme med en anbefaling når det gjelder idrett, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på spørsmål fra NRK under tirsdagens pressekonferanse.

  41pK-zrGQoU
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud

Sendeplan

Kl. Program Kanal