NRK Meny
Normal

– Håper de ser på oss som fjellaper

Espen Lie Hansen håper Kroatia undervurderer Norge når lagene møtes i en smekkfull hall i Stavanger i kveld.

Denmark Handball Golden League Denmark Handball Golden League

Bakspiller Espen Lie Hansen har vært en av Norges mest sentrale spillere de siste årene. Nå er han og de andre spillerne på god vei til å kvalifisere seg til EM.

Foto: Claus Bonnerup / Ap

– Jeg håper Kroatia undervurderer oss.

Det sier storskytter Espen Lie Hansen som nylig skrev under for østerriske Bregenz.

Det er lenge siden Norge har slått en stormakt i en tellende kamp. Den trenden må snus – og første sjanse kommer allerede i kveld.

– Ikke stå med lua i hånden

Norge har kun slått Kroatia én gang siden 2005. Det var en treningskamp. Nå er det alvor og EM-kvalik. Med seier mot Kroatia kan håndballherrene langt på vei pakke kofferten for EM i Polen i 2016.

– På papiret er Kroatia et bedre lag, men jeg håper de kommer hit og ser på oss som fjellaper. Vi skal være på dersom de slipper seg litt ned, sier Lie med et smil.

Landslagssjef Christian Berge er også spent på å se hvordan hans unge mannskap vil håndtere en antatt bedre motstander. Han sier laget skal ha respekt for motstanderen.

– Men vi skal ikke stå med lua i hånda og se på. Det skal vi ikke, sier han.

– Det er på tide vi tar en stor skalp, og at vi får vist fram den entusiasmen og utstrålingen som finnes i dette laget, legger han til.

Etter klare seire over Nederland og Tyrkia skal det mye til for at Norge ikke kommer til EM, selv om det skulle bli tap mot Kroatia over to kamper.

De norske håndballherrene møter Kroatia i morgen. Laget har blitt kjent som et nesten landslag som ikke har maktet å slå de store nasjonene. Landslagssjef Christian Berge er lei av nedturene og tror oppturen er like om hjørnet.

SE VIDEOREPORTASJE: Landslagstrener Christian Berge mener "Nye-Norge" er klar for å ta nye steg.

– På rett vei

For landslagsgutta handler det også om å ta nye steg. Å være et lag å regne med i mesterskap. Ikke bare et lag som er med for å lære, eller et «nesten-lag», som de ofte er blitt kalt.

– Det er mer stabilitet nå enn da jeg kom inn som landslagssjef. Vi er på rett vei, men det krever repitisjon over lang tid for å nå toppen, sier Berge.

Håndballgutta er i alle fall optimistiske før møtet med Kroatia.

– Det blir 30-28-seier til oss. Det handler om å tørre å satse, sier Lie Hansen og smiler.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal