– Han var en som brydde seg om alle rundt seg

Den tidligere landslagsspilleren og håndballtreneren Karl Erik Bøhn døde litt før klokken halv fire natt til søndag. Håndballpresident Karl-Arne Johannessen forteller om Bøhns modige og åpne holdning til sykdommen.

Karl Erik Bøhn

- Det Bøhn gjorde for hele det norske samfunnet med sin åpenhet og sine kloke tanker ved livets slutt tror jeg har satt spor hos veldig, veldig mange, også langt utenfor håndball, sier håndballpresidenten.

Foto: Privat

– Han var en som brydde seg om alle rundt seg og han var veldig opptatt av familien sin, forteller håndballpresident Karl-Arne Johannessen på telefon til nrk.no.

– Det han gjorde for hele det norske samfunnet med sin åpenhet og sine kloke tanker ved livets slutt tror jeg har satt spor hos veldig, veldig mange, også langt utenfor håndballen, fortsetter en preget Johannessen.

karl-arne johannessen

Håndballpresident Karl-Arne Johannessen minnes Bøhn som en stor idrettsutøver, en klok håndballtrener og et godt menneske.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– Det som har satt sterkest spor den siste tiden er hans åpenhet og hans modige holdning til sykdommen og livets slutt. Det rørte meg veldig, veldig sterkt i julen da jeg leste om hans utspill rundt dette. Det står det stor respekt av.

– I håndballfamilien har han satt store spor og vil bli husket, avslutter håndballpresidenten.

Mange varme ord

Karl Erik Bøhns skrev et siste bidrag til nettstedet kreftkamp.no 5. januar. Der skrev han om sykdommen, støtten og råd til det han kalt livets skole, det kan du lese her.

– Han vil bli husket for sin helt spesielle omtanke for andre mennesker. Selv under sykdomsforløpet, der han var døden nær, var han optimistisk, og beholdt det gode humøret. Karl Erik satt alltid alle de han var glad i foran seg selv, skriver Andreas Smeby og Karl Eriks venner i pressemelding.

De varme ordene om håndballpersonligheten har blitt mange i løpet av morgentimene søndag. Det er tydelig at Bøhn var en godt likt person både innad i miljøet og blant alle de han møtte på sin vei.

– En fantastisk person! Varme tanker sendes til de nærmeste - Hvil i fred, Karl Erik Bøhn!

Dette skriver den ungarske håndballspilleren Anita Görbicz på Twitter. Hun spilte under Bøhn både på klubblaget Györ og på det ungarske landslaget.

– Takk, Karl Erik

– Takk til Karl Erik Bøhn for alt han har betydd for kreftsaken. Kampen fortsetter! skriver Bengt Eidem på Twitter, som selv har vært kreftsyk.

– Hvil i fred, Karl Erik Bøhn. Du har betydd mye for mange og satt varme og rause fotavtrykk. Mine tanker går til de som stod deg aller nærmest, sier Randi Gustad på Twitter.

Den svenske kvinnelandslagssjefen i håndball Per Johansson skriver om en spesiell episode med Karl Erik Bøhn på sin Twitter-side:

– Vila i frid Karl Erik Bøhn Glömmer aldrig vårt snack i Lillehammer 2010 då du berömde mig och vårt svenska damlandslaget. Livet är orättvist.

Siste nytt

 • Drammen møter Kiel

  Drammen fekk den kanskje verst mogelege motstandar i neste runden av kvalifisering til mennenes EHF-cup: Tyske THW Kiel. Kiel er eitt av dei beste laga i verda, med mellom anna Harald Reinkind i troppen. Kampane går 17.-18. november, returkampane 24.-25. november. Drammen spelar borte først.

  THW Kiel
  Foto: Fadi Al-Assaad / Reuters
 • Zlatan kan bli trippel prisvinner

  Zlatan Ibrahimovic er nominert i tre forskjellige kategorier under MLS Awards. Han kan blant annet bli kåret til årets mest verdifulle spiller. Han er også nominert i kategoriene Årets nykommer og Årets comeback i den amerikanske proffligaen.

  MLS Red Bulls Galaxy Soccer
  Foto: Chris Carlson / AP
 • Bolt tilbys kontrakt på Malta

  Usain Bolt skal være tilbudt en toårskontrakt av den maltesiske fotballklubben Valletta FC. Kontrakten inkluderer spill i klubbens kommende cupfinale, og ifølge klubbdirektør Ghasston Slimen handler tilbudet «om å skrive historie».

  Australia Soccer Bolt
  Foto: Rick Rycroft / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Nasjonsligaen: Norge - Bulgaria