– Han skremmer motstanderen på en helt ny måte

Rafael Nadal storspiller i US Open. NRKs tennisekspert tror ingen kan stoppe spanjolen.

Nadal

Rafael Nadal er storfavoritt i US Open. NRKs tennisekspert Jan Frode Andersen mener statistikken tyder på at spanjolen blir årets US Open-vinner.

Foto: GARY HERSHORN / Reuters

US Open Tennis Rafael Nadal

NRKs ekspert mener serven til Nadal er bedre enn tidligere.

Foto: Mike Groll / Ap
Jan Frode Andersen.

NRKs tennisekspert Jan Frode Andersen mener Nadal er den store favoritten i US Open.

Foto: SVEN NACKSTRAND / AFP

– Nadal slår ballen på en måte han ikke har gjort før. Han slår mer ned langs linjene enn tidligere. Det er mer «risky», men det funker for ham. Dette er helt nytt fra Nadals side. Ingen vet hvordan de skal stoppe ham, sier NRKs tennisekspert Jan Frode Andersen.

Rafael Nadal har virket ustoppelig på hardcourt denne sesongen. Han har vunnet 19 kamper på rad på det harde underlaget i 2013.

Riktige avgjørelser

27-åringen seiler opp som den store favoritten i turneringen - sammen med Novak Djokovic og regjerende mester Andy Murray.

– Jeg vinner fordi jeg spiller bra fra baseline, og fordi jeg gjør de rette beslutningene i de riktige øyeblikkene, sier Nadal til ATPs hjemmeside.

– Når jeg spiller bra, kan jeg spille aggressivt. Når jeg spiller dårlig mister du «feelingen» og kan ikke spille like aggressivt, sier Nadal.

Fra gruskonge til konge

Tennisekspert Andersen mener nøkkelen til suksess på hardt underlag er en forbedret serv.

– Den er bare Novak Djokovic som er god nok til å slå Nadal akkurat nå. Derfor mener jeg Nadal er den store favoritten til å vinne US Open, sier Andersen.

– Spesielt to ting gjør Nadal suveren. Serven hans er blitt 15 prosent bedre og forehanden hans er blitt 10-15 prosent bedre. Det gjør ham mer komplett og betyr at han nå er blant verdens aller beste på aller underlag og ikke bare på grusen, sier Andersen.

Rafael Nadal har vunnet grusturneringen French Open hele sju ganger. US Open har han bare vunnet én gang - i 2010.

– Statistikken til Nadal i det siste er helt enorm - og han storspiller uansett motstand. Alt han gjør er perfeksjonisme og motstanderne er rådville. Han skremmer motstanderne på en helt ny måte, sier Andersen.

Fornøyd spanjol

Nadal er nummer to på verdensrankingen, bare slått av Djokovic. På spørsmål om hvor lenge han ønsker å spille tennis, svarer spanjolen diplomatisk.

– Jeg er motivert for å spille i lang tid. Jeg vet ikke om det blir tre, fire, fem eller seks år. Jeg tar dag for dag. Det viktigste er å være glad. Det er jeg nå, sier Nadal.

Natt til tirsdag vant Nadal i 4. runde mot tyske Philipp Kohlschreiber.

– Det var veldig, veldig tøffe forhold, sier Nadal etter kampen.

– Jeg er heldig og glad for å være videre. Jeg måtte kjempe hardt, sier Nadal.

Siste nytt

 • Norge nærmer seg semifinale

  Norges curlingherrer slo Russland 7-5 onsdag, og etter åtte av ni runder kjemper Steffen Walstads lag mot Tyskland om den siste semifinalebilletten. Norge spiller avgjørende kamp mot Sveits om semifinale i EM torsdag.

  Walstad
  Foto: John Locher / AP
 • Bendtner dropper anken

  Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner har bestemt seg for å droppe anken av sin voldsdom, skriver NTB. Også påtalemyndigheten har bestemt seg for å frafalle sin anke i saken. Dansken må dermed sone i fengsel i 50 dager. Det er ikke klart når han må sone.

  Eliteserien fotball 2018 Start - Rosenborg
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Tjalve og Tyrving vann lagserien

  Tjalve blei best i mennenes lagserie i friidrett for femte år på rad. I kvinneklassen gjekk Tyrving til topps. Dei to klubbane kniva om topplassen i begge klassene, melder Norges Friidrettsforbund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana