NRK Meny
Normal

Landslagssjefen: – Henrik må holde hodet kaldt

Håvard Tjørhom mener Henrik Kristoffersen må lære at ting butter imot innimellom.

Henrik Kristoffersen

Henrik Kristoffersen må holde hodet kaldt, mener Håvard Tjørhom. Her er han sammen med kanadiske Marie-Pier Prefontaine før sesongstarten i Sölden.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Henrik Kristoffersen var en veldig skuffet mann etter å ha kjørt ut i helgas slalåmrenn i Åre. Dessverre var det ikke den første feilen han gjorde denne sesongen, og 20-åringen var svært tøff med seg selv.

– Nå har jeg driti meg ut i fire av de fem første rennene i år. Et eller annet er galt, men jeg greier ikke å sette fingeren på hva, sa Kristoffersen til NRK i Åre.

Håvard Tjørhom

Alpintrener Håvard Tjørhom.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Landslagssjef Håvard Tjørhom maner imidlertid unggutten til tålmodighet.

– Det har bare gått oppover så langt i karrieren hans, og nå har det buttet litt imot i det siste. Det er en del av gamet, og noe en må lære, mener Tjørhom.

– Vil butte imot

Kristoffersen selv har flere ganger gjentatt at noe er galt, men Tjørhom er ikke like bekymret.

– Det er forskjellige ting som gjør at han kjører ut hver gang, påpeker han.

– Han kommer til å ha en lang karriere, og ting kommer til å butte imot noen ganger, men han må holde hodet kaldt. Vi vet at farten er der både i storslalåm og slålåm og at han kjører ut er sånt som skjer, sier landlagssjefen.

Sinnsykt skuffet

Nå har Kristoffersen og de andre reist til Norge og skal finne roen i hjemlige omgivelser før de reiser ned i Europa og forbereder seg til rennene i Alta Badia (storslalåm) og Madonna di Campiglio (slalåm) søndag og mandag.

Da med en revansjelysten Henrik Kristoffersen.

– Han var sinnsykt skuffet etter rennet, og det hadde han grunn til å være også. Han kjørte jo med ledertrøya, sier Tjørhom.

Den mistet han til Marcel Hirscher i Åre, og nå kreves hardt arbeid om han skal ha noen mulighet til å vinne den tilbake igjen.

Henrik Kristoffersen kjørte ut i slalåm-rennet i Åre. Reporter: Thomas Lerdahl.

Se intervjuet med Kristoffersen etter at han hadde kjørte ut i Åre.

Siste nytt

 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG
 • Rooney-scoring i nytt Everton-tap

  Wayne Rooney scoret søndag karrierens 12. Premier League-mål mot Arsenal, men Everton ble likevel sendt under nedrykksstreken med 2-5-tap på Goodison Park. Arsenal er på sin side oppe på 16 poeng, ni poeng bak serieleder Manchester City.

  Wayne Rooney
  Foto: Oli Scarff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg