– Han kan spille på de seks beste lagene i verden

NRKs håndballekspert mener Norge har en verdensstjerne på laget når de nå skal ut i OL-kvalifisering. Sander Sagosen (20) skal føre landslaget videre etter EM-suksessen.

Poland Handball Europeans Marino Maric, Sander Sagosen,

PÅ ALL STAR-LAGET: Sander Sagosen ble tatt ut på All star-laget i EM i januar.

Foto: Czarek Sokolowski / Ap

Spilleren, som styrer skuta til Aalborg, har blitt plassert på rundens lag i Danmark flest ganger av alle denne sesongen (åtte ganger). Mange husker nok også at han ble tatt ut på all star-laget som beste midtback i EM.

Alt i en alder av 20 år.

– Det har gått veldig fint. Det er deilig å være tilbake å spille håndball igjen etter en lang periode ute, sier den unge stjernespilleren, som skadet hånden i EM.

– Klassespiller vi skal ta vare på

Nå er det store spørsmålet hva som skjer med Sagosen videre. NRK vet at en rekke av de største klubbene i Europa har henvendt seg.

– Jeg trives i Aalborg og har ikke tatt en avgjørelse ennå, sier Sagosen.

20-åringen blir blant annet koblet til PSG og Barcelona - kanskje de to beste klubbene i verden.

Øystein Havang, NRKs håndballekspert med nærmere 200 kamper for Norge, mener man ikke lenger kan snakke om Sagosen som noe annet enn en internasjonal toppspiller.

– Det er vel kommet så langt at vi må erkjenne at dette er en spiller som virkelig har blitt en internasjonal toppspiller. Han har markert seg i en god dansk liga og ikke minst i mesterligaen. Han blir rangert høyt og blir definitivt lagt merke til internasjonalt. Han er en klassespiller som vi skal ta vare på, sier Havang.

HANDBALL-EURO-2016-MKD-NOR

PLAYMAKER: Sander Sagosen i aksjon mot Makedonia under EM i Polen.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

– Blir fort glemt

Havang tror Sagosen snart kan bli rangert som en av verdens beste spillere.

– Det er vanskelig å rangere håndballspillere i og med at de har så komplekse oppgaver. Men jeg tror Sagosen kan spille på de seks beste lagene i verden. Da blir du fort rangert som topp ti, men det er en vanskelig definisjon, sier han.

Øystein Havang

SKRYTER AV SAGOSEN: Øystein Havang mener Sagosen er helt der i toppen med de beste.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Men først venter en tøff OL-kvalifisering mot Danmark, Kroatia og Bahrain. Til helgen spiller håndballgutta treningskamper for å lade opp til OL-kvaliken, som starter 8. april.

Selv EM gikk bra, mener Sagosen at det omtrent er glemt allerede.

– Vi har en OL-kvalik nå, og en VM-kvalik som i hvert fall er alfa omega. Det er viktig å prestere nå, ellers er det lett å bli glemt, fastslår han.

Kjepphøye dansker

Han legger smilende til at han synes det ville vært utrolig deilig og tatt skalpen spesielt på danskene.

– Danskene er litt høye på seg selv, og tror det blir «a walk in the park», så det er ingenting som hadde vært deiligere enn å slå danskene. Det må jeg bare si.

Siste nytt

 • Får svar fra helsedirektøren onsdag

  Idrettspresident Berit Kjøll har bedt om en straksavklaring fra helsedirektøren om stenging av forskjellige anlegg og aktiviteter. Onsdag får hun svar.

  – Vi gjør en vurdering av dette akkurat nå. Vi har vært i dialog med Berit Kjøll i dag, og så vil vi i løpet av morgendagen komme med en anbefaling når det gjelder idrett, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på spørsmål fra NRK under tirsdagens pressekonferanse.

  41pK-zrGQoU
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud
 • Ingen fotball for Haaland før mai

  Bundesligaklubbene godtok tirsdag anbefalingen om å utsette den tyske seriefotballen til 30. april som følge av koronaviruset. Det ble bestemt i et møte mellom klubbene i 1.- og 2. Bundesliga. Den tyske ligaen ble stanset 13. mars.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters
 • Viking trekker permitteringer

  Onsdag starter Viking opp treningen igjen. Permitteringene er trukket tilbake. Etter to uker uten fellestreninger kan trener Bjarne Berntsen samle troppene igjen, melder Stavanger Aftenblad.

  – Dette er en veldig god løsning for alle. For en arbeidsgiver er det veldig positivt å kunne trekke tilbake varslede permitteringer. Så får vi gjøre det så godt vi kan når det gjelder treningene, sier Berntsen, som kan planlegge treningene, men ikke selv være aktiv på feltet etter de siste retningslinjene som er kommet fra Norsk Toppfotball. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2019: Viking - Rosenborg
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal