– Han kan spille på de seks beste lagene i verden

NRKs håndballekspert mener Norge har en verdensstjerne på laget når de nå skal ut i OL-kvalifisering. Sander Sagosen (20) skal føre landslaget videre etter EM-suksessen.

Poland Handball Europeans Marino Maric, Sander Sagosen,

PÅ ALL STAR-LAGET: Sander Sagosen ble tatt ut på All star-laget i EM i januar.

Foto: Czarek Sokolowski / Ap

Spilleren, som styrer skuta til Aalborg, har blitt plassert på rundens lag i Danmark flest ganger av alle denne sesongen (åtte ganger). Mange husker nok også at han ble tatt ut på all star-laget som beste midtback i EM.

Alt i en alder av 20 år.

– Det har gått veldig fint. Det er deilig å være tilbake å spille håndball igjen etter en lang periode ute, sier den unge stjernespilleren, som skadet hånden i EM.

– Klassespiller vi skal ta vare på

Nå er det store spørsmålet hva som skjer med Sagosen videre. NRK vet at en rekke av de største klubbene i Europa har henvendt seg.

– Jeg trives i Aalborg og har ikke tatt en avgjørelse ennå, sier Sagosen.

20-åringen blir blant annet koblet til PSG og Barcelona - kanskje de to beste klubbene i verden.

Øystein Havang, NRKs håndballekspert med nærmere 200 kamper for Norge, mener man ikke lenger kan snakke om Sagosen som noe annet enn en internasjonal toppspiller.

– Det er vel kommet så langt at vi må erkjenne at dette er en spiller som virkelig har blitt en internasjonal toppspiller. Han har markert seg i en god dansk liga og ikke minst i mesterligaen. Han blir rangert høyt og blir definitivt lagt merke til internasjonalt. Han er en klassespiller som vi skal ta vare på, sier Havang.

HANDBALL-EURO-2016-MKD-NOR

PLAYMAKER: Sander Sagosen i aksjon mot Makedonia under EM i Polen.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

– Blir fort glemt

Havang tror Sagosen snart kan bli rangert som en av verdens beste spillere.

– Det er vanskelig å rangere håndballspillere i og med at de har så komplekse oppgaver. Men jeg tror Sagosen kan spille på de seks beste lagene i verden. Da blir du fort rangert som topp ti, men det er en vanskelig definisjon, sier han.

Øystein Havang

SKRYTER AV SAGOSEN: Øystein Havang mener Sagosen er helt der i toppen med de beste.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Men først venter en tøff OL-kvalifisering mot Danmark, Kroatia og Bahrain. Til helgen spiller håndballgutta treningskamper for å lade opp til OL-kvaliken, som starter 8. april.

Selv EM gikk bra, mener Sagosen at det omtrent er glemt allerede.

– Vi har en OL-kvalik nå, og en VM-kvalik som i hvert fall er alfa omega. Det er viktig å prestere nå, ellers er det lett å bli glemt, fastslår han.

Kjepphøye dansker

Han legger smilende til at han synes det ville vært utrolig deilig og tatt skalpen spesielt på danskene.

– Danskene er litt høye på seg selv, og tror det blir «a walk in the park», så det er ingenting som hadde vært deiligere enn å slå danskene. Det må jeg bare si.

Siste nytt

 • Kjempebrøler av Jarstein

  Rune Almenning Jarstein gjorde en kjempetabbe i det 68. minutt i kveldens oppgjør mellom Hertha Berlin og RB Leipzig. Den norske målvakten sleit med å holde ballen i fast grep etter å ha reddet et skudd, og var uheldig og skjøv ballen inn i eget mål. Det ga 2-1-ledelse til Leipzig. Heldigvis for Jarstein og Hertha sørget Krzysztof Piateks straffespark på tampen for sluttresultatet 2-2, og ett poeng til bortelaget. Begge målene før pause kom på hjørnespark. Marko Grujic ga Hertha ledelsen, men Lukas Klostermann nikket inn 1-1.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: ODD ANDERSEN / AFP
 • Nytt norsk overgangsvindu i juni

  På grunn av koronasituasjonen har Norges Fotballforbund fått aksept fra Fifa for et nytt overgangsvindu før sesongen i perioden 10.-30. juni. Det skriver NFF på sine hjemmesider. Datoene er valgt for å ta hensyn til den splittede seriestarten i Eliteserien, Toppserien og 1. divisjon menn.

  Eliteserien fotball 2019, Molde - Bodø/Glimt.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg
 • Utvalg skal vurdere sak mot Hansen

  Et utvalg nedsatt av styret i Norges Cykleforbund skal vurdere om det er grunnlag for å anmelde tidligere sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen, skriver VG. Hansen var også leder for sykkel-VM i Bergen, som gikk konkurs. Nå skal det vurderes nærmere om han har brutt idrettens regelverk.

  Harald Tiedemann Hansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal