NRK Meny
Normal

– Han kan spille på de seks beste lagene i verden

NRKs håndballekspert mener Norge har en verdensstjerne på laget når de nå skal ut i OL-kvalifisering. Sander Sagosen (20) skal føre landslaget videre etter EM-suksessen.

Poland Handball Europeans Marino Maric, Sander Sagosen,

PÅ ALL STAR-LAGET: Sander Sagosen ble tatt ut på All star-laget i EM i januar.

Foto: Czarek Sokolowski / Ap

Spilleren, som styrer skuta til Aalborg, har blitt plassert på rundens lag i Danmark flest ganger av alle denne sesongen (åtte ganger). Mange husker nok også at han ble tatt ut på all star-laget som beste midtback i EM.

Alt i en alder av 20 år.

– Det har gått veldig fint. Det er deilig å være tilbake å spille håndball igjen etter en lang periode ute, sier den unge stjernespilleren, som skadet hånden i EM.

– Klassespiller vi skal ta vare på

Nå er det store spørsmålet hva som skjer med Sagosen videre. NRK vet at en rekke av de største klubbene i Europa har henvendt seg.

– Jeg trives i Aalborg og har ikke tatt en avgjørelse ennå, sier Sagosen.

20-åringen blir blant annet koblet til PSG og Barcelona - kanskje de to beste klubbene i verden.

Øystein Havang, NRKs håndballekspert med nærmere 200 kamper for Norge, mener man ikke lenger kan snakke om Sagosen som noe annet enn en internasjonal toppspiller.

– Det er vel kommet så langt at vi må erkjenne at dette er en spiller som virkelig har blitt en internasjonal toppspiller. Han har markert seg i en god dansk liga og ikke minst i mesterligaen. Han blir rangert høyt og blir definitivt lagt merke til internasjonalt. Han er en klassespiller som vi skal ta vare på, sier Havang.

HANDBALL-EURO-2016-MKD-NOR

PLAYMAKER: Sander Sagosen i aksjon mot Makedonia under EM i Polen.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

– Blir fort glemt

Havang tror Sagosen snart kan bli rangert som en av verdens beste spillere.

– Det er vanskelig å rangere håndballspillere i og med at de har så komplekse oppgaver. Men jeg tror Sagosen kan spille på de seks beste lagene i verden. Da blir du fort rangert som topp ti, men det er en vanskelig definisjon, sier han.

Øystein Havang

SKRYTER AV SAGOSEN: Øystein Havang mener Sagosen er helt der i toppen med de beste.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Men først venter en tøff OL-kvalifisering mot Danmark, Kroatia og Bahrain. Til helgen spiller håndballgutta treningskamper for å lade opp til OL-kvaliken, som starter 8. april.

Selv EM gikk bra, mener Sagosen at det omtrent er glemt allerede.

– Vi har en OL-kvalik nå, og en VM-kvalik som i hvert fall er alfa omega. Det er viktig å prestere nå, ellers er det lett å bli glemt, fastslår han.

Kjepphøye dansker

Han legger smilende til at han synes det ville vært utrolig deilig og tatt skalpen spesielt på danskene.

– Danskene er litt høye på seg selv, og tror det blir «a walk in the park», så det er ingenting som hadde vært deiligere enn å slå danskene. Det må jeg bare si.

Siste nytt

 • Han kan smile for siste plassen

  FC København slo AGF 4-1 og tok Danmarks siste plass i kvalifiseringa til europaligaen neste sesong.

  Ståle Solbakkens klubb redda dermed årets sesong frå nærmast katastrofe, og kan framleis skryte av å ha vore i europa-kvalifisering kvart år sidan 2001.

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal