Hopp til innhold

– Han er på samme kursen som Djokovic, Federer og Nadal

Sensasjonsseieren i Sevilla kommer til å åpne dører for Casper Ruud (17). Allerede neste uke spiller han om 140.000 kroner i en enda mer prestisjefull turnering.

Casper Ruud

KOMETKARRIERE: Casper Ruud kan vente seg en helt ny hverdag etter seieren i Sevilla denne uka. Her er hanunder en showkamp i sommer.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Det er ikke vanlig at en 17-åring rundspiller topp 100-spillere i tennis. Derfor legger tennisverdenen merke til det norske supertalentet Casper Ruud, som sensasjonelt vant ATP Challenger-turneringen i Sevilla denne uka.

– Folk legger absolutt merke til dette. Alle følger med på Challenger-turneringer, og spesielt når en 17-åring vinner på aller første forsøk. Han er ekstremt tidlig ute med å vinne en sånn turnering. Dette er et enormt gjennombrudd, sier Eurosports tenniskommentator Christer Francke til NRK.

Casper Ruud går til topps i sin første ATP-Challenger-turnering. Han vinner mot Taro Daniel, klatrer på rankingen og vinner en premiepott på 50.000 kroner.

VIDEO: Casper Ruud vinner finalen i sin første ATP Challenger-turnering.

Siden 2010 er det bare Alexander Zverev, Nick Kyrgios, Borna Coric og Taylor Fritz som har vunnet en slik turnering før fylte 18 år. Det er litt av et selskap.

– Her snakker vi om spillerne som man tror kommer til å ta over etter Federer, Djokovic og Nadal, sier Francke.

Laster Twitter-innhold

– Utviklingen til Casper minner på mange måter om de aller beste. Federer, Nadal, Djokovic, de brukte alle kort tid på å ta de samme stegene. Han er på samme kursen som de var. Det er utrolig lovende, sier han.

Mer penger og større pengepremier i vente

Kommentatoren tror seieren denne uka vil åpne dører for Casper Ruud. Tennisverdenen er lagt opp rundt hvilke turneringer man blir invitert til. Jo høyere man er på verdensrankingen, jo mer prestisjefulle turneringer får man delta i. Bare denne uka har 17-åringen hoppet 150 plasser oppover på verdensrankingen.

– Det vil åpne seg flere muligheter for ham nå. Dette vil hjelpe ham inn i større turneringer, bekrefter far Christian Ruud overfor NRK.

Allerede neste uke deltar talentet i en turnering som er ett knepp opp i prestisje, ATP Challenger-turneringen Pekao Szczecin Open i Polen. Der kan han blant annet møte Marcel Granollers, nummer 45 i verden.

Vinneren av turneringen får 140.000 kroner og 125 ATP-poeng. Det ville gi den norske 17-åringen enda et byks oppover rankinglista.

– Jeg tror Casper møter en italiener først, der bør han ha muligheter, sier pappa Christian.

Casper Ruud

Casper Ruud etter seieren i semifinalen i Sevilla. – Det er helt ekstremt gøy, sa han om at han rykker opp kraftig på verdensrankingen.

Foto: Dag Friis

Tror han kan nå Grand Slam

Allerede nå vil Ruud merke forskjellen, mener Francke.

– Det vil være en helt ny hverdag. Du får hotell dekket, og det er mye større prispenger.

Eurosport-kommentatoren tror Ruud kan ta steget opp blant de 200 beste i verden i år. Da nærmer han seg tennisens hellige gral, Grand Slam-turneringene.

– Man må være rundt 220-230 i verden for å få spille kvalifisering der. Noen poeng til så er han der. Det ville forandret alt.

– Det vil nok vekke interesse hvis han står på banen mot en Djokovic eller Nadal, sier en stolt Christian Ruud.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

    Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

    Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

    Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

    Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

    Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

    For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

    I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

    Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.

    Salah

Sendeplan

Kl. Program Kanal