NRK Meny
Normal

– Han er på samme kursen som Djokovic, Federer og Nadal

Sensasjonsseieren i Sevilla kommer til å åpne dører for Casper Ruud (17). Allerede neste uke spiller han om 140.000 kroner i en enda mer prestisjefull turnering.

Casper Ruud

KOMETKARRIERE: Casper Ruud kan vente seg en helt ny hverdag etter seieren i Sevilla denne uka. Her er hanunder en showkamp i sommer.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Det er ikke vanlig at en 17-åring rundspiller topp 100-spillere i tennis. Derfor legger tennisverdenen merke til det norske supertalentet Casper Ruud, som sensasjonelt vant ATP Challenger-turneringen i Sevilla denne uka.

– Folk legger absolutt merke til dette. Alle følger med på Challenger-turneringer, og spesielt når en 17-åring vinner på aller første forsøk. Han er ekstremt tidlig ute med å vinne en sånn turnering. Dette er et enormt gjennombrudd, sier Eurosports tenniskommentator Christer Francke til NRK.

Casper Ruud går til topps i sin første ATP-Challenger-turnering. Han vinner mot Taro Daniel, klatrer på rankingen og vinner en premiepott på 50.000 kroner.

VIDEO: Casper Ruud vinner finalen i sin første ATP Challenger-turnering.

Siden 2010 er det bare Alexander Zverev, Nick Kyrgios, Borna Coric og Taylor Fritz som har vunnet en slik turnering før fylte 18 år. Det er litt av et selskap.

– Her snakker vi om spillerne som man tror kommer til å ta over etter Federer, Djokovic og Nadal, sier Francke.

Laster Twitter-innhold

– Utviklingen til Casper minner på mange måter om de aller beste. Federer, Nadal, Djokovic, de brukte alle kort tid på å ta de samme stegene. Han er på samme kursen som de var. Det er utrolig lovende, sier han.

Mer penger og større pengepremier i vente

Kommentatoren tror seieren denne uka vil åpne dører for Casper Ruud. Tennisverdenen er lagt opp rundt hvilke turneringer man blir invitert til. Jo høyere man er på verdensrankingen, jo mer prestisjefulle turneringer får man delta i. Bare denne uka har 17-åringen hoppet 150 plasser oppover på verdensrankingen.

– Det vil åpne seg flere muligheter for ham nå. Dette vil hjelpe ham inn i større turneringer, bekrefter far Christian Ruud overfor NRK.

Allerede neste uke deltar talentet i en turnering som er ett knepp opp i prestisje, ATP Challenger-turneringen Pekao Szczecin Open i Polen. Der kan han blant annet møte Marcel Granollers, nummer 45 i verden.

Vinneren av turneringen får 140.000 kroner og 125 ATP-poeng. Det ville gi den norske 17-åringen enda et byks oppover rankinglista.

– Jeg tror Casper møter en italiener først, der bør han ha muligheter, sier pappa Christian.

Casper Ruud

Casper Ruud etter seieren i semifinalen i Sevilla. – Det er helt ekstremt gøy, sa han om at han rykker opp kraftig på verdensrankingen.

Foto: Dag Friis

Tror han kan nå Grand Slam

Allerede nå vil Ruud merke forskjellen, mener Francke.

– Det vil være en helt ny hverdag. Du får hotell dekket, og det er mye større prispenger.

Eurosport-kommentatoren tror Ruud kan ta steget opp blant de 200 beste i verden i år. Da nærmer han seg tennisens hellige gral, Grand Slam-turneringene.

– Man må være rundt 220-230 i verden for å få spille kvalifisering der. Noen poeng til så er han der. Det ville forandret alt.

– Det vil nok vekke interesse hvis han står på banen mot en Djokovic eller Nadal, sier en stolt Christian Ruud.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Gir seg som Vipers-trener

  Kenneth Gabrielsen slutter som hovedtrener i Vipers Kristiansand når håndballsesongen er over. Han slutter for å ta en jobb i næringslivet. Det opplyser Vipers i en pressemelding mandag morgen.Spillerne ble informert søndag.

  Kenneth Gabrielsen
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • Woods med nok en topplassering

  Pilene fortsetter å peke oppover for Tiger Woods. Søndag endte han på delt femteplass i en PGA-turnering i Florida. Rory McIlroy tok seieren. Woods endte fem slag bak McIlroy i Arnold Palmer-turneringen.

  SPO-GLF-USP-FARMERS-INSURANCE-OPEN---ROUND-TWO
  Foto: DONALD MIRALLE / AFP
 • Del Potro brøt Federers seiersrekke

  Argentineren Juan Martin del Potro overlevde tre matchballer mot verdensener Roger Federer i Indian Wells-finalen i tennis. Deretter innkasserte han seieren. Del Potro ble den første argentiner til å vinne Indian Wells.

  Indian Wells Tennis Juan Martin del Potro, Roger Federer
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag