NRK Meny
Normal

– Han er en ufyselig type

Asbjørn Slettemark og Lars Tjærnås var sterkt kritiske til Cristiano Ronaldo etter USA-kampen natt til mandag.

Laster innhold, vennligst vent..
Ronaldo

Kroppsspråket til Cristiano Ronaldo er ofte ikke av en slik natur som kan forventes av en kaptein.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

– Cristiano Ronaldo er verdens beste fotballspiller denne sesongen, men jeg har problemer med et kroppsspråk som jeg innimellom synes er ufyselig, rett og slett, sa Lars Tjærnås i NRKs studio etter kampen mellom USA og Portugal natt til mandag.

Ronaldo leverte en nydelig og viktig målgivende på overtid i kampen mot USA og Cristiano Ronaldos kvaliteter på en fotballbane er ubestridte.

I tillegg til å hylle hans fotballferdigheter, tok Lars Tjærnås og Asbjørn Slettemark et oppgjør med rollen han spiller som kaptein på landslaget etter kampen i går.

– Han er en ufyselig type, sa Asbjørn Slettemark som satt sammen med Tjærnås i NRK sitt studio.

Større enn lagkameratene

– Jeg stiller spørsmålet: Hvor moro er det å spille sammen med en kar som konsekvent klager på lagkameratene nesten i hver eneste involvering, spør Tjærnås og fortsetter tiraden.

– Han er så mye større enn lagkameratene at han ser ut som han synes de egentlig bare er verdt å pusse støvlene hans underveis, sier Tjærnås.

Etter en ekstraordinær sesong for Real Madrid har ikke Cristiano Ronaldo levert like gode resultater for Portugal i dette mesterskapet.

Han har også slitt med skader i oppbygningen til VM.

– Geléguden fra Portugal

Lars Tjærnås sier at det er helt naturlig med et slags hierarki innad i et lag, og det er til og med et suksesskriterium.

I Portugal er det ingen tvil om at Ronaldo er den største stjerna, men det er oppførselen hans som Tjærnås reagerer sterkest på.

– Å oppføre seg på den måten, med en sånn avstand til resten av lagkameratene, det er det ikke aksept for. Det er det kun aksept for hvis han gjør som i kvaliken og skyter Portugal til VM, men ikke når han har en dårlig kamp, sier Tjærnås

Slettemark tror også at USAs nesten-bragd mot Portugal kan gi fotballen et slags løft i hjemlandet.

– Jeg tror dette kommer til å gi landslaget mer tabloid oppmerksomhet i USA, sier Slettemark og forteller at ved siden av David Beckham er det bare Cristiano Ronaldo som er en skikkelig stjerne i USA av fotballspillerne.

– Det at amerikanske lagspillere har temmet denne her geléguden fra Portugal, det kommer til å bli lagt merke til, sier Slettemark med et glimt i øyet og spiller tydelig på amerikansk medias interesse for stereotypier og typer.

Ronaldos håpløse uttelling

Statistikken fra Infostrada underbygger påstanden om at Madeira-gutten ikke har noe stort mesterskap.

Etter at alle lag har spilt to runder med VM-fotball har Ronaldo, sammen med Karim Benzema, avfyrt flest skudd av alle spillerne.

Hele fjorten ganger har han forsøkt å treffe mål, men bare 3 ganger har han faktisk gjort det. Det gir en treffprosent på 21. Til sammenligning treffer Benzema mål med 57 prosent av sine skudd.

– Han minner meg om siste sesongen hans i United, da han tydelig hadde lyst til å spille for Real Madrid og ikke Manchester United. Det er akkurat den samme kroppsholdningen, sier Slettemark.

Ronaldo og Portugals videre eksistens i mesterskapet henger i en tynn tråd. Portugal møter Ghana og USA møter Tyskland i siste gruppespillskamp 26. juni.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Boston tok siste kvartfinaleplassen

  Boston slo Toronto 7-4 i natt og tok den siste kvartfinaleplassen i NHL-sluttspelet.

  Kvartfinalene: Pittsburgh - Washington, San Jose - Vegas, Winnipeg - Nashville og Boston - Tampa Bay.

  Alle kvartfinalene blir spela som best av sju kampar.

  Boston Bruins
  Foto: Greg M. Cooper / Reuters
 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag