NRK Meny
Normal

– Han er en ufyselig type

Asbjørn Slettemark og Lars Tjærnås var sterkt kritiske til Cristiano Ronaldo etter USA-kampen natt til mandag.

Lars Tjærmås og Asbjørn Slettemark kritiserer Cristiano Ronaldo etter kampen mot USA

Laster innhold, vennligst vent..
Ronaldo

Kroppsspråket til Cristiano Ronaldo er ofte ikke av en slik natur som kan forventes av en kaptein.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

– Cristiano Ronaldo er verdens beste fotballspiller denne sesongen, men jeg har problemer med et kroppsspråk som jeg innimellom synes er ufyselig, rett og slett, sa Lars Tjærnås i NRKs studio etter kampen mellom USA og Portugal natt til mandag.

Ronaldo leverte en nydelig og viktig målgivende på overtid i kampen mot USA og Cristiano Ronaldos kvaliteter på en fotballbane er ubestridte.

I tillegg til å hylle hans fotballferdigheter, tok Lars Tjærnås og Asbjørn Slettemark et oppgjør med rollen han spiller som kaptein på landslaget etter kampen i går.

– Han er en ufyselig type, sa Asbjørn Slettemark som satt sammen med Tjærnås i NRK sitt studio.

Større enn lagkameratene

– Jeg stiller spørsmålet: Hvor moro er det å spille sammen med en kar som konsekvent klager på lagkameratene nesten i hver eneste involvering, spør Tjærnås og fortsetter tiraden.

– Han er så mye større enn lagkameratene at han ser ut som han synes de egentlig bare er verdt å pusse støvlene hans underveis, sier Tjærnås.

Etter en ekstraordinær sesong for Real Madrid har ikke Cristiano Ronaldo levert like gode resultater for Portugal i dette mesterskapet.

Han har også slitt med skader i oppbygningen til VM.

– Geléguden fra Portugal

Lars Tjærnås sier at det er helt naturlig med et slags hierarki innad i et lag, og det er til og med et suksesskriterium.

I Portugal er det ingen tvil om at Ronaldo er den største stjerna, men det er oppførselen hans som Tjærnås reagerer sterkest på.

– Å oppføre seg på den måten, med en sånn avstand til resten av lagkameratene, det er det ikke aksept for. Det er det kun aksept for hvis han gjør som i kvaliken og skyter Portugal til VM, men ikke når han har en dårlig kamp, sier Tjærnås

Slettemark tror også at USAs nesten-bragd mot Portugal kan gi fotballen et slags løft i hjemlandet.

– Jeg tror dette kommer til å gi landslaget mer tabloid oppmerksomhet i USA, sier Slettemark og forteller at ved siden av David Beckham er det bare Cristiano Ronaldo som er en skikkelig stjerne i USA av fotballspillerne.

– Det at amerikanske lagspillere har temmet denne her geléguden fra Portugal, det kommer til å bli lagt merke til, sier Slettemark med et glimt i øyet og spiller tydelig på amerikansk medias interesse for stereotypier og typer.

Ronaldos håpløse uttelling

Statistikken fra Infostrada underbygger påstanden om at Madeira-gutten ikke har noe stort mesterskap.

Etter at alle lag har spilt to runder med VM-fotball har Ronaldo, sammen med Karim Benzema, avfyrt flest skudd av alle spillerne.

Hele fjorten ganger har han forsøkt å treffe mål, men bare 3 ganger har han faktisk gjort det. Det gir en treffprosent på 21. Til sammenligning treffer Benzema mål med 57 prosent av sine skudd.

– Han minner meg om siste sesongen hans i United, da han tydelig hadde lyst til å spille for Real Madrid og ikke Manchester United. Det er akkurat den samme kroppsholdningen, sier Slettemark.

Ronaldo og Portugals videre eksistens i mesterskapet henger i en tynn tråd. Portugal møter Ghana og USA møter Tyskland i siste gruppespillskamp 26. juni.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Rooney gir seg på landslaget

  Wayne Rooney seier at han ikkje lenger vil spele for det engelske landslaget, melder FA.

  Han takka nei i dag etter å ha fått innkalling til troppen som skal møte Malta og Slovakia i VM-kvalifisering.

  Rooney er historisk toppscorar med 53 mål på 119 landskampar sidan debuten mot Makedonia i 2003.

  Wayne Rooney
  Foto: Anthony McArdle/www.evertonfc.com

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting
Rosenborg om kampen mot Ajax
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning
EM Ryttersport